И аз така, ама трая и чета, няма не искам, няма нидей
Глей я ся... набутали й гумата в ръцете, за да търка, а тя не само че не бърше, а чете и се оплаква.
А сега сериозно по темата. По оная от първата страница.
Самата аз мога да си позволя по-смело да давам съвети едва след като при мен се получи. Преди това ми беше някак много терсене. Допуснах грешка като повярвах на Коларов. Това, което той ми казваше и изводите до които достигахме заедно с него бяха толкова логични, че просто нямаше как да не е прав. Накрая се оказа, че човекът просто си се е учил заедно с мен и върху мен. Виждал е очевадните неща. Ама... не е бил прав
Според него ако лекарство води до кисти значи трябва да го намалим и то ще доведе до фоликули. Може би звучи логично, но не е вярно.
Затова и аз се притеснявах да давам съвети, които са подплатени само с интуицията ми, ама не са се доказали в практиката. От друга страна не мога всеки постинг да го започвам с - "бременна съм и затова ти казвам че...." Звучи по-тъпо от тъпо, нали.
От друга страна, ако някой се опита да ми противоречи и ми каже, не не е така както си го написала, а точно обратното. Ами аз съм пробвала обратното и съм видяла, че не става - според мен е нормално да реагирам, при това остро. Дори и ако се налага да изтъкна като доказателство бременността. Зная, че някои ще го приемат по-болезнено. Зная, че никой няма да си помисли, че зад всяка една бременност при мен стоят по 35 месеца на разочарование, когато не се е получавало. Но ако мога да спестя дори и само един месец с грешки на някое момиче, ако мога да я накарам да погледне нещата от друг ъгъл, дари и само ако я накарам да се усъмни в грешната логика на поредното светило... значи от цялата кофа помия която ще получа на лични е имало смисъл. Дори е достатъчно да си спомни това, когато отиде на лекар и той й каже нещо нелогично. Нещо, което е помогнало на някого. Явно това не е толкова нелогично.
Самата аз отхвърлих Димитров като лекар само защото ме караше да правя "нелогични" неща. Нелогични според Коларов. Е точно тези неща ми помогнаха, но след лутане. Дори и само това лутане да спестя на някого, значи си е заслужавало. Първият, който се обади, че е прочел до тук, има една бира от мен (сериозно).
Много по-лесно ще ми е да го напиша веднъж и който иска да ме слуша, който не - да си трОши главата. Ама здравето на хората не е най-подходящата арена, където да доказваме, че бездарието е по-агресивно от таланта.
От друга страна никога няма да давам съвети за ин витро. Самата аз имах показания, но не исках да опитвам по съвсем лични съображения. Затова никога не бих казала на някого прави или не. Не бих давала съвети за това, просто защото нищо не разбирам.
Лошото е, че съветите на някои новодошли звучат точно така. Цяла година не можех да забременея, ама като отидох на морето и стана. Ами какво да кажат варненки и бургазлийки. Те трябва да са хронично бременни. Нормално е да се реагира остро. Всеки би се подразнил от недодялания постинг. Това не значи, че повече не можеш да пишеш и да питаш. Вземи си бележка, ако си ядосан изчакай два дни да ти мине и всичко ще е на 6. Никой няма да си напрви грешни изводи за човек от един постинг.