0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Скъпи момичета,
Започвам я тази тема с пълното съзнание, че това е една тежка тема, но мисля, че момичетата от форум Зачатие, които НАИСТИНА имат репродуктовни проблеми я заслужават и е крайно време някой да я повдигне с цялата отговорност, която тя носи.
"Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи" - това го пише в началото, още когато влезнеш в сайта!
Ами, извинявайте, но не може някой които току що е забременял или е опитвал 2, 3 месеца и още даже и не е сигурен дали иска да е бременен или не, да влиза и с най-компетентния си тон да се включва в теми, които той не може да разбере, защото "те не са негови теми". Не може жена, която няма репрудуктивни проблеми или не е имала да разбере жена, която има!!!
Смятам, че и затова е създаден този форум, за да има поне едно място, където тези жени да се движат в свои води и да бъдат разбрани, без никой ( или поне по-малко хора ) да нараняват и без това изстрадалите им души. Това е един тежък форум, хората тука имат сериозни проблеми и последното нещо, което искат е някой току що забременял или опитващ от 2,3 месеца да бърка в душите им!!!
Молбата ми до новите членове на форума е:
Скъпи момичета, вие сте отскоро тук, дай боже да се задържите възможно най-малко, но моля ви, да се СЪОБРАЗЯВАТЕ в кой форум сте преди така компетентно да тръгвате да се изказвате. И това, че някой си е тръгнал от този форум, ами може би просто е разбрал, че това не е неговия форум ( аз не виждам нищо лошо в това ), в крайна сметка за това в публичното пространство има толкова много сайтове и форуми, за да може всеки да си избере подходящия.
Тази тема е може би в някаква степен продължение на темата " За границите на споделянето на бременните..... ", която вече е заключена, аз лично последната част я прочетох едва сега, и искам да ви кажа, че така както ме засегнаха постингите на някой от момичетата там, никой и никъде не ме е засягал...И съм напълно сигурна, че много от момичетата са се почувствали така, но едва ли ще го кажат, просто ще се свият в черупките си и ще си поплачат тайно.
Ами откъде на къде???
*
Миличка, ПРЕКРАСНО те разбирам. Но засега, единственият начин да преодолеем този проблем (който и за мен е проблем) е самокнтрола... Това е за съжаление.
На нас изпатилите, просто ни остава да подминаваме подобни изказвания, защото те тровят само нас.
И на мен ми се забива нож в сърцето, като прочета някой компетентен съвет от случайно прелитаща птица, но с течение на времето съм осъзнала, че това само мен трови...
Поздрави миличка и успех :D
В очакване ....
*
Fussii, благодаря ти мила за подкрепата!
Това май наистина е единственния начин.
С най-сърдечни поздави: :bighug:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
 Дразнители винаги ще има където и да сме. Дори тук в зачатие. Въпроса е до колко ние ще им позволим да ни наранят вътрешно. Гледай колкото се може по мъничко да се тормозиш. Поздрави и успех :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

petq74

• 373
  • Роден да пълзи, не може да лети!
Цитат
На нас изпатилите, просто ни остава да подминаваме подобни изказвания, защото те тровят само нас.
така е защото ние допускаме да се 4увстваме така.
Цитат
единственият начин да преодолеем този проблем (който и за мен е проблем) е самокнтрола
много то4но казано.
Цитат
Не може жена, която няма репрудуктивни проблеми или не е имала да разбере жена, която има!!!
но и много жени,които имат репродуктивни проблеми не разбират тези,които ве4е са успели и искат да споделят радоста си. Всеки се 4увства по разли4ен на4ин от появата на снимки,ленти4ки,деца по улиците,бременни жени и изобщо вси4ко,което се коментираше в предната тема и го изживява по разли4ен на4ин.Налагането на ети4ен кодекс е решение за едни,но обида за други.А и хората когато имат проблеми мислят по един на4ин,а след като са ги решили по друг.Трябва ли да се сърдим,4е някои си е решил проблема и сега мисли по разли4но?Ако е така да запо4на още от сега да се сърдя на моята съседка,която забременя инвитро/тя имаше репродуктивен проблем/и после цяла година стоя пред нас с бебето знаейки,4е аз имам 5 опита инвитрокоито са неуспешни.След това забременя нормално и по цял ден виси на пейката пред нас с големия корем,а аз завърших шестото си инвитро неуспешно. :(Еи сега ще изти4ам да я питам къде е неиния ети4ен кодекс :lol:Стига ве4е моми4ета.Така само дълбаете в раните си.Нау4ете се да превъзмогвате болката ина4е тя съсипва само вас.Разбирам ви 4удесно,но да се затворите и да роните сълзи,заради 4ужда снимка вместо да се амбицирате и да си кажете и аз трябва да имам такава е тъжно.Пожелавам на вси4ки ви да успеете в борбата преди да сте се нау4или как да се справяте с болката.Прегръдки от мен и успех :bighug:
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
Петя,
Както винаги в тези теми се дават някакви крайни примери, не смятам, че това е правилно!
Да, разбира се ние ще се научим и сами да се справяме с болката, уверявам те, че аз лично отдавна съм се нсучила, но смятам, че за всички останали момичета, които имат проблеми, не е честно да идват от някъде някакви жени, които не са за този форум и компетентно да им обясняват неща, които никога нито са изпитали, нито имат представа какви са.
Това за мене е въпрос на възпитание, разбира се кодекс няма как да се напише, но според мен с арогантността човек трябва да се бори, а не да се примирява, защото тя тогава започва да шества и набира сила!
Бременната ти съседка която стои по цял ден на пейката пред прозореца ти по никакъв начин не я причислявам към тази карегория, защото жената кротко си седи на пейката, на никой не пречи и не е седнала да те убеждава, че трябва да припадаш от радост от факта че е бременна всеки път като я видиш!
Мисля че нещата са различни, съвсем различни...
*

petq74

• 373
 tanita7 немисля,4е която и да е от нас трябва да категоризира хората дали са за този форум или не.Зависи как 4увстват нещата.За някой жени това,4е не са успели да забременеят няколко месеца подред си е проблем и затова са потърсили помощ в този форум,както и обратно аз 5 години си мислех,4е нямам проблем и несъм за този форум.Всеки 4увства нещата разли4но за това немисля,4е някои трябва да се сърди.
Цитат
не е честно да идват от някъде някакви жени, които не са за този форум и компетентно да им обясняват неща
Така мислим пове4ето в този форум,но погледни и от обратната страна те може би искат да помогнат.Забременели са на 2-3 месец след като са си мислели,4е имат проблем,а може би и са имали.Решили са,4е щом са успели техният на4ин е правилен и искат да споделят,да обяснят как е станало и може би си мислят,4е са компетентни по въпроса,но пак не е повод някои да се 4увства засегнат и обиден.Разбира се това е мое мнение и неангажирам никои с него,но според мен трябва да си търсим пове4е поводи за радост и усмивки отколкото за сълзи.Достатъ4но ни е тежко за да се затормозяваме допълнително с това
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
Нищо!... Просто исках да съм сигурен,че те има Пух!!! Каза прасчо хващайки Пух за лапичката...
*
Петя,
Пуснах темата с ясното съзнание, че ще има много отрицателни мнения срещу моето изказване.
Някакси е много прекрасно, много примамливо да бъдем над нещата, но в крайна сметка колкото и да сме над нещата ние сме жени и ни боли.
Не всички ще си признаем колко ни боли, но ни боли..
И ни боли не защото някоя жена е забременяла, нека веднъж завинаги да го изясним този въпрос, а ни боли от глупавата, понякога самодоволна арогантност на някой от жените, които коментират този въпрос, особено от емоционалната му гледна точка,... които на всичкото отгоре даже почти не са се сблъсквали с проблема стерилитет.
Все едно аз сега да вляза в някой от клубовете на майките и да започна най-компетентно да им обяснявам как да си възпитават децата...ами аз нямам деца, как мога изобщо да си позволя да им давам съвети в тази област??
А най-много побеснявам когато се пръкне от небитието някаква принцеса и започне и да сипе и квалификации по момичетата....
" Ауууу, ама как можете да се дразните от това че някоя иска точно във форума на проблемно забременяване да се пеят хвалебни песни за нейната бременост от зори до мрак....ами вие сте злобни..Няма друго място - ей това е най-подходящото място за тази цел..."
И милите момичета, малко са им другите проблеми, ами на всичкото отгоре стават и злобни....е, хайде стига вече....
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Скъпи момичета,
Започвам я тази тема с пълното съзнание, че това е една тежка тема, но мисля, че момичетата от форум Зачатие, които НАИСТИНА имат репродуктовни проблеми я заслужават и е крайно време някой да я повдигне с цялата отговорност, която тя носи.
"Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи" - това го пише в началото, още когато влезнеш в сайта!
Ами, извинявайте, но не може някой които току що е забременял или е опитвал 2, 3 месеца и още даже и не е сигурен дали иска да е бременен или не, да влиза и с най-компетентния си тон да се включва в теми, които той не може да разбере, защото "те не са негови теми". Не може жена, която няма репрудуктивни проблеми или не е имала да разбере жена, която има!!!
Смятам, че и затова е създаден този форум, за да има поне едно място, където тези жени да се движат в свои води и да бъдат разбрани, без никой ( или поне по-малко хора ) да нараняват и без това изстрадалите им души. Това е един тежък форум, хората тука имат сериозни проблеми и последното нещо, което искат е някой току що забременял или опитващ от 2,3 месеца да бърка в душите им!!!
Скъпи момичета, вие сте отскоро тук, дай боже да се задържите възможно най-малко, но моля ви, да се СЪОБРАЗЯВАТЕ в кой форум сте преди така компетентно да тръгвате да се изказвате. И това, че някой си е тръгнал от този форум, ами може би просто е разбрал, че това не е неговия форум ( аз не виждам нищо лошо в това ), в крайна сметка за това в публичното пространство има толкова много сайтове и форуми, за да може всеки да си избере подходящия.
Тази тема е може би в някаква степен продължение на темата " За границите на споделянето на бременните..... ", която вече е заключена, аз лично последната част я прочетох едва сега, и искам да ви кажа, че така както ме засегнаха постингите на някой от момичетата там, никой и никъде не ме е засягал...И съм напълно сигурна, че много от момичетата са се почувствали така, но едва ли ще го кажат, просто ще се свият в черупките си и ще си поплачат тайно.
Ами откъде на къде???

Евала!
На мен обаче ми писна "да вдигам назидателно пръст на тази или онази прелитаща принцеса". Дори вече нямам сили да се намеся и да и напиша две-три хапливи думи.
Бих препоръчала на модовете да започнат да трият по-усърдно такива теми и постове, но се въздържам, защото знам, че "ледът" е много тънък - веднага ще започнат едни мрънкания от сорта на "Че какво лошо направих", "Ау, ма вие сте злобни к****".
Ако има поне пет  или десет такива като мен /освен модовете, които по дефаут трябва да бъдат безпристрастни/, които не си затварят очите, бих започнала отново да правя забележки на въпросните принцеси, само че аз забелязвам една инертност, водещо до мълчаливо съгласие с простотията им. 
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
tanita, Fussii ти го е казала - ако не се научиш да подминаваш такива мнения ще те боли само теб. Не е така само в този форум.
Аз например пуснах тема в изцяло мъжки форум. Съвсем елементарна тема - "Къде да си намеря клавиатура с фонетична подредба на кирилицата за дете на 5 години" И там от 77 отговора имаше 3 които ми вършеха работа. Всичко останало бяха скандали между мъжете дали БДС или фонетика. Само че те не се хващат за косите, а си мерят пишките.
Ако задаваш въпрос трябва да очакваш всякакви отговори. Иначе направо напиши и какъв отговор очакваш.
Освен това ако на мен някой ми каже "Успокой се и ще стане" го подминавам, ама ако този някой е Лили да кажем - ами цялата маса прихнахме да се смеем като луди. Малко ли им е на тези новичките, че им се надсмиваме с учтив тон и ги базикаме по начин, по който те не се усещат?
Мен лично, ако някой ме засегне, си му го връщам и после забравям за случая. Не бях, но станах дебелокожа точно от такива доброжелатели.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Ако има поне пет  или десет такива като мен /освен модовете, които по дефаут трябва да бъдат безпристрастни/, които не си затварят очите, бих започнала отново да правя забележки на въпросните принцеси, само че аз забелязвам една инертност, водещо до мълчаливо съгласие с простотията им. 
Ами те не само "прелитащите" пишат глупости и спамят като за световното. Защо само да пиша след като ме трият без обяснения? Едва ли не се усещат, че по този начин поущряват не само "външната", а и "вътрешната" простотия. Кой би писал в тема, на която първите седем страници са "Браво!", "Добра идея", "Нямам мнение", "Не съм имала такъв проблем, но защо не попиташ лекар", "аз няма да мога да го гледам" и куп други такива. Ами ясно, че новите, които четат и те ще напишат същото.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

petq74

• 373
Танита7 съжалявам,4е си погледнала на моя пост по този на4ин
Цитат
много отрицателни мнения срещу моето изказване
несъм имала в предвид да те засегна,обидя или да защитавам то4но определени хора.Свикнала съм винаги в дадена ситуация да се поставям и от обратната страна и може да греша,но не си представям,4е някои би направил нещо такова само и само да нарани някой и да му при4ини болка,защото ако е така това ве4е си е гавра.Исках само да ви накарам да се замислите,4е тези жени го правят неволно от превъзбуда от вси4ко слу4ващо им се,което пак невиждам защо трябва да ви разстройва.Те изживяват нещо хубаво и макар и некомпетентни ние трябва поне да се опитаме да си откраднем малко от тяхното щастие,а не да ровим в раните си и да се самоби4уваме,4е виждате ли на мен не ми се слу4ва това,а тя ми навира нейното щастие в лицето.Това,4е те така мислят и това правят си е изцяло тяхно виждане и проблем/ако въобще го поглеждат като такъв/,но с тази тема,тези постове вие го правите и ваш.Като по този на4ин се натоварвате допълнително и изпитвате болка.
Цитат
А най-много побеснявам когато се пръкне от небитието някаква принцеса и започне и да сипе и квалификации по момичетата
Ли4но аз невидях никъде някой да каже-ти си злобна на даден 4овек от форума,но видях,4е бъркат болка със завист,злоба и т.н.Това,4е имат такива виждания за ситуацията си е ли4но тяхно виждане и усещане.За това хората сме разли4ни и неможем да сме целият свят на едно мнение по даден въпрос.И както ве4е казах невиждам повод за сръдня,4е някой има разли4но мнение.Също така това,4е не са имали,като нашите проблеми,не са се мъ4или години за да забременеят незна4и,4е нямат право на глас и незна4и,4е са лишени от собствено мнение.Всеки 4овек има мнение по даден въпрос.Никъде също невидях някой да иска да се пеят хвалебствени песни или да се издига бременноста му в култ.Аз виждам само щастие в постовете на моми4етата,които споделят слу4ващото се с тях,а по какъв на4ин е написано не е важно.Важен е крайният резултат към който вси4ки ние се стремим.Освен това мисля,4е достатъ4но се изписа в предната тема,доста моми4ета бяха засегнати и тя беше заклю4ена.Ето още един пример за това как въпреки вси4ко 4овек продължава да рови раните и за това си го прави сам,за това хората неможе да са му криви.Сами си при4иняваме пове4ето от тези терзания.Успех на вси4ки и дано пове4ето от вас скоро ме накарат и мен да ме боли. Аз съм съгласна :)
Пух?- Каза Прасчо
Да!- Отговори Пух
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.

За съжаление най-вероятно това твое обръщение ще остане напълно непознато за тия към които се обръщаш. Истината е,че тези момичета не влизат в "Емоционални" защото повечето от тях нямат проблеми.
И сега какво? Ще започнем отново да се дърпаме...кой крив, кой прав.....И? Неприятното в случая е, че вземаме отношение все ние- наранените. Дори да има някаква реакция от страна на модераторите, гарантирано ще се появяват все нови и нови бързо забременели, които не съумяват да ни "спестят" радостта си...не от злоба, а по-скоро от липсата на съобразяване, защото нашите проблеми са им чужди, и преди модераторите да забележят нещо нередно и да реагират, повечето от нас вече ще са го прочели. Картинката е ясна.
Момичетата са го казали перфектно- ПОДМИНАВАЙ и не позволявай нещо подобно да те наранява.

« Последна редакция: Май 19, 2008, 22:52:28 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Здравейте момичета,

Виждам, че новата тема е провокирана от предишната-заключена и в частност от острото ми несъгласие с възгледите ви.

На зададените си въпроси получих доста детайлни отговори, което ме наведе на мисълта, че просто мястото ми не е тук. Никой не ме е обидил и не си тръгнах заради нападки, а поради факта, че просто не желая да бъда част от идея, която не отговаря на възгледите ми и която смятам за абсолютно аморална.

Бях нападната, че парадирам с професията си, но никой не обърна внимание, че явно заради професията си отговарям точно на зададените ми въпроси. А когато задавам и аз такива, с цел да си изясня ситуацията получих само два - наистина мотивирани отговора, всичко друго бяха нападения без никаква разумна мотивация. Ами моята професия ме е научила да търся разумни мотиви и доводи, не смятам, че ми е в минус, напротив. Но както каза друго момиче, всяка от нас има професия. Явно моята ме е деформирала в насока когато питам нещо конкетно да очаквам конкретен отговор, на друго момиче професията е художествена, на трето - литературна, четвърто може да няма никаква, пето използава изрази като "ай стига", "аман" и т.н. Шарен свят...

Аз наистина няма да ви натоварвам повече с моите мисли. Открих своя форум. Той е mamaibebe.com. Там също има секция, посветена на проблемното забременяване, но разликата е, че от този сайт лъха радост и надежда. Тук не е така. Напротив - и с предишната и с тази тема някои, които желаят да се обгърнат с тъга и тя да стане неразделна част от живота им подтикват и другите момичета. Но всеки избира сам за себе си как да живее. Посъветваха ме да не парадирам само с "аз". Е няма да ги послушам - аз не желая да живея в тъга и да ме боли от чуждото щастие. А за тези, които вече е започнало да ги боли такива теми с подсмисъл "да се подкрепяме в тъгата и да изгоним щастливите" вобще не са полезни. Обвиниха ме, че съм ги обидила, така като никой друг, защото ги посъветвах спешно да потърсят компетентна помощ - ами не го направих с лошо чувство. Когато страдаш и си депресиран, по добре е да се обърнеп към специалист, отколкото да задълбаваш. По-добре е да си признаеш (може и да не е пубилчно), че имаш проблем и да го лекуваш, а не обратното - да нападаш с празни и липени от всякакъв смисъл думи и да държиш на своето - че този който няма твоя проблем ти е крив. Това съм чувала от моя приятелка-психолог, че е фаза на отрицание, също както при алкохолиците.

За момичетата, които имат репродуктивен проблем, траещ само няколко месеца не е гарантирано, че не са много по-медицински грамотни от дългогодишните потребители. Нито е гарантирано, че не изпитавт много-по голяма болка от вашата, макар и по-кратка. Но не, на тях сте обидени също, не трябвало да ви дават съвети, пак ви боляло от това, били принцеси. Ами това отново си е симптом за специалист.

Не се ли чувствате зле и от благотворителната кампания за изпращане на подаръци на деца, лишени от родителски грижи? Пак става въпрос, за деца, които ние още нямаме. Не се ли дразните, докато опаковате подаръка за рожденния ден на поредното дете?

И каквото и да ви се каже, се повтаря едно и също - "болка", "страдаме", "боли ни". Ами или започнете да работите върху надмогване на болката, или спрете да парадирате с нея, или спрете да преигравате с нея, или спрете да криете злобата си зад нея.

Всичките ви публикации по темата имат един смисъл - трябва да има граница в споделянето между вас и майките и тези, които са пробвали само няколко пъти, а не с години само да четат, без да пишат. Тогава направете искане сайта да стане с ограничен достъп. Членове - само жени и семейства, които имат репродуктивен проблем и го лекуват от минимум пет години. По възможност да докажат с епикриза. И само такива, които плачат при вида на дете, тези, които все още му се радват - вън. Към искането трябва да се приложи и предложение сайта да се преименува от Зачатие, на Болка. Все пак имайте впредвид, че всяко момиче с проблем или не, което желае да зачене и напише "зачатие" в google ще попадне точно тук. А тук ще се срещне само с болка и тъга и след известно време ще бъде изгонено, защото има наглостта да се излекува или да роди.

Сигурно отново ще ви ядосам, затова ви обещавам, че това е наистина последната ми публикация тук. Аз желая да лекувам преоблемите си ясно съзнание и без излишен рев. Той не води до нищо полезно. Някоя от вас ако се чувства добре, докато се самосъжалява, това не съм аз. Друга ако се чувства зле от раждането на нов живот, макар и не от нея самата, това отново не съм аз. Имам репродуктивен проблем, но няма да позволя това да ме доведе до лудост. Отивам си в mamaibebe.com.

Стискам палци на всички, нека Бог да е с вас, нека ви дари много здрави рожби!

Поздрави,
valeria22

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
 :D Аз лично се радвам,че това е последната ти публикация,Валерия!И аз ти стискам много палци!Попътен вятър и успех!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Аз наистина няма да ви натоварвам повече с моите мисли. Открих своя форум. Той е mamaibebe.com. Там също има секция, посветена на проблемното забременяване, но разликата е, че от този сайт лъха радост и надежда. Тук не е така. Напротив - и с предишната и с тази тема някои, които желаят да се обгърнат с тъга и тя да стане неразделна част от живота им подтикват и другите момичета.

Валерия, ай стига бе. Ставаш арогантна! Аман!

Доста от момичтата, които писахме, не сме обгърнати в тъга, поради причината, че сме сбъднали мечта, която ни носи безмерна радост!!!! Каква тъга за Бога? Просто не крещим - ние имаме деца, ние сме най-щастливи, достатъчно е да го знаем или да го кажем тихо срещу две очички. Но не и тук, не и по този начин. Както виждаш момичетата си имат и лентички и аватари и нищо не крият! Но са деликатни и да не натрапват емоциите си.

Никой не те кара да променяш възгледите си, но недей непременно да си мислиш, че те са правилни.

Не е приятно когато някой се опитва да категоризира, определя, обобщава, а още по ме дразни, когато някой се опитва да внушава. Валетия, една лъжа казана 100 пъти става истина, затова недей да пишеш колко е тъжен нашия форум, колко е негостоприемен!

За момичетата, които имат репродуктивен проблем, траещ само няколко месеца не е гарантирано, че не са много по-медицински грамотни от дългогодишните потребители. Нито е гарантирано, че не изпитавт много-по голяма болка от вашата, макар и по-кратка. Но не, на тях сте обидени също, не трябвало да ви дават съвети, пак ви боляло от това, били принцеси. Ами това отново си е симптом за специалист.

Аз съм такова момиче Валерия, незвисимо, че не съм имала репродуктивни проблеми с години, аз съм имала такива, имам си аборта, имам си лекарските грешки, имам си тежка бременност с неизвестен край заради грешки, накрая успях!!!!  И не съм се чувствала никога обидена, никога недобре приета, само щастлива, че тук намерих ЧОВЕЦИ и подкрепа, намерих информация, благодарение на която оцелях, да оцелях и емоционално и физически без да пророня сълза. Но и не си позволих да давам некомпетентни съвети, нито да "крещя" из целия форум, че съм бременна или че имам бебе.
Ееее, не съм светица, но се старая да не граша много, да съм ЕТИЧНА!!!!!

И накрая - на първа страница на Зачатие има един филм на Боряна Гидикова - ГЛЕДАЙ ГО! И тогава ела пак да понапишеш, а?
Скъпи момичета,

P.S. какво мислиш за цитираната от теб ПРОФИЛАКТИКА, Танита? Ами, да "това го пише в началото, още когато влезнеш в сайта". Сигурно пак ми е крива професията, че чета всяка дума. Или значението на профилактика е друго, не означава да предприемеш мерки още преди да се разболееш и преди лечението ти да продължи години.
*
 :lol:Уф, само на мен ли взе да ми става забавно! То бива пламенна заключителна пледоария, бива чудо! Ади едни горещи аплаузи и от мен, като адвокат може да си страхотна, като актриса...хм...то не, че разбирам от кино, ма хич!
Ся (виж и аз как неграмотно пиша, ужас!), да ти кажа от какво разбирам и аз най-добронамерено, защото за добро или за лошо се лекувах точно от този проблем. Не признаването на личната болка е заболяване - питай си приятелката психоложка, много по-тежко от лека депресивност. "Любовта" към целият свят или "розовите очила" - хм, не е заболяване (макар и следствие на първото), но е много вредно, в един момент ще се сринеш...Вярваш или не, желаеш или не, освен ако не те сърби гърба от растящи крила...хората макар и различни в това отношение страшно си приличат. Успех и от мен!
*
valeria22, чета те от известно време и ти се чудя, как така не разбра, че тук има хора с проблеми.Явно твоите не са големи и все още не си минала по дългия път (дано да не минаваш де).Избрала си пътя да се радваш и да не тъгуваш от проблема - хубаво ама що занимаваш околниште с това. Тук сме се събрали хора с по-големи или по малки проблеми и се подкрепяме една друга, а теб като не те устройва.....просто не пиши и не обиждай останалите.
В този форум изобщо не може да става дума за злоба, в голяма грешка си.
Жени с твоята професия има доста тук и до сега не съм видяла нито една да бъде адвокат на себе си, а това вероятно е защото нямат нужда от това.
И сега ще ти задам един въпрос, на който определено не искам да ми отговаряш (задавам го за да си мислиш за домашно) - След 5 опита инвитро и яснота по проблема, трябва ли да танцувам и да подскачам от щастие?
Относно предложенията ти към форума и сайта, мога да кажа само, че са написани от човек който няма нищо общо с проблемите тук, трябвало е много "задълбочен" анализ на написаното тук за да се стигне до такова прозрение и такива дълобкомислени предложения.
Споделям мнението на baracuda.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
имам 2 въпроса към valeria22:

1. коя идея намираш за аморална и не искаш да си част от нея - не можах да разбера?

2. защо идентифицираш един цял сайт, едни огромни форуми, една пациентска организация дори, с мненията на отделни потребители на този сайт?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!