0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Веселина, не съм от най-дълго пишещите момичета тук, но и не съм забелязала някой някого да "хока" и някой с някого да се заяжда умишлено. Най-много някой от модераторите да  смъмри  примерно две момичета ако се задълбаят в спора си. Но не си ли забелязала, че с това "умиряване" момичетата си подават ръка съвсем добронамерено? Но има и хора, който просто за да не паднат "по-гръб" предизвикват определено отношение. Премисли своя пост:
Приеми позитивно това което казах и ви съчувствам защото минах по този път и само аз си знам какво съм преживяла по добре от съжаление.Дано намираш разликата когато съчувстваш съпреживяваш болките на другите а съжалението е последния етап от съпричатноста.

Ако беше написала просто
Приеми позитивно това което казах и ви съчувствам защото минах по този път и само аз си знам какво съм преживяла по добре от съжаление.
и не беше добавила :
Дано намираш разликата когато съчувстваш съпреживяваш болките на другите а съжалението е последния етап от съпричатноста.

поне според мен написаното от теб ти щеше да бъде прието с добро чувство. 
Но комбинирането на двата израза звучи съвсем различно. Какво отношение очакваш при такива изказвания?

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Аз пък съвсем честно си признавам не разбрах мисълта, която така дълбокомислено ни написа Весиелина. Има в неделното училище за мястото на запетаите и различното значение.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

meri_djein

• *
  • 47
  • това което не ни убива ни прави по силни
Не мисля че има смисъл да водим този словесен двубой.Тук винаги има кой да те учи какво как и кога да кажеш точно затова младите потребители се чувстват пренебрегнати.
Явно че това няма да се промени и вие го доказвате с всяко поредно мнение.
Желая ви всичко хубаво.Не сме тук зада се дразним и заяждаме а да си помагаме.Просто ви моля за отворени обятия към всички.
Ден преди раждането си дете попитало Бог:Не знам защо ще се появя натози свят?Какво трябва да правя?Бог отговорил:Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб.Той всичко ще ти обясни.Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?Ангелът ще те научи на своя език.Той ще те пази.А как е името на този мой ангел?Не е важно как се казва, той има много имена.Ти ще го наричаш Мамо

любовта.url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=vesielina][/url]
Веси, има и един друг момент. Много от момичетата тук по неволя се познават лично от доста време. Но това е създало много чудесни приятелства.  Естествено е хора, които се познават да комуникират повече помежду си, отколкото с непознати.  Не е пренебрегване :D

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Тук винаги има кой да те учи какво как и кога да кажеш точно затова младите потребители се чувстват пренебрегнати.
аз съм си от дъртите и явно съм безчувствена...
ама не разбирам какво имаш предвид и защо не конкретизираш
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Напълно съм съгласна с Веселина. И аз съм отдавна в този форум, само като читател. Имам няколко опита да пиша и най-вече да питам, с което Зачатие би трябвало да е най-полезен сайт, но за съжаление е горчив.
Сега се засмях на изказването на Тамара. Все едно, че ако й се обясни в подробности, ще се разпознае и ще признае, че е била груба... Само преди два дни попитах дали може да се получи закъснение от приемане на дуфастон. Благодарна съм на Тамара, че е единствената, която си е направила труда да ми отговори изобщо. В същото време, постингът й започва с: "А лекарят ти каза ли да се чудиш?" Предполагам, Тамара, че смяташ написаното за изключително духовито, но иронията не е уместна в сайт, където основното чувство е страх и болка. Ти няма как да знаеш, че съм на другия край на света, в африканска страна, където дори не съм сигурна, че имат тестове за бременност. Аз обаче няма как да задам въпроса си с една страница обяснения защо в момента ми е по-лесно да попитам тук, отколкото да направя един тест или да се свържа с лекаря си. Затова, ако можеш да помогнеш, прави го така, че да не засягаш другия. В този сайт всеки е в свой ад, няма нужда и да го караш да се чувства още по-зле.
Преди много време, първият май опит да питам нещо тук беше също толкова несполучлив. Попитах колко горе-долу струва цветна снимка и първият отговор беше на гневната Лили, която красноречиво обясняваше как й е писнало от подобно въпроси. Е добре де, ама аз няма как да знам Лили точно как се чувства спрямо такива теми, в правилата на форума на форума не пише да внимаваме да не зададем неподходящ към Лили въпрос и освен това, така и не разбрах, ако ти е супер неприятно да четеш теми за цени, защо отваряш тема със заглавие "Цената на..." Все си мисля, че е по-лесно да я подминеш.
Спред мен, тук има доста "стари" потребители, на които им е писнало да помагат и се дразнят повече, отколкото удоволстват от помощта, която могат да дадат. Понякога се чудя не е ли по-лесно да си разменят skype или ICQ и да си говорят там. Има и други, нови, които или не получават отговор или биват нападнати. Смятам, че постепенно идеята на сайта се опорочава. Ако всеки имаше шанса на безпроблемна бременност, или навреме на научи всички отговори, или още по-добре, да попадне на точния лекар, от Зачатие нямаше да има нужда. Бъдете по-добри към новите, така можете да помогнете. А в крайна сметка, това е мотото на Зачатие.
*
Днес сутринта звъня на един познат - изключил си е телефона. Трябва да се сърдя на Глобул, не ги е срам. Никаква работа не ми свършиха.
От глобалното затопляне ще да е 8O

*

Ganka

• 5926
Сивото, не ни е писнало да обясняваме, а ни е писнало да учим хората да четат. Има огромна библиотека тук, която е събрана с къртовския труд на потребителите, не е дошла току така - всяко нещо е прочетено, премислено, изстрадано. Има една група хорица, които искат всичко да им се смели наготово, не да прочетат, да потърсят и тогава да попитат. Нормално е, ако ти си обяснил някъде вече тази информация, която се търси, в крайна сметка да се изнервиш от нечетенето на някой.
И в интерес на истината, никой не знае къде се намираш, за да е максимално полезен.
Тук е нужно малко повече четене, търсене в сайта и тогава да се тръшкаме, че не са ни помогнали, ако не сме открили това, което търсим в базата на Зачатие. И тогава да кажем, че нещо се обезсмисля.
П.С. За цената на цветната снимка - няма как да знаем колко струва, може ориентировъчно да ти се каже, но това си е до договорка с твоя лекар. По въпроса за дуфастона - пак зависи какво ти е казал лекаря и за какво го приемаш.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
cygnus,  аз не разбрах - като познатият ти си е изключил телефона, защо смяташ, че трябва да се сърдиш на Глобул???? То няма лошо, ти можеш малко да се поразсърдиш и на "Глобалното затопляне", ама някак звучи странно....
Или както казваше моя позната, - за да си остроумен, освен остър, е необходимо и да си умен  :oops:
*
Ганке, точно с теб не ми се спори, защото от пребиваването ми в този сайт, ти и Ади сте хората, които смятам, че са наистина емпатични и винаги започват с добро.
Не мога обаче да се съглася с мнението ти. Да, права си, че Тамара няма как да знае къде съм в момента и на какъв хал съм. Никой и не очаква това от нея. Затова е достатъчно, ако може да помогне, да го направи. Без коментари. Аз преди да си постна въпроса за дуфастона пуснах и търсачката и прочетох и листовката на дуфастон, но не намерих отговор.
Идеята на Зачатие е да се обменя информация и хората да си помагат. Ако междувременно "старите членове" тук смятат, че са изсипали цялото си знаниеи вече им е писнало да повтарят едно и също, нека администраторите да заключат сайта и да го прекръстят на Библиотека - Архив.
За цената на цветна снимка също не си права - тя обикновено е фиксирана в различните медицински центрове. Аз не съм питала "Вие за колко се договорихте с лекаря си?".
Cygnus,  радвам се, че си ме разбрала  :D
« Последна редакция: Май 22, 2008, 20:50:24 pm от sivoto »
*

Ganka

• 5926
Не ми се спори с теб, не за друго, а защото човек понякога има някаква идея и си представя едно, а се получава друго и когато действителността не отговаря на неговите представи в повечето случаи се сърди и е недоволен. Не може да се покрият високите изисквания на всички потребители. Хората са различни, света затова е шарен.
Цветната снимка в София в различните клиники е различна, във Варна е друга, във Велико Търново е трета, а в Долни Чифлик изобщо я няма в ценоразписа или се прави от селския касапин. Ето за това става дума.
Колкото до заключването - материята "стерилитет" не е статична, за да остане във времето и пространството като една база данни. Непрекъснато се обновява и изменя. И ако беше само един прост архив, както ти предлагаш, тогава как щеше да получиш коментара на Тамара, пък бил и той остро умен???

*
Аз те разбрах, но ти дали ме разбра :)
Не можеш да слагаш квалификация на 11 362 потребителя, затова, че няколко не са ти дали отговора, който очакваш и навреме. Хайде пак да го илюстрирам с пример - да намразиш примерно Варна и варналии (ей, да се засегнете сега - съвсем случайно пиша този град) щото са те глобили за неправилно паркиране или са ти откраднали чантата на спирката точно там. Моите лични наблюдения са, че тук се обменя информация и се оказва морална и емоционална подкрепа, без значение броя на звездичките (доколко стар е) потребителят, който пита. Делението на потребителите на нови и стари е нелогично, никой не е длъжен да знае всичко, но има голямо значение и начина , по който се пита и реагира. Най-добре е новите потребители никога да не стават стари и изобщо да не им се налага да научават всичко, поне аз така искам.
Яено не ме разбра, че идеята за Библиотека-Архив беше шега. Точно, защото в тази област всичко се променя с дни, не можеш да очакваш хората да не питат едни и същи неща. Съответно, аргумнетът ти - писнало ни е да пишем едно и също - не е смислен.
Относно снимката - питат те колко струва, отговори - бях еди къде си, взеха ми еди колко си. Няма нужда от статистики къде колко е и кой я прави. Първо лице, единствено число е повече от достатъчно - и хем си бил полезен, хем и сайтът е получил по-нова информация.
Cygnus,  спокойно, разбрах те.
Аз не съм правила обобщения за всичките хиляди потребители. Разказах моя опит. Не сматям, че "остроумното" изказване на Тамара или гневното на Лили са пример за морална, още по-малко емоционална, подкрепа.
Прави ми впечатление, че винаги, когато тук се появи мнение как новите членове се чувстват нападнати или пренебрегнати, "по-старите" веднага скачате да обяснавате, че няма такова нещо. Ама явно е, че има, защото темата се върти често. Затова ни чуйте и помислете какво да се направи, така че Зачатие да приема повече потребители, отколкото губи.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
здравейте, пия дуфастон след овулация за задържане на евентуална бременност. сега имам два дни закъснение и се чудя дали не е от дуфастона? Случвало ли ви се е на вас?
Благодаря предварително за отговорите.
А лекарят като ти каза да пиеш дуфастон, каза ли ти да се чудиш? Напишкай един тест и ще видиш.
А иначе да - ако не си спряла дуфастона е напълно възможно от него да е закъснението.
Обикновено го изписват за 10 дни за да не се получават такива закъснения. Но ако твоят доктор е имал други съображения не го спирай - няма да ти навреди.
sivoto - сега имам два дни закъснение и се чудя дали не е от дуфастона?
Това не е въпрос, за да завършва с въпросителен. Хайде и аз честичко не пиша големите букви, та не го споменавам. Но единственият въпрос в "Случвало ли Ви се е на Вас?"
Ако ти бях казала - "да случвало ми се е да пия дуфастон за задържане и ми се е случвало да имам закъснение" това щеше ли да ти свърши работа или щеше да доведе до нов въпрос. Иначе ми се е случвало и без да съм бременна и след като съм бременна и без и с дуфастон закъснение. Във всички случаи ако ти кажа това ще те объркам максимално.
Нямаш право да ми се сърдиш и ако ти кажа, че е неграмотно написано - защото е истина. Но аз тактично замълчах. Пошегувах се и дори не предположих, че можеш да се засегнеш. Да, имаш право да се сърдиш. Извинявай ако е станало така - не съм искала. Но ако само затова престанеш да пишеш... само ти губиш.
п.п. Не съм погледнала, че си нова, не съм те третирала така. За мен малкият на брой постове нищо не значи.
« Последна редакция: Май 22, 2008, 21:35:42 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Тамара, аз не съм ти се разсърдила, обратното - благодарна съм, защото май и досега само ти си ми отговорила на въпроса. Разбрах, че си го написала така, защото няма как да знаеш останалите подробности. За неграмотно - не знам... Граматически ми е грамотно зададен въпросът. Медицински - най-вероятно е неграмотен, ама аз ако бях грамотна, нямаше да влизам тук.
Аз само искам да отбележа, че логиката - ако спреш да пишеш, само ти губиш,- е тотално погрешна. Има и други сайтове за борба със стерилитета, а и все повече се пише и говори за това. Ние, потребителите, можем без Зачатие - може би по-трудно, но можем. Зачатие не може без потребители.
« Последна редакция: Май 22, 2008, 21:59:33 pm от sivoto »
*
Тотално сбъркана е твоята логика. Извинявай, че трябва да го напиша, но точно в този момент ми преля чашата, особено покрай работата с наближаващото ДРЗ организирано ОСНОВНО за потребителите, да им осигури среща с най-най-най добрите специалисти по стерилитет - безплатна консултация, и още един куп бенефити, ако ти кажа, че спим по 3 часа на ден, няма да повярваш. Зачатие  съществува основно и САМО за потребителите. За нас няма да има нищо по-хубаво от това да се опразни форума напълно, да няма такова понятие СТЕРИЛИТЕТ, всеки да зачева от 3-я месец опити, да износва без никакви проблеми и да прегръща прекрасното си бебче! А ние като се приберем от работа вместо за залепваме на компопвете до среднощ да се наспим :) Поне на първо време.