0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Тест за овулация
« Отговор #680 -: Март 25, 2013, 16:08:25 pm »
Момичета може ли да ви помоля да погледнете тази снимка http://imageshack.us/photo/my-images/145/abcd0002.jpg/ и да ми кажете понеже това  е първия тест за О който правя дали е нормално тест линията да изсветлява а не да потъмнява защото както ще видите от снимката тест линията от 1-ви ден е по-наситена от 3-ти Thinking Надявам се да съм обяснила правилно и да ме разберете  :oops:

П.С Успешна и ползотворна седмица на всички и нека по скоро всички да се зарадваме с :bfp:  

Да, нормално е и пикът на ЛХ може да е бил на 8 ден или на 8/9 ден - О.настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ или от 9 до 11 ден трябва да очакваш О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Nianaa

• **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
« Отговор #681 -: Март 25, 2013, 16:15:44 pm »
Много ти благодаря за бързия отговор  :) Ще продължавам да меря Бт и да правя тестовете за О. :crossfingers: на всички  :D
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #682 -: Март 27, 2013, 16:11:44 pm »
Денис би ли погледнала графиката ми до момента и последни тест от днес и да ми кажеш дали според теб той е положителния  8O
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #683 -: Март 28, 2013, 15:10:22 pm »
Тестовете за О. трябва да се правят от (-) до (-) за да се улови пика на ЛХ.

О. трябва да настъпи днес, утре или вдругиден

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #684 -: Март 28, 2013, 19:53:28 pm »
Здравейте!
За пръв път пиша във форума и бих искала да Ви попитам за мнението Ви. От няколко месеца правя тестове за овулация OVIEW, тъй като цикълът ми е по-нередовен (около 29-32 дни, понякога повече), но все още не са ми съвсем ясни тези тестове   :oops:
Последният ми цикъл беше на 15.03.2013 и малко след края му започнах с тестовете. На 22.03.13 бях на профилактичен преглед при гинеколог и тя ми каза, че вижда доминантен фоликул в десния яйчник. На 25.03.2013 двете черти бяха почти едно към едно оцветени - контролната бе само 1 идея по-светла. След това на 26.03, 27.03 и днес включително тестът е категорично отрицателен. От 2 дни усещам гърдите леко болезнени, имах и червено-кафяво зацапване меджу 24.03 и 26.03, усещях и леки болки в десния яйчник.
Мислите ли, че овулацията ми вече е отминала и ако да - кога е била? Не мисля, че може да е била толкова рано, тъй като по принцип цикълът ми е от по-дългите, а и миналият месец тестът беше положителен чак на 19 ден от цикъла.

Ще се радвам на мненията ви и успех на всички!
« Отговор #685 -: Март 29, 2013, 11:37:35 am »
Здравей,нали цикъла ти се измества,и предните месеци пак се е падала на различни дати овулацията нали?Така след като вече тестовете са отрицателни е минала овулацията,тя по принцип си се изметсва понякога,също така се получава и това зацапване и болките,някои жени и така я усещат!Възможно е твоята ову да е била по ранна,тоест на 25,и така ще ти стискаме палци ад се е получило,лсед като и докторката е видяла доминантен фоликул!!!
« Отговор #686 -: Март 29, 2013, 15:29:19 pm »
Здравей!
Ами да, измества се, не знам вече кога ще е, но при цикъл средно на около 30 дни, не е ли рано на 11-12 ден да е била овулацията?
И ако тестът все пак е бил положител на 25.03, то тогава овулация е имало на 26.03 или 27.03, нали така? Ние правихме опити през ден на 24.03, 26.03 и 28.03, значи имаме някакъв шанс :pleasantry:
А тези болки в гърдите продължават и днес, чудя се какво ли означават....
« Отговор #687 -: Март 29, 2013, 15:49:39 pm »
Ами незнам след положителния тест нали овуто е до 48 часа,нали така беше,аз не ползвам,но ти стискам палци да сте улучили,и да не ти идва 9 месеца!По принцип е ранна ову на 11 ден,да кажем на 30 дневен цикъл!Но при всеки е различно!Все пак си направила тест и е показал положителен резултат,сега поне ще знаеш кога ад не чакаш!
« Отговор #688 -: Март 30, 2013, 14:47:22 pm »
Здравейте на всички искам да попитам нещо виждам че тук има много хора с повече опит правя опити за бебе купих си тестове за О. на мен ми идва между 25-28 ден за Март ми дойде на 21 и би трябвало на 30-31 да сам в о-ция като има по голяма вероятност да ми дойде на 25 ден правих си тест но мисля че е "–" 2 линия е бледа даже маи няма просто толкова ми се иска да има че мисля че ми се привижда вече 2 линия.......ако някои може да ми даде съвет
*
« Отговор #689 -: Март 30, 2013, 14:50:40 pm »
Започни от 8-9-ти ден да правиш тестове за овулация.Овулацията е настъпила ако чертата която трябва да се покаже е по-тъмна от тестовата.Прави тестовете докато не се получи предното.Така годе-долу ще разбереш кога ти е овулацията.Тъй като ти е по-къс цикъла, за това ти казвам да започнеш по-рано да тестваш.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #690 -: Март 31, 2013, 09:02:18 am »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #691 -: Април 01, 2013, 19:25:46 pm »
Здравейте момичета,

Доста време не съм писала, много работа имаше напоследък. Днес най-сетне отидох на лекар и му показах 3-те графики, на които отразяват БТ и О. Той ги погледна и каза че няма О на нито една от 3-те. Има покачване на БТ но не се задържа над 37. Този месец е още по зле графиката, най интересното е че на 14 ти ден правих тест за О и тестовата линия беше поне 3 пъти по наситена от контролната това стана на 30.03. на 31.03. направих по същото време друг тест за О, но тестовата линия беше по светла от контролната, тоест отрицателен тест и днес в левия яйчник има фоликул, който е  21 мм, но не се е отделил. Питам някой знае ли дали е възможно да има + тест за О преди 2 дена и фоликула да е в яйчника все още и това липса на О ли е? Само да кажа, че когато правих теста за О температурата същия ден и на следващите дни не се покачи все 36,5 си стои. Сега мъжо ще прави спермограма и ако всичко е ок като дойде цикъла ми започвам клостилбегит 5 дена по 1т.
« Последна редакция: Април 01, 2013, 19:33:44 pm от draga_d »

*
« Отговор #692 -: Април 02, 2013, 10:50:08 am »
Драга, по-какъв метод мериш БТ?Клостил и производните му не се пие без проверка за проходимост на тръбите.

Алисон, понякога по време на овулация има леко прокървяване при жената.

« Отговор #693 -: Април 04, 2013, 22:25:20 pm »
Здр, magi_st,

температурата меря в ректума, всяка сутрин в 7:30, задължително след 6 часа непробуден сън, преди да съм станала. Звънва алармата пресягам се за термометъра и меря. Смятам, че спазвам напълно изискванията. Утре мъжо е на спермограма и ако всичко е ок с него, като ми дойде започвам стимулацията. Стискайте палци момичета. като има резултат ще пиша. Относно проходимостта, д-ра каза че не смята че има проблем, гледа ме на 3д ехограф. Знам че само цветна снимка може да даде най-точна представа, но доколкото разбрах че щом имам вече 1 дете няма вероятност от фатално запушване на тръбите, при вторичния стерилитет било по-различно от първичния. Дано е прав д-ра и няма проблем, че само извънматочна бременност ми липсва.

*
« Отговор #694 -: Април 04, 2013, 22:45:34 pm »
Драга, цветната снимка е задължителна.Това че имаш едно дете, не означава, че не можеш да претърпиш някакво възпаление на тръбите, което да ги запуши.Според мен направи ЦС, а колкото до гледането на ехограф, тръбите не се виждат тогава.

« Отговор #695 -: Април 05, 2013, 17:02:09 pm »
Здравейте момичета,искам да попитам относно тестовете за овулация.На 16 ден теста беше + като тестовата черта беше по ярка от контролната,на 17 ден пак имаше 2 черички но тестовата доста бледа.Как мога да разбера на кой ден е била овулацията?
Благодаря предварително!:)
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #696 -: Април 05, 2013, 22:02:20 pm »
Лили О настъпва 12 до 48 часа след пика на ЛХ.
Което ще рече че ако теста ти на 16 е бил положителен О
ти ще настъпи от 12 до 48 часа.
« Отговор #697 -: Април 06, 2013, 17:20:45 pm »
Здравейте и на мен днес теста за О най-накрая ми показа "+". Днес е 16-ти ден! Ако знаете от кога го чакам , започнах тестовете от 10-ти ден.На 11-тия бях на преглед и лекарката ми каза, че имам 24мм фоликул. Кажете ми според вас нормално ли е при фоликул с такъв размер О да настъпи 5-6 дни по-късно. Т.е ако днес ми е пикът на ЛХ, кога да чакам О? И ако наистина тогава фоликула е бил толкова голям, то той вече трябва да е над 30мм. Може ли такъв фоликул да даде годна яйцеклетка?
Знам , че само лекар може да ми обясни, но имам час за вторник.
А и още нещо лекаря ми изписа дуфастон от 16-ти ден, нопри положение , че още не е мин. О според тестовете , отложих започването му.
Аз също вземам колостил без ЦС, но съм решила , че ако и този месец не се получия , другия отивам на снимка .
<br />
« Отговор #698 -: Април 07, 2013, 18:24:13 pm »
Здравей irenaa33,

Искам да те питам нещо - ти като пиеш клостил ходиш ли да те гледат на ехо, защото моя гинеколог каза, че не било необходимо и преди за започнеш да го пиеш назначиха ли ти изследване на хормони?

« Отговор #699 -: Април 07, 2013, 18:39:05 pm »
Да, правиха ми изследвания на хормони и спермограма и ходя на фоликумерия.
<br />