Напълно съм съгласна с Веселина. И аз съм отдавна в този форум, само като читател. Имам няколко опита да пиша и най-вече да питам, с което Зачатие би трябвало да е най-полезен сайт, но за съжаление е горчив.
Сега се засмях на изказването на Тамара. Все едно, че ако й се обясни в подробности, ще се разпознае и ще признае, че е била груба... Само преди два дни попитах дали може да се получи закъснение от приемане на дуфастон. Благодарна съм на Тамара, че е единствената, която си е направила труда да ми отговори изобщо. В същото време, постингът й започва с: "А лекарят ти каза ли да се чудиш?" Предполагам, Тамара, че смяташ написаното за изключително духовито, но иронията не е уместна в сайт, където основното чувство е страх и болка. Ти няма как да знаеш, че съм на другия край на света, в африканска страна, където дори не съм сигурна, че имат тестове за бременност. Аз обаче няма как да задам въпроса си с една страница обяснения защо в момента ми е по-лесно да попитам тук, отколкото да направя един тест или да се свържа с лекаря си. Затова, ако можеш да помогнеш, прави го така, че да не засягаш другия. В този сайт всеки е в свой ад, няма нужда и да го караш да се чувства още по-зле.
Преди много време, първият май опит да питам нещо тук беше също толкова несполучлив. Попитах колко горе-долу струва цветна снимка и първият отговор беше на гневната Лили, която красноречиво обясняваше как й е писнало от подобно въпроси. Е добре де, ама аз няма как да знам Лили точно как се чувства спрямо такива теми, в правилата на форума на форума не пише да внимаваме да не зададем неподходящ към Лили въпрос и освен това, така и не разбрах, ако ти е супер неприятно да четеш теми за цени, защо отваряш тема със заглавие "Цената на..." Все си мисля, че е по-лесно да я подминеш.
Спред мен, тук има доста "стари" потребители, на които им е писнало да помагат и се дразнят повече, отколкото удоволстват от помощта, която могат да дадат. Понякога се чудя не е ли по-лесно да си разменят skype или ICQ и да си говорят там. Има и други, нови, които или не получават отговор или биват нападнати. Смятам, че постепенно идеята на сайта се опорочава. Ако всеки имаше шанса на безпроблемна бременност, или навреме на научи всички отговори, или още по-добре, да попадне на точния лекар, от Зачатие нямаше да има нужда. Бъдете по-добри към новите, така можете да помогнете. А в крайна сметка, това е мотото на Зачатие.