0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна?
« Отговор #680 -: Октомври 26, 2009, 11:31:26 am »
viki_13 на лекар се ходи най- рано 10 дни след закъснението, за да се установи дали ембриончето е в матката и после той сам те вика след още 2 семици обикновено, за да се установи наличието на сърдечна дейност. Не чакай 3-я месец, ами отивай като станат 10-14 дни закъснение, защото така можеш да си спестиш големи неприятности.
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #681 -: Октомври 26, 2009, 11:44:29 am »
майка ми ме посъветва да неходя понеже 6те ме бъркат и има голяма опастност от спонтанен аборт на нея и се е слу4жало 2 пъти! 8O

леле, как гадно звучи...
миличка, сега не е като едно време. докторите не "бъркат". имат модерна техника-нарича се видеозон. на него може да се види много рано бременност. само един съвет- отиди с пълен мехур, ако те гледат на обикновен видеозон. късмет!



Re: Дали съм бременна?
« Отговор #682 -: Октомври 26, 2009, 13:43:06 pm »
благодаря ви много моми4ета,6те отида след 10-я ден ,4е сега ми е 6-ти!а слу4аино някоя от вас да е ходила при д-р Кълва4ева?
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #683 -: Октомври 26, 2009, 13:53:13 pm »
При мен и този месец не стана  :( Въпреки закъснението и лъжливите признаци, накрая лелката пак дойде! Бях съкрушена,но днес съм вече добре. Гледам напред и се надявам  :) Все пак си имам записан час при Владимиров и ще се разбере най-накрая, ако има проблем.
Успех на всички бебеправещи и дано не ви се налага да стигате до такива доктори  :bighug: :flower:
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #684 -: Октомври 26, 2009, 15:55:39 pm »
viki_13, ако става въпрос за д-р Лора Кълвачева, аз съм нейна пациентка от няколко години. Мога да кажа само най-добри думи!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #685 -: Октомври 26, 2009, 18:54:26 pm »
да за съ6тата става въпрос,4увала съм много хубави не6та и за сега съм се спряла на нея!благодаря ти за мнението  :)
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #686 -: Октомври 27, 2009, 16:29:01 pm »
Здравейте, този месец трябва да ми дойде на 28 или 29 ти, но днес не издържах и си направих тест на Престо който не беше с първата урина.... и е отрицателен. Според вас има ли голямо значение дали тестът се прави сутрин? Моля за мнения дали да се доверя на теста и да не си вкарвам напразни надежди....
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #687 -: Октомври 27, 2009, 16:44:20 pm »
Здравейте,
Здравей, на мен са ми казвали че няма много значение но най вярно според мен е с първата урина.Не се отчайвай имаш още време и може теста все още да не засича хормона.Пожелавам ти успех,силно стиснати палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Ще чакам да се похвалиш с добра новина. :goodluck:
Смелостта не е това да не изпитваш страх, а това да прецениш, че нещо е по-важно от страха и да го направиш, въпреки него!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #688 -: Октомври 27, 2009, 16:50:50 pm »
Ами според мен има значение дали се прави преди или след закъснението :D Като гледам, дори още не ти е закъснял цикълът. Моля те, недей да се вкарваш в инфарктни ситуации. Сама се измъчваш така. Изчакай да ти закъснее и тогава започвай с тестовете.
Момичета, не знам защо си причинявате това - шанса тста да е отрицателен толкова рано е огромен. Дори да сте бременни вече. Недейте да се натоварвате излишно. Знам че много го искате и нямате търпение вече, но така не си помагате! Рабирам ви много добре, но няма смисъл от това, вредите си!
Успех на всички ви!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #689 -: Октомври 27, 2009, 17:19:55 pm »
Права е sixens и съм съгласна. Но ще споделя наблюдение, потвърдено и от личен опит.

В началния период на опитите за забременяване цялата енергия, отприщена от желанието да стане скоро, е посветена на ранно тестване и следене на симптоми. Все още неприсъединилите се към двойките със стерилитет предимно за това мислят.

Ако обаче мине време и се почнат изследвания, лечение и процедури, кога да се прави тест и терзанията верен ли, грешен ли е, има ли още надежда тоя месец са най-малката грижа.
 
Така че преди да се осъзнае проблем със забременяването, ранните тестове са неизбежна емоция. На всички пожелавам този вид несигурност и опасения да останат най-сериозните!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #690 -: Октомври 27, 2009, 17:33:01 pm »
Права си cigularche! Напълно съм съгласна с теб и се присъединявам към пожеланията ти!
Всички сме тръгнали оттам. Е, аз не съм изпадала в такива истерии, че да си правя тестове още преди да ми е дошло :lol: Но всекли е различен. Аз дори при ин витрото успях да се сдържа и да изчакам деня на теста. И аз не знам как удържах. Но се ръководех именно от тази мисъл - теста може да отрицателен толкова рано, но да е грешен и аз да съм бременна. Ако го направя сега и той не отчете, ще се побъркам. По-добре да изчакам, когато резултатът ще е достоверен, а не отсега да се филмирам и да си вредя. Е, резултата така или иначе беше отрицателен, но това не променя нещата! И пак казвам - всеки човек е различен и различно преживява нещата :D
Искам просто да ви поъветвам, момичета, опитайте максимално да си спестите страданието и мъките. Дано наистина това ви останат най-сериозните терзания. Защото ако недай боже някой тръгне по пътя на стерилитета, много горчилка ще изпита и ще му трябват здрави нерви!
Разбира се, вие няма да стигнете дотам и съвсем скоро ще се похвалите с положителни резултати!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #691 -: Октомври 27, 2009, 19:40:00 pm »
sixsence i cigulrche  - страхотни съвети ми дадохте  :bighug:
Ще се опитам да бъда по-търпелива занапред. Обичам ви момичета и непременно ще се похваля ако този месец сме уцелили заветната цел  :cupid:
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #692 -: Октомври 28, 2009, 09:31:10 am »
Здравейте мами, знам че тук може и да получа отговор.
Последните 3 цикъла ми бяха по 25 дена. Обикновенно са ми 28 дена.
Днес е 31 ден от цикъла, т.е. имам закъснение (което не знам как да го смятам - при цикъл 25 или 28 дена). Теста за бременост показва отрицателен резултат. Тъй като съм била вече бременна и усещам познатите симптоми, та се чудя да чакам още и да правя тестове или да ходя на кръвен тест?
Вие които сте правили тестове на кой ден закъснение отчетаха положителен резултат?
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #693 -: Октомври 28, 2009, 10:10:38 am »
На мен лично ми е отчитало 2 дни преди закъснение, аз също съм с къс цикъл - на 25 дни. Но ако е малко по-късно овулацията е възможно да не отчита още. На една моя позната й отчете положителен чак при 8-дневно закъснение. Много е индивидуално. Изчакай още 2-3 дни, ако имаш търпение и после ходи на кръвен. Пожелавам ти да видиш най-хубавия резултат!
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #694 -: Октомври 28, 2009, 12:24:27 pm »
Ако ще ходиш на кръвен,мене ако питаш няма за какво да чакаш още 3дни,закъснението не е от значение при кръвен тест...той отчита още след 11тия ден след овулация...
Успех,дано е това което искаш :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #695 -: Октомври 28, 2009, 16:09:07 pm »
Fibs, аз имах предвид, ако не иска да я боцнат, да изчака още 2-3 дни, вероятно и уринарният вече ще покаже какво е положението наистина. Малко неразбрано се изразих, за което се извинявам. :)
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #696 -: Октомври 28, 2009, 17:12:14 pm »
Fibs, аз имах предвид, ако не иска да я боцнат, да изчака още 2-3 дни, вероятно и уринарният вече ще покаже какво е положението наистина. Малко неразбрано се изразих, за което се извинявам. :)

Ам,споко бе,аз само си казвам,че няма смисъл ако е решила - така и така да се стига до кръвен...разбрах какво имаш в предвид...
Аз по принцип,не мога да приема някакъв пеиод от дни за закъснение,ако не знам кога ми е била овулацията...това само го вмятам между другото....
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #697 -: Октомври 29, 2009, 23:14:27 pm »
Привет момичета :)
Много ми е рано да се питам "дали съм бременна" само на 8ми ден след Ову, но от вчера ме боли кръста ниско, и направо ме побърква, не мога да си намеря място. Малко наболяваше на 6ти ден от Ову, после по-силно вчера и днес направо не се трай!
Това дали е възможен признак (супер ранен) на бременност според вас? Само да уточня, че не съм правила нищо, което да предизвика болки в кръста. И никога не ме е болял кръст, освен ако не съм се скъсала от физически труд :)

Мили мами имам въпрос към вас,и ще се радвам да ми отговорите?Опитваме за бебче от 5-години от начало забременях,но радоста ми трая два месеца,и направих спонтанен аборт :( :(Симптомите ми бяха закъснение на мц,страшни болки в гърдите и кафеникаво течение около 2-3 дни но малко да друго не се сещам.Ходихме по изследвания доктори откриха ми висок пролактин и хламидия пиех лекарства,хламидията я излекувах но преди два месеца спрях приема на бромокриптин,понеже напуснах работа и съм безработна и просто нямаше как да си ги купувам,а и вътрешно си мислех че вече няма смисъл да се тровя а и нищо не се получаваше като ги пиех в смисъл нямаше бременост :( :(ходих и на лапароскопия преди година,откриха ми сраствания,който премахнаха,дясна напълно запушена тръба и лява трудно проходима.Даваха ми почти 50% че ще мога да забременея.И така от 13-14 дни ми закъснява,понякога сутрин ми се гади и ужасно ме болят гърдите.Вътрешно си знаеш че, съм бременна и реших вчера да си взема тест и да разбера.Направих го и излезе че е положителен с доста наситена втора чертичка :DСтрашно много се зарадвах,но вътрешно не го показвах както при предишния път,защото изпитвах голям страх да не стане като преди :(Обадих се веднага на мъжа ми да му кажа,просто не издържах,той много се зарадва а аз още повече :Dно след няколко часа забелязах,че имам леко кървене първо кафеникаво после червено и страшно много се уплаших.Моляви кажете ми ,възможно ли е теста да е отчел грешно и дали е нормално да прокървиш ако си бременна?Моля да ми отговорите,защото направо ще се побъркам вече,незнам какво да си мисля :(Извинявам се за дълтият пост :)
С Божията помощ,ще сбъднем мечтата си!Вярвам в чудеса!
Re: Дали съм бременна?
« Отговор #699 -: Октомври 30, 2009, 07:50:17 am »
Здравейте и от мен :D :DПисах и в предната тема и за всеки случай реших да пиша и тук.Аз също имам съмнения дали съм бременна.От 13-14 дни ми закъснява,понякога сутрин ми се гади и страшно много ме болят гърдите.Вчера реших да си взема тест и да разбера какво става,вътрешно чувствах че ще съм бременна но от 5 години опитваме и нищо освен в началото когато имах спонтанен аборт :( :(Направих си теста и още на първите секунди се появи доста добре изразена втора чертичка :DСтрашно много се зарадвах,стоях няколко минути втренчена в теста и сякаш неможех да повярвам.Но се радвах скрито не като преди, защото страшно много ме е страх да не се повтори най страшното :(След няколко часа видях ,че имам леко кафеникаво зацапване а после вече червено но малко.И направо се побърках,започнахф да се моля на Богородичка и Господ,да ми помогнат да го задържа и нвсичко да е наред,поплаках си малко и отидох на църква да се помоля.Нищо не казах на мъжа ми ,той милия още щом си дойде ме прегърна и разцелува и ни пожела този път всичко да е на ред и да станем най-после родители :DТолкова мило и мъчно ми стана,просто неможах да му кажа,а и все още незнам дали е нормално да прокървиш ако си бпременна.Цяла нощ не съм спала спокойно,събудих се много рано и реших да ви пиша и да получа отговор.Мили дами, моля ви ако някой е имал подобен провлем,нека да ми пише.Нормално ли е това кървене, и възможноли е теста да не е показал вярно?Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите и посъветвате :D :D
С Божията помощ,ще сбъднем мечтата си!Вярвам в чудеса!