0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тест за овулация
« Отговор #400 -: Май 07, 2011, 19:05:16 pm »
Поли, аз бих казала, че не са. Продължавай да правиш, сигурно предстои тези дни :wink:.
« Отговор #401 -: Май 08, 2011, 11:16:40 am »
И аз съм имала тестове с такава чертичка,но не мисля че е положителен :oops: ,аз вече спрях да си правя тестове,изгубих им нещо доверие,незнам защо така,оставям всичко да стане когато Господ е решил ,правим любов и се оставям по течението,мисля че така е по-добре :oops:
Късмет на всички с тестовете за ову!
« Отговор #402 -: Май 08, 2011, 11:35:19 am »
поли, ако е като този:

то никога няма да стане положителен.
Според мен, проблемът може да е в тестовете.
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #403 -: Май 08, 2011, 13:33:17 pm »
Благодаря ви момичета. Марката е Clear choice и аз съм доволна от тях.
Преди малко правих тест и е отрицателен с почти невидима втора черта - много по-бледа от вчерашната. Явно LH спада и сигурно овулация няма да има при това положение?
« Последна редакция: Май 08, 2011, 14:21:15 pm от polisia »
« Отговор #404 -: Май 08, 2011, 16:31:34 pm »
Може и вчера да е бил пикът, щом избледнява, то овулацията е сега! Ако не се получи този месец, другия ако имаш възможност, ходи на фоликулометрия, така най-точно се установява има ли овулация и кога е тя. Аз лично този месец я следя на лекар, паралелно меря температура и правя тестове, за да се ориентирам. Обвинявам тестовете, защото и в предни месеци при доказана овулация от лекар, не успяха да станат положителни.
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #405 -: Май 08, 2011, 18:43:49 pm »
Marilena, и аз разсъждавам като теб, че пикът е бил явно вчера... Наистина понякога тестовете не показват вярно. А другия месец задължително ще отида на фоликулометрия...
*
« Отговор #406 -: Май 09, 2011, 16:46:53 pm »
Здравейте,
търсейки информация за тестове, попаднах на тази тема. Аз също си купих от ebay 20 теста - на тях със зелено пише One Step, срока им не е изтекъл, но честно казано и аз взех да се съмнявам в тях, вече втори месец ми излиза бледа тестова черта за 2 дена.
Вчера правих - едвам я видях, днес малко по-наситена, но пак доста по-бледа от контролната, най-обилната ЦС беше преди 2 дни, та и аз вече взех да се чудя, БТ е още ниска, утре съм на преглед и ще видим къде е истината за тази овулация и доколко отчитат въпросните тестове.
*
« Отговор #407 -: Май 10, 2011, 13:30:08 pm »
makaa, и при мен същото  :( и определено след като показа и се старахме ... резултат и този месец няма.
*
« Отговор #408 -: Май 10, 2011, 17:29:53 pm »
Да се отчета,бях на лекар имам доминантен фоликул и най-вероятно овулацията ще е утре, днес направих пак тест в 14.30, след четиричасово неприемане на течности и неходене до тоалетна, не ме питайте как издържах, но считам, че имаше резултат, този път контролната е еднаква с тестовата. Явно трябва, човек да умре от жажда за да му покаже нещо теста  :lol:
« Отговор #409 -: Май 18, 2011, 10:56:22 am »
здравейте и от мен:)за пръв път пиша във форума, но ви следя много отдавна. снощи за пръв път си направих тест за О и се показаха 2 бледи чертички. изненадах се, защото мислех, че е твърде рано. цикълът ми беше на 08.05. след това повторих теста и този път втората чертичка беше съвсем бледа. довечера ще направя нов тест да видим какво става:)

« Отговор #410 -: Май 18, 2011, 20:46:03 pm »
Единадесети ден не е толкова рано. На колко дни ти идва обикновено?
« Отговор #411 -: Май 18, 2011, 22:50:15 pm »

Единадесети ден не е толкова рано. На колко дни ти идва обикновено?
[/quote]
ами горе- долу на 30- 32 дни. Тази вечер теста отново беше с 2 чертички   :D

« Отговор #412 -: Май 19, 2011, 08:49:56 am »
Тестът може да е с две чертички, но да не е положителен. Положителен се счита когато тестовата линия е еднакво наситена или по-наситена от контролната.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #413 -: Май 21, 2011, 06:35:59 am »
... и  добре е тестовете за О. да с правят от (-) до (-)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #414 -: Май 26, 2011, 13:07:45 pm »
Аз да се запиша и този месец, поради много ангажименти изтървах май овулацията пак с тестовете, хванах само един ден с много бледа втора черта и после нищо. Но ми направи впечатление друго нещо и този месец и понеже в темата за цервикалната слуз отдавна не е писано, реших да попитам тук. Няколко дни преди да видя макар и бледи черти на тестовете за ОВУ, ЦС е гъста и млечно бяла, около предполагаемата ОВУ става почти като вода течна, и след това просто изчезва всичко чак до след цикъла, навсякъде пише, че след овулацията пак става кремообразна и гъста, а при мен липсва, нямам представа нормално ли е. Другият месец ако сега не се получи отново, ще ходя на фоликулометрия май.
*
« Отговор #415 -: Юни 08, 2011, 18:10:15 pm »
Здравейте момичета ,имам един въпрос .Възможно ли е дигиталните тестове на Clearblue ,да дават грешки -например фалшив положителен резултат/усмихнато личице/.
Въпроса ми се породи от това ,че винаги когато ги правя и след като ми изпише резултат аз изваждам тест лентата от писалката и досега когато е показвало /усмихнато човече/ при изваждането има и две чертички .Днес ми показа усмихнато човече ,но има една черта контролната която се появява винаги ,друга черта няма ,но за разлика този път цялото бяло пространство се е оцветило в син цвят .По=принцип ги ползвам от 3 месеца и досега не съм виждла да става така ,та затова питам във форума.
*
« Отговор #416 -: Юни 08, 2011, 19:22:07 pm »
Привет, foveri!

Преди да забременея, в продължение на 3-4 месеца ползвах дигиталните тестове на Clearblue. От интерес и любопитство сравнявах тест-лентите, макар в листовката изрично да пише, че това е безсмислено и не може да се ползва като ориентир. Винаги имаха по-бледа или по-ярка освен контролната черта.. но не съм забелязвала бялото пространство да смени цвета си. Затова не знам какво да кажа за това. Предполагам си спазила ограничителната линийка при потапянето? - това бе и предположението ми на прима виста.. На мен не са давали фалшив резултат т.е. предполагаемият ден на О. се е доказвал и от БТ.

Успех, здраве и късмет ти желая  yahoo_17
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
« Отговор #417 -: Юни 08, 2011, 20:45:12 pm »
Rejna ,благодаря ти за бързия отговор.
Да спазвам си всичко ,но и аз от пусто любопитство ги сравнявам лентите .
Благодаря ти много !!!!!1
« Отговор #418 -: Юни 09, 2011, 02:05:08 am »
И при моите тестове понякога цялото бяло става лилаво, но когато изсъхне, изчезва и остават само линиите (една или две)
*
« Отговор #419 -: Юни 09, 2011, 09:27:04 am »
foveri,

разрових се из снимките в компютъра си и попаднах на една, на която бялото пространство синее.. Колко е сходно с това, което описваш? Не знам дали няма да те объркам повече, тъй като този тест е бил отрицателен  :?
............................Тайната на нашата вечеря............................