Момичета, моля ви за мнение - мислите ли, че ако SDI тестът на мъжа ми е 19.3 %, а морфологията му е 10 % по Крюгер, това може да е причина за стопиране на ембрионите на стадии бластоцист? Правихме ин витро опит при д-р Владимиров и четирите ни ембирончета бяха с фрагментации и на петия ден спряха да се развиват и не стигнахме до трансфер. Д-р Владимиров ни съветва за донорство, смята, че проблемът е генетичен. Но генетичните ни изследвания са нормални - кариотипът, както и делецията на Y хромозомата при мъжа ми. Генетикът доц. Савов от Майчин дом обаче е категоричен, че причината за неуспеха ни не е генетична, посъветва ни да сменим клиниката. Доц. Конова от Плевен каза, че е твърде вероятно причината да е в SDI теста, трябва да бъде под 10 %, протоколът ми на стимулация, който не е бил удачен и моята лека инсулинова резистентност, която отрихме след неуспешния опит и сега лекувам с Метформин. Много съм объркана и отчаяна и не знам на кой доктор да вярвам и къде да направимп следващия си опит! Моля, споделете вашия опит!