0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна?
« Отговор #440 -: Август 07, 2009, 13:25:32 pm »
Благодаря ти Ели!Ще изчакам до 10.08 защото ще ходим да си прави мъжо спермограма и ако все още лелката я няма ще си пусна кръвен тест.Не искам да си мисля нищо щото разочарованието после е голямо.А и след това отиваме на почивка така че дори и да няма нищо поне ще се разсея.Много  :D и весело лято на всички от форума .Естествено ще пиша за резултатите каквито и да са те. :bighug:
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #441 -: Август 07, 2009, 13:44:01 pm »
Точно така, malkave6tiza,
По-добре не се надявай за всеки случай . Аз направих тази грешка и след два положителни теста и кръвен също положителен ми дойде ,така че .. каквото сабя покаже. Горе главата и бъди силна ! Никакво отказване ! Хубаво лято и на теб !
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #442 -: Август 07, 2009, 14:04:46 pm »
malkave6tiza, стскам ти палци на почивката да сте трима. Ако искаш качи си графиката? :wink:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #443 -: Август 07, 2009, 14:51:50 pm »
Благодаря ви Анмар и Ели.Стоя и се чудя дали да не си купя тест и утре сутрин да пробвам.Ама не знам какъв да си взема-някакви идеи?А иначе графиката ми пробвах да я кача и уж стана но защо не излиза ,да не би да съм объркала нещо :(Ако ми кажете как с удоволствие ще я споделя :wink: Незнам дали е от значение но потребителското ми име в овул.календар ми е друго.???
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #444 -: Август 07, 2009, 14:53:34 pm »
За да не спамим темата може да ми пишете на лични.
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #445 -: Август 07, 2009, 18:21:23 pm »
  malkave6tiza , предполагам не си обърнала внимание, но над поста ти има бутон , с който можеш да променяш написаното от теб в рамките на два часа. Това се прави с цел да не се флуудят темите.
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #446 -: Август 07, 2009, 23:53:25 pm »
Момичета, толкова ми се иска да е истина. Не смея да се зарадвам и ми иде да си изгриза ноктите до понеделник. Тогава ми е часа за преглед при лекарката. Правих тестове - 5 или 6. Първо имаше бледа втора черта и си мислех, че си въобразявам или ми се привижда. Цикълът ми е обикновено 26, 27 дни, даже някога по 24. Само два три пъти е бил по 29. Но този път ми закъсняваше повече от два дни, а и ми се искаше тестът да е +. Междувременно на 31 ден прокървих, но малко по-слабо от обикновено. Беше си като нормален МЦ. Четох, че и при други момичета е така. И всичко е било наред.Понеже от сряда гърдите ми са чувствителни като при ПМС, независимо, че има слабо кървене като МЦ, направих кръвен тест. Днес взех резултатите - бета ЧХГ е 224,5 или според референта - 2 г.с. Веднага си записах първия възможен час за понеделник и едвам дочаках да се прибера, за да направя тест. Шуър Чек. Такава хубава ясна черта не бях виждала досега. Толкова изперках, че снимх теста,  :D Но се притеснявам да няма проблем при положителни резултати и кървене като МЦ. Така ми се иска да чуя "тихичко Честито" и всичко да е наред.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #447 -: Август 08, 2009, 00:04:52 am »
Ами тихичко Честито и дано всичко да е по мед и масло :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #448 -: Август 08, 2009, 00:25:17 am »
rtfrtf моят съвет е още утре да отидеш на лекар кървенето не е за подценяване.Успех и да пишеш как се развиват нещата.
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #449 -: Август 08, 2009, 00:34:26 am »
Момичета, толкова ми се иска да е истина. Не смея да се зарадвам и ми иде да си изгриза ноктите до понеделник. Тогава ми е часа за преглед при лекарката....
Мила, имаш прекрасен резултат на ЧХГ-то! Честито! Със сигурност си бременна! Умолявам те, върви веднага в болницата, ако това за което говориш е кървене, а не зацапване! А и зацапване да е, пак направи консултация утре и не чакай до понеделник! Късмет! С малко лекарства, всичко трябва де е наред!
« Последна редакция: Август 08, 2009, 00:36:25 am от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #450 -: Август 09, 2009, 22:28:27 pm »
rtfrtf, честито, имаш наистина страхотен резултат на ЧХГ-то! Сигурна съм, че всичко ще е наред при теб. Само нещо да вметна - нещо тези референтни стойности и 2 г.с. не ми се вижда като хората, щом имаш закъснение си вече в 4 г.с.(нали се брои от датата на последния цикъл). Колкото до прегледа - отиди непременно, но да знаеш, че плоден сак се вижда при нива на ЧХГ 1500-2000, а нормалното нарастване на ЧХГ е приблизително удвояване на всеки 48 часа (нещо такова, все пак не е математика  :wink:). За кървенето - повече спокойствие, нов кръвен и утрогестан (дуфастон). Но, това нека док да го каже.
Успех утре и вярвам, че всичко ще е наред!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Дали съм бременна?
« Отговор #451 -: Август 10, 2009, 10:34:33 am »
Здравейте момичета :) страхотна тема!!! Закъснява ми вече 12 дена, последният ми цикъл беше на 30ти юни( обикновено  цикълът ми е на 30 дни ). Првила съм си 5 различни теста за бременост и вси4ките са положителни, първите 2 с по-бледи тестови черти, а следващите с ярко изразени. Не живея в България и тук консултацията с доктор става с предварително записване за след две седмици напред най-малко :((( Имам час за четвъртък - 14ти август - за препоръчан от моя приятелка гинеколог, но все пак посетих друг лекар( който не беше толкова зает и успя да ме приеме по-рано), който ми направи вагинален ултразвук точно за 10 секунди - само го вкара,  каза че не вижда нищо и го изкара. В същото време от датата на последната ми менструация определи, че съм в 5тата г.с. Даде ми да пия витамини и фолиева киселина и ми каза да отида отново чак след месец  8O  Та въпросът ми е - не трябваше ли малко повече да се вгледа дали има малка точица или не? Дали наистина е рано да го види и дали след месец не е прекалено много време? Много ме е страх от извънматочна бременост и затова исках да знам от прегледа, че не е такава  :? Иначе се чувствам добре, имам от време на време болки ниско долу в корема като тежест, но не са толкова страшни. Понякога ме болят зърната на гърдите, но съвсем леко. Първите няколко дена от закъснението имах много слабо кафеникаво зацапване, което засега спря а се появи много слабо бяло-жълто течение.  Не ми се гади, имам апетит :) Май писах много, но не исках да пропусна нищо! Благодаря за отделеното внимание!



Re: Дали съм бременна?
« Отговор #452 -: Август 10, 2009, 10:47:14 am »
мила, лина, според мен изчакай спокойно 14 август и отиди на преглед при доктора, който са ти препоръчали. дано той се отнесе по-отговорно с теб. ако не се вижда нищо в матката, лекарят би следвало да ти назначи кръвен тест бета-ЧХГ и ако стойностите са над 2000, тогава може да се съмнява за извънматочна /един месец в такъв случай може да се окаже твърде късно/ стискам палци всичко да е наред. и ЧЕСТИТО все пак, новината е много хубава :) 


Re: Дали съм бременна?
« Отговор #453 -: Август 10, 2009, 11:03:49 am »
Благодаря Джиджи за бързия отговор :) Да, новината е страхотна, още повече че със съпруга ми правим опити от малко повече от година и затова исках да знам, че всичко е наред. Вече мислехме като се приберем зимата в България да си правим по-сериозни изследвания, но ето е чудото стана и с нас  :D Със сигурност ще отида на 14ти на лекар и дано всичко е наред. Само незнам как ще издържа дотогава от притеснение да не е извънматочна бременост. Благодаря отново и хиляди прегръдки  :wink:



*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #454 -: Август 10, 2009, 12:32:08 pm »
Момичета, много ви благодаря. За съжаление на-вероятно става дума за ранен спонтанен аборт около 03.08.2009 и затова на 06.08.2009 ЧХГ-то е толкова високо. На ехографа днес се видя нещо като гестационен сак, ама нещо толкова бледо и без черна точка в него. ШЧ, който направих пред лекарката е положителен, като тези от 07.08.2009 и 08.08.2009. Имам направление за Токуда за второ мнение, ама телефона на регистратурата упорито дава заето. Дадох кръв за втори тест - бета ЧХГ, обещаха следобяд да има резултати. Според лекарката най-вероятно всичко е приключило, но ме изпраща и за второ мнение. Все пак ме утеши, че може да е било многоплодна бременност и да съм загубила само едното плодче. Цервикалният канал е затворен и не можа да се види нищо към момента. Продължавам с опитите да си запиша час. Във всеки случай ми остава утешението, че може да се получи. И щом един път е станало ще открия тези проклети причини, които му пречат и следващият път да е успешно.
П.П. Записах час за Токуда за сряда в 13:40 часа.
« Последна редакция: Август 10, 2009, 12:39:13 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #455 -: Август 10, 2009, 12:48:59 pm »
Момичета, много ви благодаря....
П.П. Записах час за Токуда за сряда в 13:40 часа.
Ще стискаме палци :D Дано в сряда да има добри новини :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Лина,тихичко честито!И не бързай да се тревожиш толкова,може и да е рано да се види нещо,а колкото до ЧХГ-то - наистина в случай че не е видял нищо е трябвало да ти пусне кръвен! Само,дето при извънматочната и "кухото айце" Бета ЧХГ е с ниски ст-ти които не се удвояват на 48ч или се удвояват недостатъчно,и Джиджи е права - ако става въпрос за извънматочна един месец е опасно много!!А,ти защо говориш за извънматочна,все пак още нищо не се знае - не изпадай в излишни филми!!!Вредиш си!!!А и на 14ти си на преглед :wink:
« Последна редакция: Август 10, 2009, 13:02:13 pm от fibo »
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #456 -: Август 10, 2009, 19:24:36 pm »
Вече съвсем се обърках. В 16:30 си взех резултата от втория кръвен тест бета ЧХГ. 3464. От 06.08. до днес се е увеличил 15 пъти! А сряда е тооооооооолкова далече. Вярно, никога не забравяй Правило 1. И по-добре, че е в сряда, за да има какво да се види,  :D Опитвам се да бъда спокойна, но ми е толкова трудно.
Благодаря ви. fibo, чак на третия прочит разбрах какво казваш на Лина. Като гледам и за мен се отнася,  :D
P.P. Лина, толкова добре те разбирам за притесненията, а аз ще чакам само до 12.08. Дано всичко да е наред и да разхождаме след 9 месеца по едно съкровище.
« Последна редакция: Август 10, 2009, 19:30:47 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #457 -: Август 10, 2009, 19:39:21 pm »
rtfrtf в една и съща лаборатория ли пусна тестовете?Успех
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #458 -: Август 10, 2009, 19:45:46 pm »
rtfrtf в една и съща лаборатория ли пусна тестовете?Успех
Да, в Лора. И двата са от там? Да ходя ли на тест в друга лаборатория?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #459 -: Август 10, 2009, 21:42:09 pm »
Да, мила rtfrtf! Отиди при възможност и в друга лаборатория! Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."