0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #340 -: Март 20, 2011, 19:48:07 pm »
Весито, може и от днес да започнете, за по-сигурно щом за първи месец правиш тестове.
Направи си видима графиката, за да може на момичетата да им е по-лесно да коментират :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #341 -: Март 20, 2011, 19:59:02 pm »
Момичета, някакво мнение за Clear Choice.Днес си купих 7+1(подарък тест за бременност).Дали дават достоверни резултати.Ако някой ги е ползвал моля за мнение.http://www.clearchoice.cc/
Аз ги използвам вече четвърти месец и съм много доволна. Стават си с наситени контролни черти и според мен са качествени. И са много евтини - около 7,50 лв.
Но се намират много трудно. В Пловдив например ги има само на едно място - в аптеката на спирката до Тунела от страната на Капана.
« Последна редакция: Март 20, 2011, 20:01:03 pm от polisia »
« Отговор #342 -: Март 20, 2011, 22:45:25 pm »
Мерси за съвета radosttinka
*

polisia

• 291
« Отговор #343 -: Април 10, 2011, 14:59:23 pm »
Момичета, днес ми е 5 ден от цикъла и имам положителен тест за овулация, марка Clear ovu?  :ask: Чертите са бледи, но еднакви и тестовата е даже по-дебела.
Това ми се струва доста ненормално - на 5-ти ден  8O и направо се притесних. Последните месеци имам ранна овулация и за това започвам тестове толкова рано, но тестът е ставал положителен на 8-9 ден.
Какво мислите?
« Последна редакция: Април 10, 2011, 15:01:01 pm от polisia »
« Отговор #344 -: Април 10, 2011, 15:54:39 pm »
polisia, може да е нещо инцидентно, примерно този месец да имаш повече от един фоликул и за това ЛХ-то да е повисочко толкова рано.
Продължавай все пак с тестовете, може чертичката да стане по-наситена след ден-два.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

polisia

• 291
« Отговор #345 -: Април 10, 2011, 19:10:01 pm »
radosttinka, благодаря ти за отговора.
Дано си права, защото другите възможни причини са доста притеснителни...
« Отговор #346 -: Април 10, 2011, 19:43:55 pm »
Аз от тези Клиър Овю не останах много доволна. Много дни ми показват положителни, докато с другите марки не е така. Засега най-добри се оказаха Овю,с много ясна и наситена тестова линия. Сега съм с едни, които поръчах от Амазон, ми тя тестовата линия никога не става колкото контролната, чак когато започне да избледнява или съвсем изчезне, разбирам, че предния ден е имало пик и така:-( Надявам се да не съм изтървала хубавите дни с тези тестове...
« Последна редакция: Април 10, 2011, 19:45:29 pm от Marilena »
« Отговор #347 -: Април 11, 2011, 23:14:56 pm »
Може ли да попитам на някой дали му се е случвало подобно нещо: на 7ми този месец бях на фоликулометрия, 14мм фоликул на единия яйчник, последват тестове за овулация по съвет на гинеколога: на 7, 8, 9 този месец - две еднакви черти; на 17ти - по-ярка контролна черта. Днес на преглед УЗИ - фоликулът спукан, направих и последния тест от комлпекта /Клиър Овю  osi_7/ - положителен!!! С много по-ясна черта дори и от вчера osi_1 ...
« Отговор #348 -: Април 11, 2011, 23:17:07 pm »
Извинявам се, грешка в датата 17ти - имах предвид 10ти, неделя, 17ти е другата неделя  :oops:
*
« Отговор #349 -: Април 12, 2011, 01:42:09 am »
Само като чуя фирмата на теста,който си правила и ми става зле...Преди 2 дни имах положителен тест за БРЕМЕННОСТ обаче на същата фирма...Познай  дали съм бременна???Остана ми само тъгата.Това ли ползва  http://www.zdravemarket.com/pictures/2010/06/24/prd_9968_bbig_1277379060.jpg    защото аз използвах това http://www.zdravemarket.com/pictures/2010/06/24/prd_10162_bbig_1277379310.jpg  Тая фирма е за съдилищата....
« Отговор #350 -: Април 12, 2011, 09:01:23 am »
Лула, Клиър овю са прекалено чувствителни (според мен) и показват повече дни положителен тест. Едва след няколкомесечна употреба можеш да се ориентираш със сигурност кога е била овулацията.

Мария, може наистина да е имало бременност, но плодът да не се е развил. Случва се много често, както четох, 70% от всички бременности. Не е повод за отчаяние!
« Отговор #351 -: Април 12, 2011, 09:17:45 am »
Здравейте мацки,
имам едно въпросче!!!
Според вас възможно ли е да има овулация, а теста да не показва положителен резултат? Много е странно, вече шести ден правя тестове и втората черта е или много бледа или малко по силна, но не достатъчно, а в същото време БТ се вдига бавно, бавно.
Шашава работа!!!
Ще ми е интересно вашето мнение!!!
Благодаря!
Краси

« Отговор #352 -: Април 12, 2011, 10:39:49 am »
Мария - да, ползвах тестовете за овулация, които са показани на първия линк. Относно втория - не съм ползвала такива тестове за бременност, но в комплекта за тестове за овулация има и един за бременност ... Сега вече съвсем се обърках, тъй като пия и Дуфастон от вчера. Дали ще подтисне овулацията, ако все още не е минала, както показват тестовете????
*
« Отговор #353 -: Април 12, 2011, 14:15:06 pm »
Лула Не няма да подтисне овулацията ти Дуфастона в никакъв случай...А тестове за О. взимай на друга фирма според мен...
Marilena ако е имало бременност и бремеността не се е развила ще ми е за 2-ри месец а това звучи страшно...Какви може да са причините за такава аномалия???  :(
« Отговор #354 -: Април 12, 2011, 21:13:42 pm »
Здравейте мацки,
имам едно въпросче!!!
Според вас възможно ли е да има овулация, а теста да не показва положителен резултат? Хубаво е да ги правиш по едно и също време следобед като гледаш да не пиеш течности и да не пишкаш 2 часа
Красиfile:///
*
« Отговор #355 -: Април 12, 2011, 21:41:09 pm »
k.s.stoyanova интересен ми е отговора на цитата,който си дала в поста си... :roll:
« Отговор #356 -: Април 12, 2011, 22:21:54 pm »
Мария, благодаря за отговора.
Относно твоят случай - за мен най-логичният отговор е "некачествен" сперматозоид, и природата съответно си е изиграла ролята, за да те предпази от аборт в по-късен етап, проблемна бременност, и т.н.
*
« Отговор #357 -: Април 12, 2011, 22:44:45 pm »
Проблема е че с 2-ма мъже се случва и не вярвам сперматозоида да е виновен...Преди години имах същия случай но тогава не обърнах внимание...Заложих го на фълшиви тестове,но явно не е това и сега се притесних доста...Както и да е темата е за О. нека не я спамим тук момичета в друга тема ще обсъждаме тези проблеми...
*

polisia

• 291
« Отговор #358 -: Април 13, 2011, 11:53:35 am »
Аз този път имам вече четвърти ден положителен тест за овулация  :ask:
Първите два бяха марка Clear test и имаха две еднакви черти (според упътването са положителни).
Вчера - 3 ден тестуване - правих един Clear test положителен с по-наситена тестова черта от контралата и един Oview - с две еднакво наситени черти.
Днес - 4 ден - правих Clear test и отново е положителен с по-наситена тестова черта.

Възможно ли е да имам 4 дни положителен тест? Дано не е нещо проблемно...
« Отговор #359 -: Април 13, 2011, 18:24:46 pm »
Момичета може ли някои да ми каже ако съм имала сексуален контакт вечерта а ОВ ми е настъпила сутринта дали може да се е получило нещо колко време живеят сперматозоидите слс еякуацията