Здравейте момичета,
Тъй като сега съм на вълна "трихомони", та се наложи да се консултирам с доктори (познат специализирал в Александровска венерически болести, моят АГ на когото вярвам) и информация от интернет от достоверни според мен източници, просто искам да обобщя малко нещата:
1. АГ "на око" не може на 100% да е сигурен дали това което вижда са наистина трихомони. Задължително се правят изследвания (товърдено от нашия познат) - трябва да се видят резултатие черно на бяло.
2. Изследванията за трихомони, които са част от Микробиологично изследване с посявка, често не могат да "хванат" трихомоните (потвърдено от моето АГ, от интернет и от нашия познат), поради естеството на изследването, защото трихомоните на стайна температура започват да загиват, а посявките се правят за 48 часа и за това може и да не се "хванат".
3. Трябва да се направи специализирано изследване за трихомони, където секретът се оцветява и те веднага се виждат (т.е. резултатът излиза едва ли не същия ден, а не се чака като при посявката, която излиза след 48 часа) - това е потвърдено пак от нашия познат.
4. Ако имате трихомони е по-добре да потърсите специалист по венерически предавани болести, защото това на тях им е специалността. АГ-тата лекуват, но както виждам от писанията във форумите има доста неуспешни лечения - има момичета, които и една година са се лекували и все не могат да се отърват, а тези трихомони стават резистентни и хронични. Зависи и от АГ-то все пак. Тук изборът е ваш.
Ами това е за сега. При нас няма още категоричен резултат. Аз пусках посявка, но тогава не знаех, че с нея не винаги се хващат. Утре мъжът ми е при венеролог и ще настояваме ако може на място да го изследва.
При нас тъжната констатация е, че сме ги "тествали" тези трихомони 2 пъти, но и 2-та пъти чрез посявки, т.е. не може на 100% да се вярва на ситуацията и пак сме в началото. А току що като говорих с една клиника по стерилитет, където бях тествана човекът гордо ми заяви, че те слагали материала в специална среда и така ги пращали на лабораторията, но след като му казах, че те при стайна температура умират той просто остана безмълвен.... Нямам какво да добавя просто....
Така че внимавайте как точно се тествате.
Иначе относно симптоми в интернет има инфо: при мъжете често протича безсимптомно, леки симптоми за перене и т.н., но те може от 100 неща да са; при жените е по-лесно - на всякъде пишат за жълтеникаво-зелено течение с неприятен мирис, но това може и от друго да е.