0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Знаш ли aivy, ти май успя много точно да уцелиш същината на проблема. Въпросното ядро от много активни потребители (което понеже е много активно бива погрешно отъждествявано с "всички стари потребители") явно с удоволствие прави забележки и отправя критики, но не е в състояние да приема такива. Много (не)здравословно...
*
Ако обясните все пак кого точно критикувате и за какво, е възможно да получите някакъв отговор. В противен случай просто няма кой да ви отговори. :)
"Всички стари", "всички нови" са хем общи, хем относителни понятия ;)
« Последна редакция: Май 23, 2008, 12:59:33 pm от cygnus »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Може би някои от вас не си дават сметка за един простичък факт и оттам всъщност идва тази грешна представа, водеща чак до констатации за тенденции.

А фактът е:
Зачатие, за разлика от другите форуми, не е създаден, за да печели от броя на потребителите.

Механизмът при другите форуми е: колкото повече потребители, толкова по-голяма таргет група за рекламодателите, следователно повече реклама, по-дебел джоб на създателите на сайта.
Тази година проведохме няколко успешни рекламни кампании, но парите от тях не са необходими за плащане на заплати, наем на офис, телефонни разходи, командировъчни, пътни и представителни. Защото всички, които работим за Зачатие, го правим като покриваме сами разходите си.
Затова всички събрани пари ще бъдат раздадени като награден фонд за конкурса "Сърце под моето сърце" и като субсидиране на нуждаещи се членове на Зачатие. Малка част от тях ще използваме и за организацията на ДРЗ.
И в двете инициативи с паричен фонд са участвали хора, които са "нови", "непознати", а може би и засегнати от някого. Участват всички, без значение колко звездички имат в профила си.

Знам, че за нормалния българин е трудно да повярва, че някой ще работи, воден от чист алтруизъм и без капка финансов интерес. Дори лекарите, с които работим, не вярваха преди години, че зад нас не стои някой медицински център или фармацевтична компания. Имали сме много трудни моменти, когато заради инсинуации, подобни на публикуваните в тази тема, са тръгвали грозни лъжи и обвинения, но сме намирали сили да продължим, защото идеята, заради която е създадено Зачатие, е най-благородното и смислено начинание, в което съм участвала.

Наистина съжалявам, че има хора, които не са получили отговор навреме или отговорът не им е харесал. Знам колко е важно да получиш мнение точно по твоя проблем, помня колко пъти съм рефрешвала темата си с надеждата, че някой от четящите ще реши да ми отговори. Но знам и как се използва търсачката и архива от статии в сайта и  помня как навремето първо изчетох всичко, свързано с моя проблем и едва тогава пуснах тема. Но имам и над 20 теми и сигурно над 500 постинга в чужди теми, на които не съм получила отговор. Може въпросите ми да са били глупави или просто никой от четящите да не е знаел отговора. Изобщо не ми е хрумвало да напускам форума, защото никой не ми е обърнал внимание - или отново съм питала, или съм писала допълнение в темата си, за да опиша как съм разрешила сама проблема. И - о, Боже, колко странно - понякога тези допълнения са били полезни за някого.

Нека се опитаме да помагаме, преди да критикуваме!
Зачатие сме всички ние, без разлика нови ли сме или стари. Всички заслужаваме внимание и уважение. Като ги даваме на другите, ще ги получим и ние.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Не искам да заемам нечия страна, аз виждам така нещата:
-момичетата, които са недоволни по една или друга причина и са писали в тази тема според мен не оспорват това, което е направено от членовете на сдружението и редовните посетители за да съществува този сайт, както и не видях някой да говори за разпределяне на средствата и дарения(поне повечето от тях). По-скоро мисля, че те са също толкова объркани и търсят своето място, както повечето от нас, когато са влезли за първи път.Просто може би имат нужда от повече съпричастност.
-от друга страна, всички тези, които хвърлили огромни усилия този сайт да съществува е нормално да се дразнят, когато към тях се отправят критики, много често за съжаление от хора, които не искат да научат нещо, а очакват проблема им да се реши с вълшебна пръчица.(още един път подчертавам не винаги, а често).За съжаление злонамерени хора винаги има и ще има. Реакцията е нормална.
Предлагам ви да "заровим томахавката" и да се опитаме да щадим и без това опънатите нерви :lol:
С най- добри пожелания.
Надявам се да съм се изразила правилно
Ultra, когато написах, че Зачатие не може без потребители, не съм имала предвид, че финансово се издържа от нас. Говорех точно за алтруистичната идея да помага. При това, помагате на хора, които са уплашени, притеснени, неграмотни и т.н. А това е още по-деликатно.
Ганке, от думите ти излиза, че понеже някои хора тук са положили огромни усилия и продължават да го правят, никой няма право да изкаже някаква критика. На мен това ми звучи странно.
И не знам защо така враждебно приемате думите ми. Аз само ви казвам как съм се чувствала тук като нов потребител. Вие няма как да го знаете, защото отдавна не сте нови в този форум.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Понеже явно не си ме разбрала пак, то ще го напиша отново, надявам се да стане ясно - ако има градивна критика - няма проблем, всеки ще я чуе, ще й обърне внимание, ще опита да промени нещата. Ако има само опити да се покаже колко си обиден, огорчен и как някой не ти е свършил веднага работа - то няма как да се приеме адекватно. Сайта няма нищо общо с това, че не са ти отговорили.
Някога, преди много много време тук един от модераторите ми посочи буквално вратата и ми обясни, че аз нямам място тук. Да, обаче, човек, на който държа, ме помоли да остана, защото смята, че по някакъв начин мога да помогна на тези след мен. Е, сигурно има много обидени от факта, че и аз съм се изразила иронично за нечий проблем или не съм отговорила адекватно на някой, но пък се надявам тези, на които съм помогнала да са повече.
П.С. По въпроса за чувствата ти - да, уважавам това, че си се почувствала неразбрана, но ти опита ли да обясниш адекватно какъв е твоя проблем и как точно се чувстваш? Защото ако беше обяснила, то не вярвам някой да ти се изсмее в лицето и да ти каже - абе ти щото си нов потребител, няма да получиш отговор, ходи се срамувай в ъгъла.
И много ви моля, всички, които се чувствате пренебрегнати, онеправдани и подтиснати, защото сте "нови" потребители - не се слагайте под един знаменател и не слагайте "старите" потребители под такъв. Между хората тук има толкова много различия, както и навън. Светът е шарен, сайта също. Обединява ни мъката по липсата на деца.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Вие няма как да го знаете, защото отдавна не сте нови в този форум.
Аааа паметта ми си е добре! Помня много добре как Jam ме насмете още в първата ми тема! НО НЕ ми беше достатъчно явно, защото не я послушах...може би ако беше още мъничко по-лоша, щях да си спестя 3 месеца...Нито за момент не съм и се обидила, напротив, точно думите и ме накараха хубаво да се замисля и да стигна до вярното (в случая нейното) решение, но след 3 месеца!
В съседният подфорум едно ново момиче БЛАГОДАРИ, че са я среснали на време и това и е спасило живото. Както казах с "мър-мър" и "гуш-гуш" се избират сватбени рокли и подаръци, в сайт, в който животът на хората зависи от това какво пишеш просто не може да си позволиш реплики от рода на: "Спри си дуфастона", само защото този, който пита очаква това да чуе...ма след това може да си изгуби детето...дали ще ти прости, дали ще СИ прости...
Ехааа, и аз съм можела емоционално да пиша.
*
Градивна критика е:
1. Някой те е обидил, нагрубил, накарал те е да се чувстваш зле, накривил ти е капата или друго
2. Пишеш му  на лични. Или си изяснявате проблема и се прегръщате или не.
3. Ако е не - оплакваш се на модератор.
4. Ако и той не реагира, тогава най-вероятно проблемът е в твоя телевизор.
5. Въпреки направената от теб НАВРЕМЕ И ЯСНА критика не си почувствал удоволетворение/ подобрение, тогава решаваш за себе си дали да продължиш да ползваш услугите на сайта или не.

Неградивна критика граничеща с махленско мрънкане е таква отправна, общо, неточно и без конкретен повод.
Аз пък имам едно желание, не че някой го интересува де  :lol:
Не искам нито един "нов" потребител да става "стар" !
Поради простата причина, че така наречените "стари"
явно доста са поседели във форума, и от много време се борят
с проблемите си......та в тоя ред на мисли не е много 'убаво да си "стар" потребител !
Друг е въпроса, че много "стари" дори и преодоляли
проблемите си остават, за да помагат с каквото могат на останалите !
Самото разделение на стари и нови винаги ми е било тъпо, не го и разбирам.
Все едно като "малки" и "големи" :)
Ми всеки е бил малък, пък после в реда на нещата пораства  :)

ПС: За протокола и аз като Лан.
Аз в началото направих едни изпълнения като изкарах стари теми  :lol:
Що ли не си четях само ми реших и да пиша.
Усетих се кви ги върша ама късно, чак когато лепнах стари теми на
първа страница. Тогава Лейди_11 ми обясни от де изгрява слънцето  :lol:
Е кво, да се бях разкарала ли :) Че, ако в животa имам спречкане с някой,
да напусна живота ли? Все някога ще стане и това, ама сега ми се живее :lol: :lol: :lol:

« Последна редакция: Май 23, 2008, 14:29:56 pm от Black_rose »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
много ми се иска да ви гушна всичките :grouphug:

днес съм бяла и добра - вие също ;)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Мили "нови" потребители (дано си останете такива), не трябва да се сърдите на момичетата, които ви критикуват. Вземете си поука, не мислете че те са заядливи, а първо потърсете причината в себе си. Как бихте реагирали на пост от този сорт, ако сте без тръби и след n на брой неуспешни процедури:
"Но един съвет от мен - не го мислете много как ще стане и дали е станало. Аз спрях да го мисля и да го планувам, даже незнам кога е станало, за това бях изненадана от резултатите на тестовете. Имах голямо напрежение в работата си и там се бях концентирала. А другото - просто благодаря на Бог. За това старите хора казват " Това е Божа работа " - и е така. Трябва да сте спокойни и да вярвате, че ще се случи, но не по вашия план. Е - това е моя опит." Дори мен ме дразни това изказване, нищо че съм забременяла спонтанно.

А какво ще кажете за това например: "преди четири дни беше последния ни контакт още не ми беше свършило напълно. много ми се иска да сме постигнали + резултат.усещам напрежение в корема все едно всеки момент трябва да ми дойде,като придърпване непрекъснато.но други симптоми няма." ?! Не трябва ли преди да се зададе такъв въпрос, да се прочете малко инфо за овулацията...

Или това: " Цикъла ми винаги е бил редовен, нито ми идва по рано, нито по късно. Но последния път ми закъсня с 4 дена. Трябваше да ми дойде на 05.05 а ми дойде на 09.05. Цикъла ми е 32 дена, та след това закъснение на знам от къде да почна да броя! Дали както трябваше да ми дойде от 05.05 или да започна от 09.05?"

Или нещо от сорта: "Вчера бях в ову, днес направих тест и е отрицателен, дали все пак мога да се надявам?"

За точно такива случаи "старите" потребители изписаха 2 страници, като ви казват - Четете преди да питате! По всяка една от темите има толкова много писано, че трябва отпуск да си вземете, за да прочетете всичко...
*

И розова! :balk_68:
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Градивна критика е:
1. Някой те е обидил, нагрубил, накарал те е да се чувстваш зле, накривил ти е капата или друго
2. Пишеш му  на лични. Или си изяснявате проблема и се прегръщате или не.
3. Ако е не - оплакваш се на модератор.
4. Ако и той не реагира, тогава най-вероятно проблемът е в твоя телевизор.
5. Въпреки направената от теб НАВРЕМЕ И ЯСНА критика не си почувствал удоволетворение/ подобрение, тогава решаваш за себе си дали да продължиш да ползваш услугите на сайта или не.

Неградивна критика граничеща с махленско мрънкане е таква отправна, общо, неточно и без конкретен повод.

Ето един повод за размисъл http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27975.0;all
Ситуация, която не смятам че беше особено забавна. Това, че някой знае далеч по-малко от теб, не е повод за присмех. Или помагаш или не, обръщаш страницата и това е. Показността "Вижте колко съм велик и зная какво е вътрематочна инсеминация" не е особено хвалебствена. Именно защото сте препатили и знаещи , помагайки на някого помагайте без да обиждате личността му. Всеки тук си има достойнство. Това,че съм сравнително нов потребител тук не значи, че се боря с безплодието от месец два.
Опитвам се да остана безразлична към темата, но явно не успявам. Повечето тук забравят, че всяка монета има две страни. Не може да зачиташ единствено и само собственото си мнение. Точно защото сме големи хора и се смятаме за що годе интелигентни , трябва да заставаме и от другата страна и да се опитаме да разберем защо аджеба другият мисли така.
Тъй като тази тема е продължение на вече заключена, и тази води до същия край- неизбежно е. Неприятно ми е да виждам зрели хора да водят безсмислени спорове и всеки да се опитва да наддума другия, самоизтъквайки се колко е велик. Не искам никого да обиждам, но не искам и мен да ме обиждат. И в двете теми се защитава идеята, че в "Зачатие" всички трябва да бъдем толерантни един към друг. ВСИЧКИ! Така,че когато защитавате високо моралните си мнения, моля ви не обиждайте останалите. 

Абсолютно поддържам мнението, че има нетолерантно отношение към новите и още по нетолерантно към незнаещите. Противно на очакванията, чела съм почти всичко в този сайт. Чела съм теми от самото начало. И примери за подобно отношение могат да се дават неограничено.  Но това не е важно. Важното е някой да се разпознае и да се опита да погледне и от другия ъгъл.

п.п.Някой тук няколко пъти намекна за "гушки и цунки" в някой от темите, и да вероятно за много не са полезни, но въпреки всичко, щом съществуват в този вариант значи има смисъл и от подобно  "мрънкане". По-добре да избираме булченска рокля за някого, отколкото да се чудим с кого да се счепкаме или как да си излеем сърказма.

Мили "нови" потребители (дано си останете такива), не трябва да се сърдите на момичетата, които ви критикуват. Вземете си поука, не мислете че те са заядливи, а първо потърсете причината в себе си.

Когато не знаеш кой и какво стой зад един нов потребител, не бързай да си съставяш мнение. Уважавай всеки, както искаш теб да те уважават. Постоянно се говори за интеграция. А знаете ли какво значи това? Ако усещате сърказам, значи и аз го мога.
« Последна редакция: Май 23, 2008, 17:17:15 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!

И розова! :balk_68:

И ме кара да се почесвам в недоумение  :lol: :wink:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
everything_possible,
когато видях многото инсеминации нарочно не попитах момичето, мислех си "Нова е не знае!"...не ми е даже хрумнало да и се смея! НО когато започвайки с "хихихи" ни обясни, че видиш ли имали меден месец и за това бройката била повечко и си представих, че видиш ли след всеки секс лекарският екип върви след тях и...дооправя нещата. Ами сългласи се, че е смешно! Не може да разправяш нещо като виц и да очакваш, че отсреща ти поне няма да се усмихне човек, пък било то породено от незнание...надявах се момичето да си е бременно, но уви темата се разви по далеч не забавен начин!
Иначе абсолютно щадящо достойнството и отговарям, надявам се адекватно и до сега...Ако се е засегнала, тя или друг - да ми пише да се извинявам лично!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...

Още снощи мислех цяла тема да пусна  :lol: :lol: :lol: ЧЕ МНОГО ВИ ОБИЧАМ!!! ТОВА Е!

*
Много екстремен пример си дала, everything_possible, направо контрапример.  :D
*
everything_possible, само ще помоля да спрем да коментираме rashi и моето отношение към нея. Така излиза, че е зад гърба и...а това не е коректно. Да не говорим, че само това и липсва сега. Ако все още мислиш, че не съм права - пиши ми на лични.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Мдаа, жалко че няма войнстващи емотикони - два дуелиращи се мускетаря щяха да дойдат добре на тази тема, щом и в компроматна война се превърна 
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
 :PНе е вярно...ако реша да се дуелирам ще стане страшно, ще хвърчи пух и щъркелова перушина. Днес и аз като Jam-a съм бяла и добра! :lol: