0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #560 -: Октомври 13, 2012, 23:25:33 pm »
Здравейте, мадами! Искам да попитам някой ползвал ли е тестове за овулация Clearblue? И изобщо има ли ги в България? Ние правим опити за бебе от няколко месеца и миналия месец за първи път си взех от тази марка, на инструкциите пише, че най-добре било да се правят сутринта с първата урина, но като ви чета тук се убеждавам, че това никак не е добро решение. Чудя се този месец дали да не сменя марката, щото тези така или иначе показват едни бледи тестови чертички...
« Отговор #561 -: Октомври 15, 2012, 18:44:04 pm »
да питам аз едно вьпросче.Понеже правя за пьрви пьт О тестове ,когато тестовата е доста наситена но по бледа от контролната(една идея по-бледа),и сьщо по наситена от предните дни трябва ли да смqтам че теста е положителен или задьлжително трябва да е ярка колкото контролната за да можем да говорим за О. osi_10
« Отговор #562 -: Октомври 15, 2012, 19:05:02 pm »
Трябва да е по-ярка или поне еднакво наситена с контролната.
« Отговор #563 -: Октомври 15, 2012, 19:40:55 pm »
 :thankyousign:
« Отговор #564 -: Октомври 17, 2012, 16:05:09 pm »
Здравейте на всички от мен. Нова съм и от известно време чета вашите споделени преживявания в опитите за правене не бебета. Ето че и моя ред дойде, но нещо не се получава. Искам да попитам , този месец ми дойде МЦикъл на 04-ти и спря на 07-ми , според календара на този сайт дните с предполагаема овулация са ми от 15-ти до 18-ти. Купих си тестове за овулация на Овю и от 15-ти (предполагаемият ден ) си правя тестовете. Днес е третия и втората черта е пак по-бледа (макар че тук видях снимки на момичета според които такава не толкова тъмна лента означавало положителен тест).Днес сутринта имах леко кафеникаво зацапване и не знам какво значи това. Утре ако не отчете изпускам предполагаемите дни. Да продължавам ли до края на месеца да следа за ОВу или ?
Искам вече и аз да съм маминка иии нямам търпение :))
« Отговор #565 -: Октомври 17, 2012, 16:35:10 pm »
Зацапването може да е овулация. Но тестовете са положителни само, когато тестовата черта е по-наситена или поне еднаква с контролната.
« Отговор #566 -: Октомври 17, 2012, 16:36:33 pm »
Ами точно това е че хем чертата е видима но по бледа а пък имаше сутринта зацапване. На кое да вярвам по точно?
« Отговор #567 -: Октомври 17, 2012, 16:40:07 pm »
Тестът не показва овулацията, а само предполагаемото време на очакването и. А зацапването може да се дължи на много работи.
« Отговор #568 -: Октомври 17, 2012, 16:47:05 pm »
Хм, сега се обърках. Значи теста показва предполагаемото настъпване на овулацията.... Добре а случвало ли ти се е три дни подред да не е плътна а след това да става. Все пак има втора. А зацапването четох уж че може да се води за настъпваща овулация придружена с боцкане в яйчниците... ако не греша.
« Отговор #569 -: Октомври 17, 2012, 17:04:10 pm »
Ами да и при мен няколко дена имаше втора черта ,но определено  беше по светла от контолната и след това стана наситена(по наситена от цонтролната)А иначе зацапването не се знае от какво може да е,както и календара слага само предполагаеми дни спрямо дьлжината на М ,такаче според мен неспирай да си правиш тестове докато излезе истински положителен ,мисля че тестовето са по добьр ориентир от другите две неща!Успех в бебеправенето и дано оцелите момента!
« Отговор #570 -: Октомври 17, 2012, 17:12:45 pm »
Мерси за уточнението, и аз мисля че по-добре с тестовете да продължавам да се ориентирам по тях. При тебе бебеправенето даде ли положителен резултат или тепърва правите опити? :)
« Отговор #571 -: Октомври 17, 2012, 17:49:07 pm »
Ами ние се опитваме :babyflips:,а за парви пьт и аз си бласкам главата с тиq тестове да видим ,надявам се да сложим и сьрчица тези дни ,че да има какво да чакам до датата на М.А иначе за О ,ако си измерваш БТ и си правиш графика заедно с теста мисля ,че ще се ориентираш още по-добре.При мен миналия месец по графика О беше на 16 ден от М и с теста този месец пак на 16 ден излиза че е !
« Отговор #572 -: Октомври 17, 2012, 18:22:32 pm »
Силви, този месец още не е сигурно. Нямаш достатъчно покачване на БТ.
« Отговор #573 -: Октомври 17, 2012, 18:22:56 pm »
Ами ние се опитваме :babyflips:,а за парви пьт и аз си бласкам главата с тиq тестове да видим ,надявам се да сложим и сьрчица тези дни ,че да има какво да чакам до датата на М.А иначе за О ,ако си измерваш БТ и си правиш графика заедно с теста мисля ,че ще се ориентираш още по-добре.При мен миналия месец по графика О беше на 16 ден от М и с теста този месец пак на 16 ден излиза че е !
silvi_1980 не е така мила на 16 ден имаш + тест, т. е. овулацията предстои от 24 до 48 часа след + тест , секса ти е в деня на + тест/вчера/, днес и утре  :D
« Отговор #574 -: Октомври 17, 2012, 18:34:23 pm »
 :thankyousign:Да прави сте аз просто вече сьвсем се оплетох :bonk:.Миналия месец спрямо БТ беше на 16 ден сллед това БТ се беше покачила ,което означава че този месец е по касно,охххх и което сигорно значи че ще чакам и повечко за М.
« Отговор #575 -: Октомври 17, 2012, 18:38:24 pm »
Момичета аз ли бъркам или средната черта на теста е леко по-тъмна от другите две. От ляво на дясно е понеделник, втроник и днес..... като че ли започва да изсветлява,,,, значи е минала ли . Аз по- нагоре писах пак ако може да проследите и да ми кажете мнение . Благодаря ви
« Отговор #576 -: Октомври 17, 2012, 18:40:33 pm »
За мен нито един от тестовете не е "+".
« Отговор #577 -: Октомври 17, 2012, 18:43:57 pm »
Ами утре ще видя какво е, но ако започне да изсветлява олее не искам да го мисля. Ама по този календар би трябвало в тези дни да предстои овулация а на теста нито един от трите дни няма. Остава утре да видя ии ще си правя опити и освен да продължавам с теста за Ову поне още няколко дни за да проследя дали има или не.  Ааа вижте какво намерих в друга тема и аз тъмна черта никъде не виждам но според гинеколога това е овлуация ....
« Последна редакция: Октомври 17, 2012, 18:45:31 pm от iventceto »
« Отговор #578 -: Октомври 17, 2012, 18:46:00 pm »
Ето за това говоря
« Отговор #579 -: Октомври 17, 2012, 19:16:02 pm »
Ето това са моите тестчета.Пресни пресни :).Може да помогнат на някой!