0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна?
« Отговор #980 -: Януари 09, 2010, 19:32:11 pm »
Здравейте,момичета,бих искала малко помощ!Тъй като от скоро правим опити с половинката ми да забременея,а цикъла ми е нормален и никога не ми "закъснява",имам "закъснение" от 5 дни вече!Бих искала да ви попитам дали да направя тест за бременност или да изчакам още 2-3 дни? Просто надеждите ни са големи и не искам да се разочаровам!Иначе имам следните симптоми : гърдите ми са набъбнали;сутрин имам лек световъртеж;нямам пъпка по лицето,предшестваща менструация;имам леки болки в кръста и долу в коремната област.
Моля ви за съвет!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #981 -: Януари 09, 2010, 19:38:58 pm »
Направи тест утре сутрин с първата урина :)При пет дена закъснение - ще имаш достоверен резултат :)
Желая ти да видиш двете чертички !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #982 -: Януари 09, 2010, 19:47:09 pm »
Много ти благодаря,crow, ще пиша отново след теста с надеждата да зарадвам всички!
« Отговор #983 -: Януари 10, 2010, 16:12:21 pm »
Здравейте,момичета,за моя голяма радост тази сутрин видях двете чертички на теста за бременност,които са много силно изразени!Наистина се вълнувам много,но ще направя още един тест и след това при гинеколога :))))
« Отговор #984 -: Януари 11, 2010, 14:43:05 pm »
annitaeg , Честито...пожелавам ти безпроблемна бременност и едно сладкооо бебече на финала...а защо не и две :)
Re: симптоми
« Отговор #985 -: Януари 14, 2010, 02:20:48 am »
въпреки че тази тема е от доста време и никои не е писал аз ще се престраша и ще пиша,и дано някои да ми отговори на въпросите.така да започна съществената част.на 29/12 ми доиде МЦ като седмица-две преди това започнаха да ме болят гърдите,но ми свърши а гърдите не са спрели да ме болят и до днес 8O,което си е страно за мен защото обикновенно спираха да ме болят,а и корема ме боли вече от седмица.Искам да попитам възможно ли е това да са симптоми на бременност или не? :ask:
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #986 -: Януари 14, 2010, 09:17:27 am »
Тони, за съжаление такива симптоми често се появяват и не са сигурен белег за бременност. В случай, че са минали поне 10 дни от овулацията ти, може да си пуснеш кръвен тест в най-близката лаборатория, за да разбереш дали си бременна (ако си силно нетърпелива). А ако дочакаш да имаш поне един - два дни закъснени на цикъла, може да си пуснеш уринен тест. Само тогава може да се каже дали си бременна. По разни симптоми не може да се гадае  :wink:
Между другото в темичката се пише редовно  :wink:  :wink:  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #987 -: Януари 14, 2010, 09:42:39 am »
Тонито, погледнах в календара, от последният ти МЦ са минали само 17 дни. Мисля, че е малко рано за тестчета. Потърпи още малко, пък дано да има закъснение и да видиш желания резултат!
 :offtopic: Гардженце рошавко  :bighug:
« Отговор #988 -: Януари 14, 2010, 12:25:11 pm »
Здравейте, бъдещи и настоящи мами  :) . Искам малко помощ и съвет какво да правя. Последният ми цикъл беше на 15.12.2009г., по изчисление на календара 28 ден беше на 11.01.2010г., но все още не ми е дошло. Гадните пъпки се появиха преди около 5 дни, до вчера гърдите ми бяха набъбнали и страшно много ме боляха, а днес болката е много по - малка и не са подути. Имам болки в корема ниско долу от време на време, рядко ми се гади, чувствителност към миризми и страшни киселини. Възможно ли е да съм бременна или просто цикъла ми закъснява. Знам, че от нерви, от смяната на климата (и още много други фактори) може да закъснее, но нормално ли е закъснението да е 3-4 дни. И ако сега си направя тест ще покаже ли ако има нещо или е рано и трябва да изчакам още няколко дни.
Благодаря  :D
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #989 -: Януари 14, 2010, 12:29:07 pm »
Ако не знаеш кога ти е била овулацията,вземи най-дългия си цикъл за последната една година и го сравни с този,ако си подминала дължината му - направи си уринен тест - ще покаже :)

успех
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #990 -: Януари 14, 2010, 13:34:37 pm »
iv4eto_86, ако имаш закъснение вече, можеш да си направиш тест.
« Отговор #991 -: Януари 14, 2010, 14:05:42 pm »
Scarlett, имам закъснение 4 дни. Мислех направо да направя кръвен тест за по - сигурно, но не знам личната лекарка може ли да ми даде направление или трябва да мина първо през гинеколога?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #992 -: Януари 14, 2010, 14:07:13 pm »
Кръвния тест не се поема от касата и трябва да си го платиш.Струва около 20 лв.
« Отговор #993 -: Януари 14, 2010, 14:13:12 pm »
Ивче,според мен ако си направиш обикновен тест за бременност,също е надеждно като първоначално,все пак при закъснение от 4 дни мисля,че ще ти отчете резултат.
А после пак можеш да си направиш и кръвен като отидеш на гинеколог.
Успех,стискаме палци да имаш положителен резултат.
« Отговор #994 -: Януари 14, 2010, 14:19:10 pm »
Благодаря момичета, надявам се да видиме  :bfp1:  :P
« Отговор #995 -: Януари 14, 2010, 14:21:50 pm »
И ние се надяваме,задължително да пишеш,че сме нетърпеливи за хубави новини osi_9
« Отговор #996 -: Януари 15, 2010, 10:21:25 am »
Здравейте момичета, за мое огромно съжаление резултата не е положителен  :balk_146:
Но все пак няма да се отчайваме, ще пробваме пак докато стане  :balk_600:
« Отговор #997 -: Януари 15, 2010, 14:37:15 pm »
Ивче,спокойно мила,има и следващ път.
Всички сме така,надяваме се и после ужас,но няма да се отчайваш.
Успех.
« Отговор #998 -: Януари 15, 2010, 16:56:32 pm »
благодаря за отговорите и май е най-добре да изчакам ще стискам палци на всички да видят :bfp:
*
« Отговор #999 -: Януари 15, 2010, 17:30:33 pm »
Не спамете темата, моля!