Може би някои от вас не си дават сметка за един простичък факт и оттам всъщност идва тази грешна представа, водеща чак до констатации за тенденции.
А фактът е:
Зачатие, за разлика от другите форуми, не е създаден, за да печели от броя на потребителите.
Механизмът при другите форуми е: колкото повече потребители, толкова по-голяма таргет група за рекламодателите, следователно повече реклама, по-дебел джоб на създателите на сайта.
Тази година проведохме няколко успешни рекламни кампании, но парите от тях не са необходими за плащане на заплати, наем на офис, телефонни разходи, командировъчни, пътни и представителни. Защото всички, които работим за Зачатие, го правим като покриваме сами разходите си.
Затова всички събрани пари ще бъдат раздадени като награден фонд за конкурса "Сърце под моето сърце" и като субсидиране на нуждаещи се членове на Зачатие. Малка част от тях ще използваме и за организацията на ДРЗ.
И в двете инициативи с паричен фонд са участвали хора, които са "нови", "непознати", а може би и засегнати от някого. Участват всички, без значение колко звездички имат в профила си.
Знам, че за нормалния българин е трудно да повярва, че някой ще работи, воден от чист алтруизъм и без капка финансов интерес. Дори лекарите, с които работим, не вярваха преди години, че зад нас не стои някой медицински център или фармацевтична компания. Имали сме много трудни моменти, когато заради инсинуации, подобни на публикуваните в тази тема, са тръгвали грозни лъжи и обвинения, но сме намирали сили да продължим, защото идеята, заради която е създадено Зачатие, е най-благородното и смислено начинание, в което съм участвала.
Наистина съжалявам, че има хора, които не са получили отговор навреме или отговорът не им е харесал. Знам колко е важно да получиш мнение точно по твоя проблем, помня колко пъти съм рефрешвала темата си с надеждата, че някой от четящите ще реши да ми отговори. Но знам и как се използва търсачката и архива от статии в сайта и помня как навремето първо изчетох всичко, свързано с моя проблем и едва тогава пуснах тема. Но имам и над 20 теми и сигурно над 500 постинга в чужди теми, на които не съм получила отговор. Може въпросите ми да са били глупави или просто никой от четящите да не е знаел отговора. Изобщо не ми е хрумвало да напускам форума, защото никой не ми е обърнал внимание - или отново съм питала, или съм писала допълнение в темата си, за да опиша как съм разрешила сама проблема. И - о, Боже, колко странно - понякога тези допълнения са били полезни за някого.
Нека се опитаме да помагаме, преди да критикуваме!
Зачатие сме всички ние, без разлика нови ли сме или стари. Всички заслужаваме внимание и уважение. Като ги даваме на другите, ще ги получим и ние.