Момичета здравейте,
моля за съвет. Съпругът ми прави SDI тест в Плевен през август, който беше 19.3 %, а морфологията му по Крюгер беше 10 %. Тъй като тогава направихме ин витро опит при д-р Владимиров, но не стигнахме дори до трансфер, защото всичките ни ембриончета бяха с фрагментации и на пети ден, на стадии бластцист, спряха своето развитие и от екипът на доц. Конова ни нзначи лечение с "Проксийд плюс", Витамин С, Цинк и Ел Карнитин,за да се намали този SDI тест. Сега съпругът ми пусна нов тест и нова спермграма при д-р Даскалова в Пловдив и резултатите са направо отчайващи. SDI теста е станал цели 46 %, морфологията по Крюгер е паднала на 3 %, освен това имаме намалено количество и антиспермални тела. Д-р Кацаров му откри варикоцеле II степен, но е казал, че не се налага операция, а да продължи същото лечение. Той не ни съветва правиме нов опит. Д-р Стаменов обаче, при когото ще правим следващите ни опити, иска да пробваме на спонтанен цикъл още следващия месец, а и аз чакам заповедта от фонд до месец някъде. Доводите му са, че в клиниката има нова апаратура, която селектира най най-добрите сперматозиди с добра морфологя и без фрагментации. Какво да правим, моля кажете, защото съм в колебание. Някоя от вас забременяла ли е с такъв SDI тест с тази нова машинка?Моля, споделете!