0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #620 -: Ноември 29, 2012, 11:29:11 am »
Благодаря ти, Маги. Знам ги тези неща, но никога не ми се е случвало толкова дни да имам еднакви черти и се притесних. Дано наистина всичко е наред.  :?
« Отговор #621 -: Ноември 29, 2012, 20:04:21 pm »
Здравейте , май найстина  много объркват тези тестове за овулавия.На мен 4 поредни дни ми показват +,като последните 3 дни тестовата чертичка е по тъмна от контролната.Днес бях при лекаря и още не ми е минала овулацията според него ще е след 2-3 дни.... :?Аз сам на клостилбегит 4 пореден месец,дали може заради стимулацията да са все положителни тези тестове?

« Отговор #622 -: Ноември 29, 2012, 21:50:29 pm »
Наистина нещо не са в ред. Тази вечер направих един от тези, които правя този месец и един друг. Те са еднакви от Ибей, с еднакви опаковки. Но единия си е напълно отрицателен, а другият има пак доста наситена черта. Явно наистина не са в ред и няма за какво да се притеснявам.

При стимулация мисля че е възможно. А предните месеци какво показваха тестовете? А лекарят как коментира това?
« Отговор #623 -: Ноември 29, 2012, 22:07:28 pm »
Само миналия месец си купих тест за овулация и пак 5 пореди бяха положителни.Според моя лекар не са много ефикасни ,но каза че не се дължало на Клостилбегита положителните тестове.За мен най добрия показател е цервикалната слуз,но заради клостила вече моята е много малко и немога да преценя точно фертилните си дните.С първата ми бременност пак бях със стимулация с Клостилбегит , но тогава имах много цервикална слуз ,и знаех точно кога ми е овулацията.Тогава забременях от 2 месец на стимулацията.

« Отговор #624 -: Ноември 29, 2012, 22:38:10 pm »
А защо правите стимулация?
« Отговор #625 -: Ноември 29, 2012, 23:15:57 pm »
TedyKr, при теб щом правите и стимулация, повечето на брой положителни тестове се дължат на това, че има повече фоликули по яйчниците и съответно нивата на ЛХ ще са по-високи от нормалното, дори и все още да няма овулация. При теб най-сигурния начин за засичането й е с ултразвук, тестовете няма да ти дадат достоверен резултат. Надявам се че лекаря ти те следи редовно  :wink:

Тестовете, наистина могат да дават подвеждащи резултати, нивата на хормона ЛХ при всеки варира в различни граници преди овулацията, а тестовете са с определена чувствителност - така си го обяснявам аз. Но в повечето случаи са сравнително точни и след няколко месеца тестване лесно се интерпретират резултатите (когато няма някакъв проблем).
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #626 -: Ноември 30, 2012, 09:31:18 am »
А защо правите стимулация?

Ами преди години бях с поликистозни яйчници,после пих противозачатачни (Диане 35) 6 месеца,след това нямаше кисти , но според изследванията нямах овулация,И затова ми изписа Клостилбегит и после от 16 ден Дуфастон.и първия път , преди 2 години стана много бързо,но сега нещо не става...

« Отговор #627 -: Ноември 30, 2012, 09:36:03 am »
TedyKr, при теб щом правите и стимулация, повечето на брой положителни тестове се дължат на това, че има повече фоликули по яйчниците и съответно нивата на ЛХ ще са по-високи от нормалното, дори и все още да няма овулация. При теб най-сигурния начин за засичането й е с ултразвук, тестовете няма да ти дадат достоверен резултат. Надявам се че лекаря ти те следи редовно  :wink:

Тестовете, наистина могат да дават подвеждащи резултати, нивата на хормона ЛХ при всеки варира в различни граници преди овулацията, а тестовете са с определена чувствителност - така си го обяснявам аз. Но в повечето случаи са сравнително точни и след няколко месеца тестване лесно се интерпретират резултатите (когато няма някакъв проблем).[/color]
Да права си,сигурно е така.Ами уж ме следи,но вчера като отидох , каза че няма смисал да ходя този месец повече,всичко е Ок,има доминиращ фуликол и каза следващите 3 дена секс и това беше.Казах му че не усещам да имам цервикална слуз и го питах дали да си купя Пре Сийд  за
да увелича шанса , той ми каза че няма смисал от тези неща. :?

« Отговор #628 -: Февруари 04, 2013, 12:53:29 pm »
Тъй като съм нова в бебеправенето и си правих в два последователни дни тест за овулация. На първия тест имаше липса на втора чертичка - т.ест отрицателен тест. На втория ден втората чертичка беше бледа- т.ест теста е отново отрицателен. Това означава ли че след правенето на теста в следващите дни ще се появят две черти или е възможно при следващ опит отново да има пълно отсъствие на втора черта?
 :wink:
*
« Отговор #629 -: Февруари 04, 2013, 13:11:21 pm »
Възможно е да има пак наличие на втора черта и без да си в овулация.Хормона, който отчитат тестовете за овулация, се съдържа в организма постоянно, но е в различни нива.За това на самите тестове пише, че овулацията е настъпила когато тестовата черта е по-наситена от контроланата.Друго важно нещо е самия тест като се прави да няма голям прием на вода преди това.

« Отговор #630 -: Февруари 04, 2013, 17:26:41 pm »
Благодаря ти magi_st. Толкова много ми помагате момичета :)
« Отговор #631 -: Февруари 06, 2013, 14:54:39 pm »
Момичета как искам и аз да видя положителен тест за овулация  :(
*
« Отговор #632 -: Февруари 06, 2013, 15:00:06 pm »
Тестовете за овулация, не са така точни като тези за бременост, на мен нито вднъж не ми е отчел + резултат, а имам доказана овулация с фоликуметрия.За да не се шашкаш, отиди на гнеколог и направете проследяване няколко цикъла, за да си спокойна, че имаш овулация и да знаеш около кой ден е тя.

« Отговор #633 -: Февруари 06, 2013, 15:06:41 pm »
...там е проблема...че ходих и нямам такава :(
« Отговор #634 -: Февруари 06, 2013, 15:26:24 pm »
naqnaq, трябва да се търси проблема защо я няма и съответно да се намери подходящо решение за възстановяването й.
Намери си добър лекар, специалист по стерилитет и той ще предприеме всичко необходимо да се разбере защо нямаш овулация, и кое е най-подходящото лечение в твоя случай.

Ако не си се ориентирала към кого, пиши от къде си, за да те насочим към най-близките клиники.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #635 -: Февруари 06, 2013, 15:28:14 pm »
Наистина както Радостинка е писала, намери си добър лекар специалист по репродуктивни въпроси, това са клиниките в БГ http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109 от тук можеш да се ориентираш и да запишеш час за преглед.

« Отговор #636 -: Февруари 06, 2013, 18:14:20 pm »
Днес направих петия си поред тест за овулация. Днешния тест е с две чертички. За разлика от предишните дни, днешната в много по-ярка, доближаваща се по цвят до контролната. Ако мога да се доверя на указанията на теста втората черта трябва да е НЕ по бледа от контролната. И все пак е много по-различен от предишните дни, затова реших да го снимам. Какво ще кажете?
« Отговор #637 -: Февруари 06, 2013, 19:27:46 pm »
Маринчева и аз много им се чудя на моите тестове, като гледам твоя е едно към едно с моя първоначално го отчетох като отрицателен ,но следващия ден когато си правих тест вече чертата беше много по бледа за това го записах като положителен след време се надявам да е бил наистина положителен и да имам  :bfp1: пожелавам ти успех в :00001754:
« Отговор #638 -: Февруари 06, 2013, 20:33:51 pm »
lemanita утре се надявам теста да е положителен и да няма поводи за съмнение. Скоро да се похвалиш с хубава новина :)
*

tonsi

• **
  • 101
  • Добре , че я има нея "НАДЕЖДАТА"
« Отговор #639 -: Февруари 08, 2013, 13:10:25 pm »
Днес направих петия си поред тест за овулация. Днешния тест е с две чертички. За разлика от предишните дни, днешната в много по-ярка, доближаваща се по цвят до контролната. Ако мога да се доверя на указанията на теста втората черта трябва да е НЕ по бледа от контролната. И все пак е много по-различен от предишните дни, затова реших да го снимам. Какво ще кажете?
        za men tozi test si e polojitelen :)