Здравейте момичета,
Виждам, че новата тема е провокирана от предишната-заключена и в частност от острото ми несъгласие с възгледите ви.
На зададените си въпроси получих доста детайлни отговори, което ме наведе на мисълта, че просто мястото ми не е тук. Никой не ме е обидил и не си тръгнах заради нападки, а поради факта, че просто не желая да бъда част от идея, която не отговаря на възгледите ми и която смятам за абсолютно аморална.
Бях нападната, че парадирам с професията си, но никой не обърна внимание, че явно заради професията си отговарям точно на зададените ми въпроси. А когато задавам и аз такива, с цел да си изясня ситуацията получих само два - наистина мотивирани отговора, всичко друго бяха нападения без никаква разумна мотивация. Ами моята професия ме е научила да търся разумни мотиви и доводи, не смятам, че ми е в минус, напротив. Но както каза друго момиче, всяка от нас има професия. Явно моята ме е деформирала в насока когато питам нещо конкетно да очаквам конкретен отговор, на друго момиче професията е художествена, на трето - литературна, четвърто може да няма никаква, пето използава изрази като "ай стига", "аман" и т.н. Шарен свят...
Аз наистина няма да ви натоварвам повече с моите мисли. Открих своя форум. Той е mamaibebe.com. Там също има секция, посветена на проблемното забременяване, но разликата е, че от този сайт лъха радост и надежда. Тук не е така. Напротив - и с предишната и с тази тема някои, които желаят да се обгърнат с тъга и тя да стане неразделна част от живота им подтикват и другите момичета. Но всеки избира сам за себе си как да живее. Посъветваха ме да не парадирам само с "аз". Е няма да ги послушам - аз не желая да живея в тъга и да ме боли от чуждото щастие. А за тези, които вече е започнало да ги боли такива теми с подсмисъл "да се подкрепяме в тъгата и да изгоним щастливите" вобще не са полезни. Обвиниха ме, че съм ги обидила, така като никой друг, защото ги посъветвах спешно да потърсят компетентна помощ - ами не го направих с лошо чувство. Когато страдаш и си депресиран, по добре е да се обърнеп към специалист, отколкото да задълбаваш. По-добре е да си признаеш (може и да не е пубилчно), че имаш проблем и да го лекуваш, а не обратното - да нападаш с празни и липени от всякакъв смисъл думи и да държиш на своето - че този който няма твоя проблем ти е крив. Това съм чувала от моя приятелка-психолог, че е фаза на отрицание, също както при алкохолиците.
За момичетата, които имат репродуктивен проблем, траещ само няколко месеца не е гарантирано, че не са много по-медицински грамотни от дългогодишните потребители. Нито е гарантирано, че не изпитавт много-по голяма болка от вашата, макар и по-кратка. Но не, на тях сте обидени също, не трябвало да ви дават съвети, пак ви боляло от това, били принцеси. Ами това отново си е симптом за специалист.
Не се ли чувствате зле и от благотворителната кампания за изпращане на подаръци на деца, лишени от родителски грижи? Пак става въпрос, за деца, които ние още нямаме. Не се ли дразните, докато опаковате подаръка за рожденния ден на поредното дете?
И каквото и да ви се каже, се повтаря едно и също - "болка", "страдаме", "боли ни". Ами или започнете да работите върху надмогване на болката, или спрете да парадирате с нея, или спрете да преигравате с нея, или спрете да криете злобата си зад нея.
Всичките ви публикации по темата имат един смисъл - трябва да има граница в споделянето между вас и майките и тези, които са пробвали само няколко пъти, а не с години само да четат, без да пишат. Тогава направете искане сайта да стане с ограничен достъп. Членове - само жени и семейства, които имат репродуктивен проблем и го лекуват от минимум пет години. По възможност да докажат с епикриза. И само такива, които плачат при вида на дете, тези, които все още му се радват - вън. Към искането трябва да се приложи и предложение сайта да се преименува от Зачатие, на Болка. Все пак имайте впредвид, че всяко момиче с проблем или не, което желае да зачене и напише "зачатие" в google ще попадне точно тук. А тук ще се срещне само с болка и тъга и след известно време ще бъде изгонено, защото има наглостта да се излекува или да роди.
Сигурно отново ще ви ядосам, затова ви обещавам, че това е наистина последната ми публикация тук. Аз желая да лекувам преоблемите си ясно съзнание и без излишен рев. Той не води до нищо полезно. Някоя от вас ако се чувства добре, докато се самосъжалява, това не съм аз. Друга ако се чувства зле от раждането на нов живот, макар и не от нея самата, това отново не съм аз. Имам репродуктивен проблем, но няма да позволя това да ме доведе до лудост. Отивам си в mamaibebe.com.
Стискам палци на всички, нека Бог да е с вас, нека ви дари много здрави рожби!
Поздрави,
valeria22