палачинката: 1 яйце, 1 с.л. извара, 2 с.л. овесени и 2 с.л. пшенични трици, 1 с.л. пр. мляко
правя си две наведнъж, че ми писна да мия тигана всяка сутрин за една палачинка само
пилешкото: на хапки в тефлоновия, малко бяло вино, къри, черен пипер, чесън
задушавам, оставям да се запече, изцеждам отгоре лимон, правя сос от 1/3 кофичка кисело мляко + 1 ч.л. горчица
дробчетата: на фурна върху много лук, черен пипер, лимон
извара: добавям кисело мляко, черен пипер, сварено яйце (ПЗ +червена печена чушка, праз)
яйцата: сварени, на омлет с кисело мляко и извара, по панагюрски
рибата: с фолио във фурната, лимон; консервираната и пушената - на салата с лук
зеленчуците: зеления боб ми е любим - носи копър, чесън, кисело мляко, лимон; салата зеле+праз+краставици, праз+варени яйца+безсолни маслини (по изключение, вместо корнишоните)
jam, иска ми се 10-15 да сваля, но като въведох данните си в дюканския калкулатор, се оказа нереалистично желанието ми. Ще видим таз работа.