0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: РОЗОВО ТЕЧЕНИЕ - 6 г.с.
« Отговор #20 -: Май 18, 2008, 19:09:49 pm »
Някой англо-говорящ да има коментар?Благодаря.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #21 -: Май 18, 2008, 19:22:36 pm »
Дадени са размерите на матката (нормални са за срока ти на бременността). Вижда се плоден сак, разположен вътрематочно и отговарящ по размери на 5-6 гестационни седмици. Не се вижда ембрио в сака. Не се установяват сърдечни пулсации. Двата яйчника изглеждат нормални. Няма свободна течност в Дъгласовото пространство (зад матката). Нивото на ЧХГ (hCG(QUANT),SERUM) е високо, но не показва нормална бременност - а само, че има структура (хорион), която произвежда този хормон.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #22 -: Май 18, 2008, 19:39:22 pm »
hCG(QUANT),SERUM
Ами май сестрата е...както нищо не разбирам от американски съкращения това ми прилича на ЧХГ-то. Прогестерон предполагам, че си се пише навсякъде прогестерон. Със сигурност са два различни теста...Мели е обяснила по-добре. За да има каквито и да е поне насочващи индикации дали бременността се развива нормално трябват два ЧХГ-теста през 48часа и е добре и тест за прогестерон поради кървенето...Не знам как е там системата, ако можеш да си ги поискаш/доплатиш?
*

daniski

• 550
« Отговор #23 -: Май 18, 2008, 22:43:14 pm »
мерси,Мели.точно затова е визитата при специалиста - да пуснем пак ЧХГ-то.Ако се е удвоило,добре.
Има лаборатории тук,но не можеш да идеш при тях без рецепта и да искаш иззследване.Гледат те като луд,дори и да искаш да платиш кеш.на тях им трябва РЕЦЕПТА.Същото е и в аптеките.преди седмица поисках витамини за бременни.Не може,ми вика,купи си от рафта ей там обикновени,а за пренатал-с 1мг Фолиева,ще искаш рецепта от гинеколога си.
да не говорим за нещо друго като прогестеронов препарат и т.н.Надежда всяка тука оставете....
Добре че аз имам здр.осигуровка-от щата,та не плащам нищо.Иначе вчерашната история с изследванията щеше да мине хилядарката :(
« Отговор #24 -: Май 20, 2008, 14:59:30 pm »
Daniski, какво става стеб. Кажи как мина прегледа. Видяхте ли ембрионче.
]
*

daniski

• 550
« Отговор #25 -: Май 21, 2008, 00:28:46 am »
Не,Андреаивано,още не съм била на преглед.оня доктор при който ме пратиха се оказа частник и иска $270 само за прегледа и дори не се записах.Явно е голяма работа.но аз имам застраховка и трябва да си стоя в мрежата и, а той не е в нея.
днес най-после намерих друг,който ще ме прегледа в четвъртък в 6 следобед.как ще мине това време!А в същото време ме е страх че пак ще кажат че е празно сакче.
Може пък да не съм била в 6 седмица а на 5 седм.и 6 дни,кой знае.само това ми е надеждата.
« Отговор #26 -: Май 22, 2008, 10:03:30 am »
знаете ли колко трябва да бъде прогестерона? в коя седмица? има ли някъде таблица, норми?
Моя беше 21 в 5г.с. Това нормално ли е? или не? И аз имам зацапвания кафеникави и се чудя какво да правя... Извинете, че се намесих, но е сходно... При мен се видя сак 11мм, сега чакам 10 дни за повторен преглед.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #27 -: Май 22, 2008, 12:48:49 pm »
daniski, дано нещата се развият добре!  :babydust:

Ти не можеш ли да отидеш в лаборатория и сама да си пуснеш  кръвен тест ЧХГ?

Зная, че е трудно да се закупуват лекарства без рецепта но би могла да говориш с лек. лекар и да настояваш за прогестеронов препарат като Утрогестан например.

« Последна редакция: Май 22, 2008, 12:50:26 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #28 -: Май 22, 2008, 12:53:28 pm »
знаете ли колко трябва да бъде прогестерона? в коя седмица? има ли някъде таблица, норми?
Моя беше 21 в 5г.с. Това нормално ли е? или не? И аз имам зацапвания кафеникави и се чудя какво да правя... Извинете, че се намесих, но е сходно... При мен се видя сак 11мм, сега чакам 10 дни за повторен преглед.

Ами ти не слагаш ли прогестероново поддържащ препарат? Според мен при зацапване е задължително както и папаверин или но шпа, за профилактика на контракции.

ИН ВИТРО ЕНЗИМЕН ИМУНОЛОГИЧЕН ТЕСТ ЗА КОЛИЧЕСТВЕНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА НИВАТА НА ПРОГЕСТЕРОН В СЕРУМ ИЛИ ПЛАЗМА
ПРИНЦИП НА МЕТОДА:
Нивото на прогестерон се изчислява възоснова на измерената спектрофотометрично при 450 nm абсорбция на получения при реакцията цвят.

ОЧАКВАНИ СТОЙНОСТИ И ЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА ТЕСТА:
Всяка лаборатория трябва да установи собствени обхвати от нормални стойности.

Дадените стойности могат да служат само като ориентир.

Мъже:

0.13 – 0.97 ng/ml

Деца преди пубертет

0.07 – 0.52 ng/ml

Жени:

фоликуларна фаза 0.15 – 0.70 ng/ml
лутеална фаза 2.00 – 25.0 ng/ml
след менопауза 0.06 – 1.60 ng/ml

Бременни:

първи триместър 10.3 – 44.0 ng/ml
втори триместър 19.5 – 82.5 ng/ml
трети триместър 65.0 – 229 ng/ml
« Последна редакция: Май 22, 2008, 13:02:40 pm от deep »

« Отговор #29 -: Май 22, 2008, 14:34:55 pm »
Зная, че е трудно да се закупуват лекарства без рецепта но би могла да говориш с лек. лекар и да настояваш за прогестеронов препарат като Утрогестан например.

Daniski е в Америка, а там, доколкото съм чувала до 8 г.с. не те завеждат като бременна и следователно много трудно може да се назначи прогестеронова терапия за ранна бременност.  Ние сме със завишена чувствителност и понатрупали знания, но нормално до това време се очаква да настъпи "естествения подбор".  Надявам се всичко да е наред, Daniski!
« Отговор #30 -: Май 22, 2008, 16:53:32 pm »
засега пия дуфастон - първо ми казаха 2х1 на ден, а друг лекар 2 наведнъж вечер. Сега ги пия така по 2 наведнъж. Но все още има бледо зацапване, и се чудя дали е достатъчно. И защо дуфастон, а не утрогестан са ми дали? каква е разликата. Но шпа не са ми казали...
по колко се пие на ден?

иначе прогестерона ми беше 21 в 5г.с.
« Отговор #31 -: Май 22, 2008, 16:58:05 pm »
Collibri,
чудех се как си. Това зацапване май доста продължи, но дуфастон е добър препарат, би трябвало да се нормализират нещата. Но шпа вземаш ли? Щом си се консултирала с двама лекари и са ти изписали едно и също нещо, значи ттерапията би трябвало да е подходяща. Стискам палци да видите сърдечна дейност на втория преглед!

Daniski,
нали днес ти е ден за преглед, видя ли те лекар? Какво каза?
« Отговор #32 -: Май 22, 2008, 17:11:10 pm »
за колко време пиене на лекарството би трябвало да спре напълно? как мислите? При мен беше спряло почти... и вчера бях на концерт, малката ми дъщеря ми скача по корема, качва се слиза нагоре надолу - лудите я хванаха в залата, и като се прибрах, имах кафеникаво зацапване при избърсване...... разстроих се. все още има бледо. Сигурно е било от скачането. Преди това 3 дни нямах , сигурно все пак дуфастона действа.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #33 -: Май 22, 2008, 17:20:32 pm »
При мен беше спряло почти... и вчера бях на концерт, малката ми дъщеря ми скача по корема, качва се слиза нагоре надолу - лудите я хванаха в залата, и като се прибрах, имах кафеникаво зацапване при избърсване...... разстроих се. все още има бледо. Сигурно е било от скачането. Преди това 3 дни нямах , сигурно все пак дуфастона действа.

*
« Отговор #34 -: Май 22, 2008, 17:23:24 pm »
за колко време пиене на лекарството би трябвало да спре напълно? как мислите? При мен беше спряло почти... и вчера бях на концерт, малката ми дъщеря ми скача по корема, качва се слиза нагоре надолу - лудите я хванаха в залата, и като се прибрах, имах кафеникаво зацапване при избърсване...... разстроих се. все още има бледо. Сигурно е било от скачането. Преди това 3 дни нямах , сигурно все пак дуфастона действа.
8O
Ако ти сама не се пазиш, няма кой да те опази, нито лекарства ще ти помогнат.
*

daniski

• 550
« Отговор #35 -: Май 23, 2008, 01:51:07 am »
Здравейте!отидох при лекаря днес и добре че подраних,щото ме нямаше в списъка с апойнтментите...той се беше облякъл да си тръгва!как да е -прегледа ме-все още има кафеникаво зацапване.Взеха ми кръв -пак 6 епруветки -и казаха че ще ми се обадят утре-както и за да отида на ултрасаунд,така и не разбрах къде.Така че,засега новините са старите.
Така е -като не плащам.
на всичкото отгоре точно утре всички излизат отпуск за 4 дневен уикенд,понеже в понеделник е тъпия Мемориал дей и може и да не станели изследванията...е.. му майката! :BangHead: :BangHead: :BangHead:
аз пък си сипах 2 пръста вино напук на всичко и да става каквото ще.
:wine:
« Последна редакция: Май 23, 2008, 01:58:49 am от daniski »
*
« Отговор #36 -: Май 23, 2008, 02:29:06 am »
daniski искам само да ти изкажа своята подкрепа!Успокой се и не се нервирай!От цялото си сърце ти пожелавам всичко да е наред!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #37 -: Май 23, 2008, 09:35:18 am »
аз пък си сипах 2 пръста вино напук на всичко и да става каквото ще.
:wine:
Данински, стискам палци всичко да е наред. Иначе това с винцето си е терапия, макар че алкохола по време на бременност не е за препоръчване, пробвай с някаква релакс музика, нещо приятно, което да те разсейва, възползвай се от почивните дни и се разсей с приятни мисли за предстоящото събитие. Иначе, зацапване и аз имах 6 и 7 седмица, е тук само се чуваш с док и по телефона ти казват отиваш взимаш това и това и почваш да пиеш. Вече нямам и слава богу, в началото много се стресирах, и аз по едно време бях казала спирам пък каквото ще да става, ама не е точно така, особено когато си чакал около 3г. :) Желая ти успех, стискам палци и дано всичко да е наред :)
Само положителни мисли, повече почивка и спокойствие и всичко ще бъде ок :)
« Отговор #38 -: Май 23, 2008, 09:46:11 am »
не съм толкова безотговорна, колкото ви изглежда...
понякога обстоятелствата са непредвидими....не осъждайте така от раз. Предната ми бременност изобщо нямах такива проблеми, но явно сега съм като рохко яйце.... уви. Пазя се. Казах на мъжа ми да поеме изцяло грижите за малката, докато се стабилизират нещата. Засега се уталожиха нещата.

Според вас трябва ли да се позволява вагинален преглед при опасност от зацапвания и кървене . В смисъл вагинален ултразвук. След последния такъв имах розово зацапване, което съм сигурна че беше от прегледа, защото предните ми зацпвания бяха кафеникави. То беше кратко и еднократно, но по розово. Сега ме е страх да отида пак на вагинален.. а за съжаление той дава повече информация. Какво мислите?
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #39 -: Май 23, 2008, 11:44:17 am »
не съм толкова безотговорна, колкото ви изглежда...
понякога обстоятелствата са непредвидими....не осъждайте така от раз. Предната ми бременност изобщо нямах такива проблеми, но явно сега съм като рохко яйце.... уви. Пазя се. Казах на мъжа ми да поеме изцяло грижите за малката, докато се стабилизират нещата. Засега се уталожиха нещата.

Collibri, отговорността какво се случва в живота ти е твоя. Далеч съм от идеята да навлизам надълбоко в бита, начина на живот и интелекта на хората, принципно.

Това да се грижиш за правилната профилактика на бременността си  е твое задължение.
 Не ни преписвай прекалена емоционалност!

В края на краищата последстивята ще бъдат единствено и само за теб. Никой не може да те предпази от самата себе си.

Ние сме тук на добра воля да споделим и помогнем с опита, който сме натрупали борейки се голяма част от нас за първа бленувана бременност.

Според вас трябва ли да се позволява вагинален преглед при опасност от зацапвания и кървене . В смисъл вагинален ултразвук. След последния такъв имах розово зацапване, което съм сигурна че беше от прегледа, защото предните ми зацпвания бяха кафеникави. То беше кратко и еднократно, но по розово. Сега ме е страх да отида пак на вагинален.. а за съжаление той дава повече информация. Какво мислите?

Collibri, понеже темата е на daniski, ако желаеш отвори своя тема, за да не я спамим!   :idea: