0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: РОЗОВО ТЕЧЕНИЕ - 6 г.с.
« Отговор #80 -: Юли 25, 2008, 18:46:54 pm »
Имам дете което не е от инвитро вече е на 9 години. А след него имам 5 неуспешни бременности и сега пак сам бременна в 8 седмица.
Инвитрото тук струва 7000 евро(Астуриас). По принцип го правят от цоциал сигуридата и ти не плащаш абсолутно нищо , но за жени които забременяват сами не го правят по социал сигуридата.
*
« Отговор #81 -: Юли 30, 2008, 22:44:12 pm »
asturiana, възможна причина за абортите може да е нещо чисто физиологично, щом генетичните и имунологичните са добре. Правено ли е изследване (от рода на цветните снимки) скоро, с което да се види как е матката? Всъщност не пишеш дали имунологичните са добре?
« Последна редакция: Юли 30, 2008, 22:46:12 pm от Lan »
« Отговор #82 -: Юли 31, 2008, 11:39:34 am »
За имонологичните са в норма. Правиха ми цветна снимка и казаха цхе тръбите са в идеално състояние, въпреки че имах извън маточна. Преди да забременнея ми правиха хистероскопия медицинска процедура, при която се вкарва фиброоптика през цервикалния канал и се оглежда маточната кухина. И цитонамазки и биопсия.
И казаха че всичко е наред. 
Последния път доктора си промърмори нещто под носа сигурно е автоимунно. Но явно няма как да се открие или да се лекува  :(
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #83 -: Август 01, 2008, 02:12:28 am »
Здравей Даниски
Видях че си в САЩ. И аз съм в САЩ. Имах проблеми и аз със моята бременност точно в 6 г.с. Прокървих слабо розово, но за нещастие се увеличи и го загубих. Това се случи март, след това веднага забременях пак и се случи пак същия сценарий. И при двата пъти не са ми правили кюртаж, организма ми се изчисти сам. Само отидох на док.  след това, за да видят  дали всичко е наред. Знаеш как е тук с изследванията, ако искам трябва да си ги платя защото не се покриват от застраховката, а само един прост кръвен е 200 долара. Казаха ми да пробвам пак след 2-3 месеца и ми изписа естествен прогестерон свещички вагинално от 14 ден на цикъла. Не мога и работа да спра, за да не я загубя, мога да ползвам малко болнични но до 3-4 дена и гледам ако наистина ми се налага. Сега подновихми опитите пак, минаха 3 месеца. Радвам се, че при теб нещата са се оправили. Пиши какво ти изписаха да пиеш когато прокърви та да знам и аз какво да правя. Аз като се обадих по тел. ми казаха да пия само Тайленол за болки и че нищо не могат да направят повече. Иначе и на мен ми казаха да се обадя на док след като минат 8 седмици от бременността. До 8-мата нищо не можело да се направи това е фазата на спонтанните аборти.

Здравей,бсване2!
Разбирам те напълно!нали знаеш,всички сме на тоя хал с изследванията...
Цените са ужасни и само богатите или който има хубава осигуровка ги правят...На мен също ми отказаха каквито и да било лекарства в 6та седмица  и казаха, че просто ще чакаме да видим дали организма сам ще изхвърли "празното" яйце или ще ме кюртират.
Е,оказа се че грешат.НО ядовете си бяха за мен.
просто лежи повече,колкото можеш повече.незнам какво работиш,но нали знаеш,ако е свързано с много стоене права или вдигаш тежко,търси друга работа.Пиши ми на лични ако искаш.
Успех в бебеправенето!
*

daniski

• 550
« Отговор #84 -: Август 01, 2008, 02:17:04 am »
bsvane,защо не си направиш необходимите изследвания след тези неуспешни бременности?Не се ли страхуваш?Изследвала ли си  прогестерон,токсоплазмоза,пролактин,АФА?!Явно е скъпо там,но струва ли си да рискуваш и да оставяш нещата на самотек
Абе хора,знаете ли че само един преглед е около $300?Че наем на гарсониера е $1000,а заплатите са около $1400?Имате ли представа в БГ какво е да си емигрант без здравна застраховка?!Ами ядене?ами сметките?ам боза?...
(раиа123,нищо лично,не се засягай,само ползвам цитата ти)
*
« Отговор #85 -: Август 01, 2008, 13:03:43 pm »
Даниски, малко отклонение от темата, но ти защо си без застраховка?

*
« Отговор #86 -: Август 01, 2008, 14:18:51 pm »
Абе хора,знаете ли че само един преглед е около $300?Че наем на гарсониера е $1000,а заплатите са около $1400?Имате ли представа в БГ какво е да си емигрант без здравна застраховка?!Ами ядене?ами сметките?ам боза?...
(раиа123,нищо лично,не се засягай,само ползвам цитата ти)
Ми то и в България не е много цветущо положението за двойките с репродуктивни проблеми, Даниски.За една година съм дала 10000 за прегледи, изследвания, операции и АРТ процедури. Да кажем , че съм на средна работна заплата, как мислиш се плащат тия неща? Ами ядене? Ами сметките?Ам боза...?А!Аз боза не пия.
 Ама знам , че имам проблем и не мога да се оставя ей така, на природата.
« Последна редакция: Август 01, 2008, 14:20:25 pm от Жекова »
*

daniski

• 550
« Отговор #87 -: Август 02, 2008, 00:08:11 am »
Даниски, малко отклонение от темата, но ти защо си без застраховка?
Аз имам застраховка-щатска.Тоест-безплатна.Защото имам ниски доходи-под $15 000 на година.От миналата година,след като правих жалба до Трентън-столицата на Ню Джърси.Лъжа,разбира се. :witch:кой живее с тия пари тука.Само негрите-те затова и имат всякакви осигуровки,помощи,бонуси и т.н.
А ние като сме бели и правим по повече от $15000 на година-няма здравни лиготии. :balk_153:Защото нямаме добри работи,затова.Е,който работи в някой и друг офис поимва нещо-обикновено без зъболекар,очен...При това си плаща-средно за да осигуриш 3 членно семейство с пълно покритие ти струва $700-$1000 на МЕСЕЦ.Затова хората масово нямат здр.осигуровки.42% от американците са така.
Имат държавните служители и богатите.И бедните.За да живееш добре требва да си в една от трите категории-по избор. :)
А бозата ми липсва определено...
*

daniski

• 550
« Отговор #88 -: Август 02, 2008, 00:17:38 am »
Жекова,то и ние не искаме да се оставяме на природата,разбира се,но ако първо не платим наема ще трябва да спим под мостовете.После мислиш за другите работи.примиряваш  се някакси.Молиш се всичко да е наред и Господ да ти е на помощ...
И честно-представа нямам как си дала 10 000 за една година за прегледи... :?Незнам.Аз и да искам -ги нямам.затова не ги давам.Тежко е навсякъде,знам го.
оспамихме темата и ще ни бият.
« Последна редакция: Август 02, 2008, 00:21:23 am от daniski »
*
« Отговор #89 -: Август 02, 2008, 01:02:47 am »
И честно-представа нямам как си дала 10 000 за една година за прегледи... :?Незнам.
Вмъквам само, за да не останат останалите с грешни впечатления. Просто май по-бързичко си чела:
За една година съм дала 10000 за прегледи, изследвания, операции и АРТ процедури. Д

Извинявам се за спама.
*
« Отговор #90 -: Август 02, 2008, 15:17:54 pm »
Последен спам:
Даниски, и аз не живея в България и сме затънали в кредити заради АРТ процедурите, но не се оплаквам. Сама съм си избрала да е така. Иначе принципно варианти много. Но на хората, които са в България им се възхищавам как успяват да се спряват с тези малки заплати. А истината е, че с мноооооого заеми, които се изплащат години напред.
И още нещо - голям страх ме гони и за най-малкото тичам при лекаря. Е, прегледът ми не е 300 долара, но наемът ми е 1500 евро (и добре, че не го плащам сама).

Всичко най-хубаво ти желая!

И много късмет на bsvane2!  :crossfingers:

« Отговор #91 -: Август 03, 2008, 05:05:28 am »

[/quote]
Аз имам застраховка-щатска.Тоест-безплатна.Защото имам ниски доходи-под $15 000 на година.От миналата година,след като правих жалба до Трентън-столицата на Ню Джърси.Лъжа,разбира се. :witch:кой живее с тия пари тука.Само негрите-те затова и имат всякакви осигуровки,помощи,бонуси и т.н.
А ние като сме бели и правим по повече от $15000 на година-няма здравни лиготии. :balk_153:Защото нямаме добри работи,затова.Е,който работи в някой и друг офис поимва нещо-обикновено без зъболекар,очен...При това си плаща-средно за да осигуриш 3 членно семейство с пълно покритие ти струва $700-$1000 на МЕСЕЦ.Затова хората масово нямат здр.осигуровки.42% от американците са така.
Имат държавните служители и богатите.И бедните.За да живееш добре требва да си в една от трите категории-по избор. :)
А бозата ми липсва определено...
[/quote]
Истина е! И аз съм в Сащ и определено нещата в здравеопазването са доста сложни . Лятото си ходих в Бг за да си оправя зъбите , и пак излиза по евтино дори като се има предвид колко поскъпнаха билетите.
Даниски , честита бременост ! Отдавна не бях влизала тук та за това малко със закъснение те поздравявам . Радвам се , че всичко с теб е вече наред  :)
*

daniski

• 550
« Отговор #92 -: Август 03, 2008, 06:14:45 am »
Благодаря,Притили!
обещавам, като спечеля първия си милиард да хвърля на всички ви по един милион!та барем за докторите да има! :D :D :D
*
« Отговор #93 -: Август 05, 2008, 20:36:00 pm »
Ехо, ето ме пак. Никви прегледи не съм правила от след последния аборт. Майка ми дойде  на гости и ми донесе някакви билки от Б-я за заздравяване на маточните стени. Пия си фолиева 1мг. Слагам и прогестерон след 14-ия ден от цикъла и чакам. След два дена трябва да ми дойде (дано не ми дойде)Благодаря на блу скай за стискането на палци както и на всички в този форум за ценните съвети. Просто следващия път трябва да устискам до 8 г.с. за да обърнат внимание тука. Иначе имам застраховка, но тя ще покрие всичко след това. Репродуктивните изследвания свързани с евентуална бъдеща бременност не се покриват и това го научих след като отидох на един ултразвук преди да забременея, за да видя дали всичко е наред и си платих 190 долара само за прегледа.
За уточнение имам един син на 7 год. След като го родих на около 20 ден получих много силен кръвоизлив, оказа се, че съм имала парче от плацентата останало в матката, кюртираха ме и не знам дали това нещо има връзка с настоящите аборти.
« Отговор #94 -: Август 05, 2008, 22:13:01 pm »

За уточнение имам един син на 7 год. След като го родих на около 20 ден получих много силен кръвоизлив, оказа се, че съм имала парче от плацентата останало в матката, кюртираха ме и не знам дали това нещо има връзка с настоящите аборти.

Миличка и аз съм на същото дередже. Имам син на 9 (нямах проблеми при раждането или с бременоста) И след това 5 аборта. От многото изследвания откриха склонност към тромбофилия. Мисля че не би ти попречило да пиеш и аспирин при следващия път при мен това май е решаващо. Желая ти много късмет. Сега сам със 7 бременност и благодарение на утрогестана аспирина и ношпата още сам бременна. До кога не се знае но поне имам надежда .Стигнах малко по далеч от друг пат до 9г.с.
*
« Отговор #95 -: Август 05, 2008, 23:41:10 pm »

Миличка и аз съм на същото дередже. Имам син на 9 (нямах проблеми при раждането или с бременоста) И след това 5 аборта. От многото изследвания откриха склонност към тромбофилия. Мисля че не би ти попречило да пиеш и аспирин при следващия път при мен това май е решаващо. Желая ти много късмет. Сега сам със 7 бременност и благодарение на утрогестана аспирина и ношпата още сам бременна. До кога не се знае но поне имам надежда .Стигнах малко по далеч от друг пат до 9г.с.

За съжаление май не малко сме така... :(

Хайде, asturiana , давай все така с бременността и 40 г.с. да станеш. Ти си ми надеждата!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #96 -: Август 06, 2008, 11:17:07 am »
Чул те господ. Че то само в чудо ми е надеждата.
*
« Отговор #97 -: Август 06, 2008, 16:04:51 pm »
Asturiana, давай напред!!! И си провлачи краката, че и ние да те последваме. Хайде та дано за тебе това да е седмото чудо и да стигнеш до края.  :crossfingers: :sucky:
Само да попитам аспирина дето го пиеш от колко милиграма е. Щото тука има най-различни и кога си го започнала след като разбра, че си бременна или преди това.
« Отговор #98 -: Август 06, 2008, 16:21:53 pm »
Благодаря дано. :crossfingers: Аспирина е от децкия от 100мг. Този път небях разбрала че съм бременна веднага И го започнах от 5 седмица нищто че кървях. в последствие кървенето намаля.
*

daniski

• 550
« Отговор #99 -: Август 23, 2008, 04:40:56 am »
Здравейте,ние днес ходихме на ФМ и узнахме пола нашето бебе -момче!!!
няма как да го сбъркаш-толкова е ясно!
Язък ми за розовото одеалце, дето го купих!
А баткото много се зарадва!той е вече на цели 15!
Щял да го учи да вдига щангите...  :D
:bori_003: :bori_006: :kickboy: :babyboy: :bori_002: :bori_005: :bori_004: preggo