0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #640 -: Февруари 10, 2013, 13:00:50 pm »
Здравейте момичета,

Аз съм нова, преди мъничко се регистрирах, тъй като темата ми стана интересна и силно ме вълнува. По този повод реших да споделя с вас моя случай. С моя приятел вече 1 год пробваме да правим бебе, но уви все не става. Аз имам син на 7г а той две деца, но нещо не ни се получава. Започнах да меря и БТ странното беше, че преди 2 дни БТ се понижи и на следващия ден се покачи с 0.3 десети на 36.9, на следващия ден /вчера/ беше 36.7 а днес сутринта е вече 37.1, което ме навежда на мисълта, че е минала О. Мисля да си направя след работа един тест за О. Дали има смисъл според вас или вече съм закъсняла.
Благодаря на всички, които ще ми отговорят и дано скоро всички видим заветните 2 чертички, които толкова чакаме

« Отговор #641 -: Февруари 13, 2013, 14:17:06 pm »
Здравей draga_d!
Аз повече вярвам на тестовете за овулация.Започни от следващият месец.
Една година опитвахме с мъжа ми да забременея и не ставаше.Последните два месеца почнах да си правя тест за Овулация и чудото стана.Хубаво е също ден-два преди Овуто също да се прави секс,както и в деня на Овуто.При мен подейства.Най-важното е да си спокойна...
« Отговор #642 -: Февруари 13, 2013, 17:15:32 pm »
Всъшност, ако БТ се мери винаги в точно определен час и след минимум 3 часа сън, дава реални резултати. Тестовете са ову потвърждават резултатите от измерването на БТ.
draga_d, според това, което казваш аз мисля, че ову-то ти е минало. Във форума има момичета, които имат повече информация и сигурно ще се включат с отговор.
« Отговор #643 -: Февруари 13, 2013, 18:41:24 pm »
Здравейте момичета,
благодаря за отговорите. Направих още тогава тест но едната линия беше едва забележима, явно е отрицателен. Просто през 2 дена се получи рязко покачване на БТ и второто покачване беше по голямо и това ме заблуди.
Боже първия път като забременях колко лесно стана, а сега голям зор...

« Отговор #644 -: Февруари 13, 2013, 19:29:45 pm »
Здравейте, аз за първи път си правя тестове и не мога да се ориентирам за резултата. Ако някои може да ми каже дали втория е положителен, благодаря предварително. Ето и снимката:
« Отговор #645 -: Февруари 13, 2013, 22:44:05 pm »
Ами според мен да. Тест линията е по наситена като цвят от контролната, което е + тест за О. Успех по нататък. Пиши как се развиват нещата  :)

« Отговор #646 -: Февруари 14, 2013, 13:06:43 pm »
geri717, аз мисля, че и двата теста са ти положителни. По принцип всеки тест си има упътване и там пише как да се разчитат резултатите за конкретната марка тестове.
« Отговор #647 -: Февруари 14, 2013, 19:41:07 pm »
Благодаря за отговорите. И днешния тест е като вчера, дано този месец имаме успех. :babyflips:
« Отговор #648 -: Февруари 18, 2013, 07:57:43 am »
здравейте, бих искала да попитам от кой ден да започна с тестовете за овулация, т.к. този цикъл ми е по-дълъг от обикновено (32 дни), предполагам страничен ефект от приема на дуфастон. Обикновено дължината на цикъла ми е 28-29 дни с редки изключения и сега не знам как да процедирам, дали да взема предвид последния цикъл или не, а нещо не мога да се ориентирам по графиката за момента, ако може да я погледнете и да изкоментирате, всеки коментар ще ми е полезен. Благодаря момичета, лек и хубав ден ви желая и много успешна седмица :)
« Отговор #649 -: Февруари 18, 2013, 08:01:57 am »
забравих графиката  osi_13
« Отговор #650 -: Февруари 18, 2013, 08:08:33 am »
Никол, вземаш за ориентир най-късия си цикъл и примерно ако там овулацията е била на 13ти ден, почваш примерно от 10 ден да правиш тестовете.
Ето линк, как да си сложиш графиката в подписа (да ти излиза отдолу под всяка публикация).
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6670.0

В рамките на два часа от публикуването на поста, може да го редактираш, да добавяш нещо ако си пропуснала.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #651 -: Февруари 19, 2013, 08:10:14 am »
Благодаря ти за отговора и информацията, radosttinka, обаче нещо не ме пуска в профил да коригирам, ще се справя :) а какво ще кажеш за графиката ми, смяташ ли, че имам ову?

« Отговор #652 -: Февруари 23, 2013, 22:03:48 pm »
Здравейте момичета нова съм и не съм много запозната с тестовете за овулация.Бихте ли ми препоръчали някоя марка,че този месец съм решила да започвам с тях. Понеже ми е малко трудно да си уловя овулацията. :)
Благодаря ви!
« Отговор #653 -: Февруари 25, 2013, 11:29:04 am »
Аз също от този месец правя тестове за О, защото ходих на лекар и ми каза, че има вероятност да нямам овулация и това да е проблем за забременяването. Много съм объркана от резултата на теста, защото: ден 1: ходих на лекар и не бях в овулация, а фоликулите бяха малки още. На следващи и последващия ден правих тестове за О. и показваше две черти като контролната беше по-тъмна и съответно резултата е"-". Третия ден и следващите беше само кнтролната черта. Какво означава това според вас? Била ли съм изобщо в овулация?
« Отговор #654 -: Февруари 25, 2013, 11:31:40 am »
PollyynnVlf, точно на кой ден от цикъла беше прегледа ти при гинеколога?
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #655 -: Февруари 25, 2013, 16:54:47 pm »
Здравейте, момичета. Аз от два дни имам силен пмс и явно и този месец няма да има бебче. Сега разлгеждам в един онлайн магазин тестовете за ову и се чудя от кои да си купя. Едни от обявите са на много известна марка в Англия, а за другите пише, че са просто ову тестове. Дали има разлика в достоверността на отчитане?  От един час немога да реша, кои да купя. :ask:
« Отговор #656 -: Февруари 26, 2013, 00:13:48 am »
Аз също от този месец правя тестове за О, защото ходих на лекар и ми каза, че има вероятност да нямам овулация и това да е проблем за забременяването. Много съм объркана от резултата на теста, защото: ден 1: ходих на лекар и не бях в овулация, а фоликулите бяха малки още. На следващи и последващия ден правих тестове за О. и показваше две черти като контролната беше по-тъмна и съответно резултата е"-". Третия ден и следващите беше само кнтролната черта. Какво означава това според вас? Била ли съм изобщо в овулация?

Според мен си била в овулация щом си имала положителен тест.Съдя от това което съм чела във форума.Лично аз още не съм почнала да си правя,чакам да ми свърши.
« Отговор #657 -: Февруари 26, 2013, 08:32:17 am »
Според мен си била в овулация щом си имала положителен тест.Съдя от това което съм чела във форума.Лично аз още не съм почнала да си правя,чакам да ми свърши.
Това въобще не е вярно. Положителния тест за овулация, не е сигурен начин, да се докаже овулацията. Най-сигурния е - преглед с ултразвук. А PollyynnVlf споделя, че точно ден преди да направи тест е била на преглед и са й казали, че фоликулите са още малки, за да овулират.
Пример - при поликистозни яйчници тестовете за ову, почти винаги са положителни, но овулация в повечето случаи - няма.

PollyynnVlf, за да ти помогнем сподели малко повече информация - например колко е дълъг цикъла ти, кога си била преглед, защо лекаря предполага че имаш проблем с овулацията и от там със забременяването?
« Последна редакция: Февруари 26, 2013, 08:33:51 am от radosttinka »

« Отговор #658 -: Февруари 28, 2013, 17:35:18 pm »
Здравейте,

бях на лекар на 20-тия ден след първия ден на последни цикъл. Овулацията трябваше да е минала дотогава, а тя още не беше настъпила и фоликулите бяха малки. Продължавам с тестовете и все още са само отрицателни. По принцип днес трябваше да ми дойде цикъла, но го няма. Много е голяма разликата от цикъл до цикъл и затова лекарят подозира, че може да нямам овулация. Странното е, че един ден втората черта се появява - бледа, на следващия ден отново я няма. Не знам какво става.
« Отговор #659 -: Февруари 28, 2013, 17:38:28 pm »
Само ще допълня, че понякога имам цикъла ми закъснява с по 10 дни.