0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тест за овулация
« Отговор #240 -: Януари 26, 2011, 13:58:17 pm »
radosttinka, благодаря за разяснението. :) С други думи, само лекар може да установи дали има или няма овулация? А дали се е спукал фоликулът пак ли се вижда на ехографа? /Сори за глупавите въпроси, темата Овулация ми е много неясна/ :)))
« Отговор #241 -: Януари 26, 2011, 14:03:35 pm »
При поликистозата, най-сигурния метод да се установи има ли спонтанна овулация (т.е. дали фоликула се е спукал) е чрез наблюдение с ултразвук.

Лекаря следи как расте фоликула, и ако се е спукал се вижда на монитора.
Отделно ако преци доктора, може да предизвика това "спукване", за по-сигурно, защото при ПКЯ има вероятност това де не се случи (т.е. да стане на киста).
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #242 -: Януари 26, 2011, 14:06:20 pm »
Как се предизвиква въпросното "спукване"? Знам, че повечето стават на кисти... :(
/Извинявам се, малко се отклоних от темата./
Още веднъж благодаря! :)))
*
« Отговор #243 -: Януари 26, 2011, 14:10:18 pm »
 :oops: :oops: :oops: Здравейте мацки...И аз да попитам вършат ли работа тези тестове за овулация...Аз съм чувала че те само отчитат някакъв хормон,но не и дали я има или няма,това само лекар можело да каже....Споделете нещичко,че и аз съм боса с тези тестове....Много ви благодаря...... :oops:
« Отговор #244 -: Януари 26, 2011, 14:10:47 pm »
Поставя се инжекция Прегнил или Оветрил, това е ЧХГ хормон, под негово влияние фоликула се пука. Лекаря преценява кога фоликула е порастнал достатъчно, за да има в него вече зряла яйцеклетка и казва кога да се постави инжекцията.

Рядко, но все пак има случаи при които и това не помага :?

:oops: :oops: :oops: Здравейте мацки...И аз да попитам вършат ли работа тези тестове за овулация...Аз съм чувала че те само отчитат някакъв хормон,но не и дали я има или няма,това само лекар можело да каже....Споделете нещичко,че и аз съм боса с тези тестове....Много ви благодаря...... :oops:

Тестовете отчитат повишаването на хормона ЛХ. Между 24-48 часа от пика на ЛХ настъпва овулацията.
При жена без доказани проблеми, тестовете вършат добра работа :).
Те показват кога ще бъде овулацията, а не дали я е имало, т.е. за да установите кога е била тя в домашни условия, трябва да се комбинира меренето на базална температура и правенето на тестове за О.

Теста показвака кога ще е, а БТ кога е била и така в домашни условия може да се ориентирате, кои са най-фертилните ви дни.

И двата метода не дават пълна гаранция, но ако нямате здравословен плоблем са сравнително точни :)
« Последна редакция: Януари 26, 2011, 14:15:53 pm от radosttinka »
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #245 -: Януари 26, 2011, 14:30:12 pm »
Поставя се инжекция Прегнил или Оветрил, това е ЧХГ хормон, под негово влияние фоликула се пука. Лекаря преценява кога фоликула е порастнал достатъчно, за да има в него вече зряла яйцеклетка и казва кога да се постави инжекцията.

Рядко, но все пак има случаи при които и това не помага :?

Тестовете отчитат повишаването на хормона ЛХ. Между 24-48 часа от пика на ЛХ настъпва овулацията.
При жена без доказани проблеми, тестовете вършат добра работа :).
Те показват кога ще бъде овулацията, а не дали я е имало, т.е. за да установите кога е била тя в домашни условия, трябва да се комбинира меренето на базална температура и правенето на тестове за О.

Теста показвака кога ще е, а БТ кога е била и така в домашни условия може да се ориентирате, кои са най-фертилните ви дни.

И двата метода не дават пълна гаранция, но ако нямате здравословен плоблем са сравнително точни :)

Много ти благодаря мила :) Поздрави...
« Отговор #246 -: Януари 27, 2011, 13:18:09 pm »
появи ми се 2 4ерти4ки и на втория ден , но бебеправене има6е само на първият ден ..задължително ли трябва да има и на втория и третия ден ?? мъжа ми се оплаква6е 4е го боли глава и бяхме пас от което естествено аз много се изнервих  :( като се замисля за какво са ми тея тестове ако не се съобразяваме с резултата
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
« Отговор #247 -: Януари 27, 2011, 13:29:05 pm »
Виви, случва се понякога да се пропуснат дни по разни причини :wink:
Всичко е строго индивидуално, може и само един ден да сте правили секс, но щом е във фертилните дни, това да е достатъчно :)

« Отговор #248 -: Януари 27, 2011, 14:08:39 pm »
знам 4е е така , но се разтроих .., мерси все пак
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vivi0304][/url]
« Отговор #249 -: Януари 28, 2011, 10:30:13 am »
 :(  аз малко се шашнах този месец с тестовете за О. доста късно ми се появи + резултат, което съвсем не е повод за драма, но се шаштисах, защото на следващият ден тестът ми показа категоричен –, а от достата коментари които прочетох момичетата споделят че два поредни дни иман + резултати   8O . Незнам това дали е странно или пък е нормално ..... но явно ми тормози главата. Е, записахме си  :heartbeat: пък да видим какво ще стане
« Отговор #250 -: Януари 28, 2011, 10:34:03 am »
Sesylia, индивидуално е :wink:
А и всеки месец може различно време да трае пика на ЛХ-то, не се притеснявай :)

Успех!

« Отговор #251 -: Януари 28, 2011, 10:47:24 am »
 :bighug: благодаря ти за успокоението, гледам да не го мисля много много .....ама си е трудничко   :(
« Отговор #252 -: Януари 28, 2011, 14:48:09 pm »
ох, момичета, да ви кажа и моят опит с тестовете (не съм пример изобщо). В началото (още преди 3 години) ми отчитаха бледа втора черта и в един ден от месеца почти колкото контролата, но не по-наситена, т.е. отрицателен. Ехографски са потвърждавали овулация. Един месец ползвах от онези скъпите - КлиърПлан - отчитаха ОК, дори и в 2 поредни дни 2 наситени чертички, защото са по-чувствителни. После реших, че явно защото пия над 3 литра вода на ден просто хормонът не е в добра концентрация. Пробвах да жадувам, т.е. да не пия достатъчно вода. И онези евтините ми отчитаха. Спрях с тестовете за овулация, защото в един момент повече ме объркваха отколкото да ми помагат.

Този месец реших по-рано да започна, отчете ми бледа втора черта. Изобщо не трябваше да пропускам ден с тест, защото днес направих пак тест за овулация и е отрицателен.

Изобщо при мен кашата с тестовете за овулация е пълна. Най-добре наистина ехографски да се ориентирам. Мен лично тестовете повече ме объркаха, отколкото да ми помогнат да се ориентирам.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #253 -: Януари 28, 2011, 14:59:09 pm »
magi, нали казваш, че като си ограничила водата и евтините ти отчитали? Пробвай отново да спазваш изискванията поне 4 часа да не пиеш течности и да не ходиш до WC и би трябвало да отчете пика на ЛХ. Май има значение и марката на теста. На мен Clear Ovu ми бяха с бледи чертички по принцип (и контролна и тестова) и това малко ме объркваше, но от Oveiw съм много доволна :wink:.
« Отговор #254 -: Януари 28, 2011, 15:08:37 pm »
Благодаря ти, Гери! Явно от там идва при мен проблема, че ще трябва да не пия вода и да не ходя до WC 4 часа. При мен проблемът е спирането на водата за 4 часа, защото аз постоянно се наливам с вода (явно) без да ми прави впечатление. Не се усещам просто. Иначе КлиърПлан са супер, но и цената им преди 2-3 години беше супер (45 лв.).

А и аз вече ползвам Овю. Наистина са по-добри. Може би една от причините да се объркам в началото беше и това, че ползвах другата макра КлиърОвю (но изобщо не са "clear"). :)
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 15:13:58 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

• 1357
« Отговор #255 -: Януари 28, 2011, 15:13:35 pm »
Ммм, за 45лв май е по-добре на фоликуметрия да ходиш, че си е най-точно :wink:. Успех ти пожелавам!
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 15:18:52 pm от gergana :-) »
« Отговор #256 -: Януари 28, 2011, 15:33:27 pm »
каква е цената на OVIEW?
*

• 1357
« Отговор #257 -: Януари 28, 2011, 15:36:19 pm »
Ами, аз ги купувам за 8,70лв.
« Отговор #258 -: Януари 28, 2011, 15:44:24 pm »
а вътре колко броя са?
« Отговор #259 -: Януари 28, 2011, 15:49:28 pm »

Този месец реших по-рано да започна, отчете ми бледа втора черта. Изобщо не трябваше да пропускам ден с тест, защото днес направих пак тест за овулация и е отрицателен.

Изобщо при мен кашата с тестовете за овулация е пълна. Най-добре наистина ехографски да се ориентирам. Мен лично тестовете повече ме объркаха, отколкото да ми помогнат да се ориентирам.

Маги, този месец ЛХ-то ти на 3-ти ден не беше ли доста високо?
Ако е така, това веднага подлъгва тестовете.
Затова е възможно толкова рано да ти отчете бледа втора черта, че даже и фалшива втора черта, и да те обърка при интерпретирането на резултата.

А за течностите са ти обяснили, намалява се концентрацията на хормона в урината и резултата не е толкова достоверен.