0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
РОЗОВО ТЕЧЕНИЕ - 6 г.с.
« -: Май 17, 2008, 22:50:18 pm »
Момичета,днес влизам в 7 г.с. и следобяд като ходих да пишкам видях по хартията леко розово течение.страх ме е и още нямам доктор,имам спазмалгон и пих един.нямам болки.В САЩ съм.кажете ми това нормално ли е?
*
Re: РОЗОВО ТЕЧЕНИЕ - 6 г.с.
« Отговор #1 -: Май 17, 2008, 23:15:21 pm »
 daniski, много ми се ще да те успокоя, но при всякакви течения е добре да те види лекар. Ако можеш още утре иди...и не пий хапчета докато не ти ги изпишат, особено пък такива, които са вредни при бременност (като спазмалгона). До сега ходила ли си на преглед? Видя ли се плодния сак?
 И аз имах леко кървене (по времето, когато трябваше да ми дойде цикълът), докторът ми предписа Утрогестан.
« Последна редакция: Май 17, 2008, 23:18:56 pm от Lan »
*

daniski

• 550
« Отговор #2 -: Май 17, 2008, 23:17:26 pm »
« Отговор #3 -: Май 17, 2008, 23:17:47 pm »
Не миличка,не е нормално.Веднага върви на лекар,на кайто и да е гинеколог.Ще те прегледат на видеозон и ще ти кажат ако има нещо нередно.
Стой легнала и не се натоварвай!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #4 -: Май 17, 2008, 23:21:19 pm »
daniski
КАЖИ,ДЕ  :?
:( Грешка беше - не съм си на моята лавиатура.  :balk_133:
*
« Отговор #5 -: Май 17, 2008, 23:22:04 pm »
daniski, много ми се ще да те успокоя, но при всякакви течения е добре да те види лекар. Ако можеш още утре иди...и не пий хапчета докато не ти ги изпишат, особено пък такива, които са вредни при бременност (като спазмалгона). До сега ходила ли си на преглед? Видя ли се плодния сак?
 И аз имах леко кървене (по времето, когато трябваше да ми дойде цикълът), докторът ми предписа Утрогестан.
Спазмалгона противопоказан ли е при бременност 8O
*
« Отговор #6 -: Май 17, 2008, 23:24:35 pm »
Спазмалгона противопоказан ли е при бременност 8O
А вие листовките четете ли си ги?!
Да, противопоказен е. Ако ти го е предписал лекар не го спирай! Лекарят претегля риска от ползата срещу евентуалната вреда!
« Последна редакция: Май 17, 2008, 23:47:00 pm от Lan »
*
« Отговор #7 -: Май 17, 2008, 23:28:31 pm »
Изненадах се защото при задържащи терапии се изписва основно Но-шпа и Спазмалгон.
А листовките ги четем -ама що се отнася до бременност то при повечето лекарства го пише това-лекаря да предцени риска-полза-вреда.
*

daniski

• 550
« Отговор #8 -: Май 17, 2008, 23:29:01 pm »
Ами поне преди 15 години не беше.той е спазмолитик и отпуска гладката мускулатура.
Пила съм го тогава бременна със сина ми.
досега съм звъняла на 5 доктори никой дори не иска да говори с мен,защото не работят с моята застраховка.Сега чакам понеделника да търся други гинеколози.Тука е така...
*

daniski

• 550
« Отговор #9 -: Май 17, 2008, 23:33:17 pm »
Ами лежа засега и да,чета листовките,разбира се!особено като ти пращат лекарставата от БГ....Поне преди малко нямаше розово...Интересно е че в няколко сайта се твърди че е нормално...
аз също смятам че не е толкова нормално,но искам да чуя дали на някоя от вас се е случвало.

http://www.pregnancy-info.net/QA/answers-Slight_bleeding_at_8_wees
*
« Отговор #10 -: Май 17, 2008, 23:35:46 pm »
http://www.actavis.bg/NR/rdonlyres/53C5532D-C158-44D0-8412-610D75FBA8C0/0/Spasmalgon_BG.pdf

"Бременност и кърмене:
Не се прилага при бременност и в периода на кърмене"

"Противопоказния:
Бременност и кърмене"

От това по-ясно... Ама както казах докторите претеглят вреда/полза...то безвредни хапчета почти няма!
*
« Отговор #11 -: Май 17, 2008, 23:37:18 pm »
НЕ, никакви течения не са нормални!
Ти не отговори на предните ми въпроси. Може и да си писала някъде вече и аз да не съм прочела, за което се извинявам, но ходила ли си на лекар до сега, видя ли се плоден сак?
*

daniski

• 550
« Отговор #12 -: Май 18, 2008, 07:11:04 am »
Току-що се връщаме от спешното отделение.те4ението ми стана кафяво и тръгнахме веднага.
след много тестове и 5 часа чкане,резултата е
1.един плоден сак в матката.
2.нищо не се вижда в сака.
3.вси4ки кръвни тестове в норма.

Нищо не можем да кажем със сигурност.Може би е твърде рано да се види...Ако е празен сак,ще получиш спонтанен аборт.
Преглед при специалист-във вторник.
това е.Плача,но не мога да променя нещата.
поне не кървя!
*
« Отговор #13 -: Май 18, 2008, 07:54:03 am »
daniski не се претиснявай-в 6г.с. е рано да се види ембрио.Не ти ли изписаха някакви лекарства?
« Отговор #14 -: Май 18, 2008, 11:14:33 am »
Шеста седмица не е никак рано да се види ембрион,дори се вижда вече и сърдечна дейност.Има ли вероятност да не са ти изчисили в коя седмица си правилно?Или ти да си се объркала?
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

daniski

• 550
« Отговор #15 -: Май 18, 2008, 15:48:09 pm »

Шеста седмица не е никак рано да се види ембрион,дори се вижда вече и сърдечна дейност.Има ли вероятност да не са ти изчисили в коя седмица си правилно?Или ти да си се объркала?
Така и те казаха.Ако съм в 5-та не се вижда.Но ако съм в 6-та трябва да е там.
Едва ли съм се объркала...тази сутрин съм добре-няма течения и зацапване,поне засега.
не ми изписаха никакви лекарства,защото не са сигурни в нищо.
Чувствам се ужасно и не ми се живее днес.
О,казаха също че сърдечната дейност може да се появи след 24 или 48 часа и просто точно днес да не се виждала все още.Абе...
*

daniski

• 550
« Отговор #16 -: Май 18, 2008, 15:51:47 pm »

"Бременност и кърмене:
Не се прилага при бременност и в периода на кърмене"

"Противопоказния:
Бременност и кърмене"

От това по-ясно... Ама както казах докторите претеглят вреда/полза...то безвредни хапчета почти няма!
Благодаря ти,Лан,няма да го пия повече.
« Отговор #17 -: Май 18, 2008, 15:52:21 pm »
 Пиеш ли някакъв прогестеронов препарат ? В 6 г.с. е време да се види ембрион , но има и случаи , при които това става   по - късно.
Преди време имах същия проблем - не се виждаше ембрион и открих доста момичета от нашия и други форуми , при които ембриона се е видял по - късно. Е , при мен така и не се видя , но това не означава , че и при тебе ще стане така. Успокой се! Има време !
*
« Отговор #18 -: Май 18, 2008, 16:04:14 pm »
 daniski, заръчвам ти да се успокоиш! Никакви притеснения, само вредят. Пускаш си музика, псуваш, пазаруваш, филми гледаш, бе каквото трябва, но да мислиш възможно най-малко! Я си представи, че овулацията е била малко по-късно! Прогестеронов тест правиха ли? Знам аз, че в Щатите не са му големи фенове...ма все пак!
« Последна редакция: Май 18, 2008, 16:06:09 pm от Lan »
*

daniski

• 550
« Отговор #19 -: Май 18, 2008, 18:26:47 pm »
Току-що ми звъняха от спешното,да ме чуят.Брей!питах за нещо- hCG(QUANT),SERUM -дали това не е прогестероновия тест и сестрата каза 4е да,това е .
нивото му е 16440,което показва нормална бременност.(?)
гледам по другите форуми говорят за ЧХГ тест.Дали е същото?
опитвам да съм спокойна,излизах малко на работа,карах колата.
чета изследванията:

There is gravida uterus which measures 11.6 x 6.3 x 5.5 sm.There is an intrauterine gestational sac which is five to six weeks size,menstrual maturity.

A fetal pole is not seen.fetal cardiac motion is not identified.

Both ovaries appear normal.there is no free fluid in the cul-de-sac.
« Последна редакция: Май 18, 2008, 18:54:20 pm от daniski »