0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Подготовка за бременност
« -: Май 15, 2008, 14:16:58 pm »
Здравейте момичета,

Моята лекарка ме зарадва, май сме си излекували проблема, ще направя още една контрола юни месец преди да тръгна за морето и ще започваме да работим за бебче. Спрях да пуша (от три дни :D), поднових си картата за фитнес, ще се постарая да сваля няколко ненужни килограма, мисля също с диета от плодове и зеленчуци да си поизчистя организма от токсини и погълнатото агнешко по Великден :D, и се чудя, дали да не почна да пия фолиева киселина от сега. Вие какво мислите, въпреки че ще се пазим още един месец за по-голяма сигурност ще е полезно ли? Видях в друг постинг, че и вит. Е е препоръчителен, да пия ли и него? Сещате ли се за нещо друго, освен естествено задължителните изследвания при планиране на бременност?

Благодаря ви предварително!
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Подготовка за бременност
« Отговор #1 -: Май 15, 2008, 16:25:26 pm »
почни да пиеш фолиева кисилина още от утре,тя е задължителна при планиране на бременност
успех
07.10.2009
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #2 -: Май 15, 2008, 16:33:31 pm »
Внимавай с диетите и дори фитнеса. Всичко трябва да става постепенно и без излишно претоварване. Усилените тренировки и драстичните диети в никакъв случай няма да ти помогнат. Просто внимавай.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #3 -: Май 15, 2008, 18:52:04 pm »
Успех Валерия! Дано скоро се сбъдне мечтата ти !
« Отговор #4 -: Май 15, 2008, 23:36:19 pm »
Мерси, момичета! Бяхте ми полезни! :bighug:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #5 -: Май 16, 2008, 08:14:00 am »
Успех ти желая,миличка,но колкото до диетата мое мнение е да се пробваш на разделно хранене,хем е и здравословно.Аз също съм предразположена към напълняване и свалих преди 2год.10кг. с безвъглехидратната диета,но и разделното върши добра работа,а и точковата не е зле ако си чувала за нея потърси я в нета,аз горе долу я спазвам и поддържам килограмите.УСПЕХ ДАНО БЕБЕТО ДА ДОЙДЕ НАЙІСЕТНЕ. :bori_007: :bori_004:

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #6 -: Май 16, 2008, 18:16:51 pm »
Успех ти желая,миличка,но колкото до диетата мое мнение е да се пробваш на разделно хранене,хем е и здравословно.Аз също съм предразположена към напълняване и свалих преди 2год.10кг. с безвъглехидратната диета,но и разделното върши добра работа,а и точковата не е зле ако си чувала за нея потърси я в нета,аз горе долу я спазвам и поддържам килограмите.УСПЕХ ДАНО БЕБЕТО ДА ДОЙДЕ НАЙІСЕТНЕ. :bori_007: :bori_004:

Благодаря много за съвета, разубедихте ме да свалям ударно, както съм правила до сега. А и в момента не е много спешно, защото излишните ми кг са около 3 и не бързам за никъде. Плодовата диета мислех да направя само за няколко дни, колкото да се пречистя от преяждането по празниците, но оттам насетне ще ви послушам да не се подлагам на глад, явно при планиране на бременност не е най-удачното. Мерси на всички още веднъж. Дано има резултат подготовката ми!
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #7 -: Май 17, 2008, 09:35:46 am »
Стискам ти палци и с двете ръце,пък за 3 кг.не си заслужава да се кахъриш,толкова дебеланки с 10,че и 15 кг.по-вече забременяват пък ти за 3 береш грижа,дано всичко друго да е ОК и скоро да чуем добрата новина от теб :bfp:Още веднъж УСПЕХ ти пожелавам от сърце. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #8 -: Май 17, 2008, 10:36:11 am »
Здравийте и от мен.Аз съм нова тук но ще си позволя да си изкажа мнението.Аз също доста напълнях през последните 2 год(10кг) и си мисля,че затова не става,но моя позната,която е доста над 10кг наднормено тегло(тежи около 100-110)преди две години забременя,напълня още и роди сладко момченце,което е живо и здраволТака че не мисля,че 3кгка проблем.Успех и дано скоро да пролееш щастливи сълзи :bighug:
« Отговор #9 -: Май 17, 2008, 12:17:28 pm »
Стискам ти палци и с двете ръце,пък за 3 кг.не си заслужава да се кахъриш,толкова дебеланки с 10,че и 15 кг.по-вече забременяват пък ти за 3 береш грижа,дано всичко друго да е ОК и скоро да чуем добрата новина от теб :bfp:Още веднъж УСПЕХ ти пожелавам от сърце. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Мерси, Маринче!  :bighug:
« Отговор #10 -: Май 17, 2008, 12:26:57 pm »
Здравийте и от мен.Аз съм нова тук но ще си позволя да си изкажа мнението.Аз също доста напълнях през последните 2 год(10кг) и си мисля,че затова не става,но моя позната,която е доста над 10кг наднормено тегло(тежи около 100-110)преди две години забременя,напълня още и роди сладко момченце,което е живо и здраволТака че не мисля,че 3кгка проблем.Успех и дано скоро да пролееш щастливи сълзи :bighug:

Дано, благодаря ти, lsd_lsd, успех и на теб!
*
« Отговор #11 -: Май 18, 2008, 10:23:20 am »
Аз пък за две години качих 17 кг.Вдигнах и холестерола.Сега свалиха от януари месец до сега 8кг и холестерола влезе в норма..Разбира се не изглеждам много добре,но поне свалих холестерола :) Успех на всички
*
« Отговор #12 -: Май 18, 2008, 17:44:09 pm »
Но не килограмите са причина за незабременяване, разбира се, че не е хубаво да сме с наднормено тегло, но само това за причина не е сериозно. А 3 кг са меко казано нищо, дори си мисля, че за толкова дори не е необходимо да се спазва някаква диета, особено докато бебеправите. Жената на братовчед ми и той са с много наднормени кг, но и двата пъти забременя докато решиха, че искат дете. Трябва да се търси причината и другаде.

« Отговор #13 -: Май 19, 2008, 23:56:13 pm »
Здравеите!От 2 месеца пия фолиева киселина и напълнях с около 3 кг.Свързвам го с фолиевата,защото не съм си променила режима на хранене.Дали и при други от вас се е слу4ило така?Възможно ли е да се дължи на фолиевата киселина? :(
*
« Отговор #14 -: Май 20, 2008, 08:56:08 am »
Също пия фол.к-на от 2 месеца но не съм забелязала промяна в килограмите си-явно е индивидуално. :)

*

bibica

• 532
  • член на групата "3 от 6"
« Отговор #15 -: Май 20, 2008, 11:09:20 am »
Аз също пия от един месец ф.к-на но нямам промяна в теглото си, права е Парси, може да е индивидуално, всяко тяло реагира различно.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #16 -: Май 21, 2008, 12:49:11 pm »
и аз като почнах да пия фолиева к-на качих някой и друг кг, но не мога да съм сигурна,че е от това.до сега не се бях сетиле,че може да е от нея.
07.10.2009
« Отговор #17 -: Май 31, 2008, 23:00:57 pm »
А някои да знае дали фолиевата киселина може да се пие едновременно с противоза4атъ4ните?Защото аз пия последна опаковка противоза4атъ4ни,а от 2 месеца ве4е по4нах фолиевата. 8)