0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

да ви кажа направо съм изумена.
Имам 2 теста положителни. Видя се на ехографа евентуално плоден сак - като мъглявина в матката в 6г.с. съм.

Преди това с цикъла имах проблеми  - закъсняваше и по 10 дни преди да ми дойде зацапвания т.кафяви разни.
И сега понякога малки такива има.

Реших да пусна прогестерон, за да не е рисково малък за бременността ми.

И учудването дойде! Стойност 0,05 ng/ml - при референтни стойности:

фоликулярна фаза 0,4- 1.7;
деца преди пуберитет 0-0,68;
лутеална фаза - 4,9-18.8;
менопауза 0,06-1,6;
бременност - 187

Излиза че съм като жена в менопауза.... или дете преди пуберитет!!!
А все пак си имах цикъл всеки месец. И сега имам всички индикации за бременност - плюс всички симптоми като гадене, болки в гърдите и т.н.

Моля някой ако разбира да ми обясни!!! Дайте мнения! 
Като беше на преглед, не ти ли казаха колко е дебела лигавицата? При такъв нисък прогестерон май е добре да ти изпишат по-големи дози прогестеронов препарат. Консултирай се с лекар и дано всичко е наред.
изписаха ми дуфастон 2х1 5 дни и после още 5 дни по 1.

утре ще ходя на изследване в друга лаборатория за справка че не ми се вярва направо.
и на друг УЗИ преглед с хубава апаратура.

иначе си направих трети тест и той с втора много добра ярка черта!
и зацапване вече нямам и всички признаци и графиката ми на темп. е над 37.1  - направо не ми го побира главата. как е възможно това

нали благодарение на повишение прогестерон сме усещали напрегнати гърди, повишава се БТ, гадене и т.н. и аз имам всички признаци - че то ако сега повишен ми е 0,05, той е бил значи 0 преди - като на дете в предменстнуална възраст хаах!

има ли някой четящ специалист по прогестерон да каже ква е тая небивалица?
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Може да е лабораторна грешка. Повтори изследването на друго място. И иди да ти видят лигавицата на свестен ехограф.
Не се шашкай сега, не е добре за бебето. :wink:

Честито и лека от тук нататък.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
а според вас този дуфастон всъщност ми излиза да го пия 10 дни
има ли опасност ако го спра - да не вземе да предизвика кървене?

аз го почнах днес.
ами опитвам се да гледам спокойно на нещата. но искам да съм наясно. Вътрешното ми чувство е позитивно  :D - но то винаги е такова  :D :D :D.

просто ми е чудно има ли такъв случай, какъвто описвам?
*
И аз мисля, че е лабораторна грешка, не се притеснявай. При кой Док си?
*
Честито и от мен!
Най-вероятно е лабораторна грешка.
За прогестероновия препарат се консултирай пак с лекаря си защото ми се струва че 10 дни са малко.
*
Доколкото знам, прогестерон (напр. дуфастон)може да се приема през цялата бременност. зависи какво ще каже док!! Успех!!!
пуснах изследването в цибалаб
тая сутрин и резултата е

21.65nmol/l
референтни ст-сти: Ж(фол 0.48-4.45, лут 10.62-81.28

това е - излиза че съм в нормата за лутеална фаза
намерих и това , но на друго място

бременност:

First Trimester(Първи триместър) 9-47 ng/ml

Кажете ми - излиза че съм в норма, така ли?!?
Егати, щях да умра от притеснения от вчера до днес с тоя нулев преден резултат.

Но да добавя - вчера съм пила 2 хапчета дуфастон - общо 20мг. Възможно ли е от това да ми се е покачил от 0.05 на 21????
По скоро се надявам да е грешка било първото 
Но да добавя - вчера съм пила 2 хапчета дуфастон - общо 20мг. Възможно ли е от това да ми се е покачил от 0.05 на 21????
По скоро се надявам да е грешка било първото 

От две хапчета за един такава разлика не може да се получи.  По-скоро първият резултат е бил грешка.
Дано наистина е така!!
а имате ли представа колко трябва да е прогестерона в 6г.с. - първи триместър на начална бременност.
бях на преглед. Видя се плоден сак 11мм. Но вътре все още не се вижда ембрион. По дати би трябвало да съм 7г.с. и би трябвало да има ембрион. Но аз съм сигурна че овулацията ми е била поне 1 седмица по-късно, на температурната графика се вижда. Така че всъщност вероятно съм някъде към 6г.с. евентуално.

Колко трябва да е голям гестационния сак в 6г.с. някой да знае?

каза ми да си пия 2 хапчета дуфастон на ден. Имам мн.слабо зацапване при прегледа. И да ида на преглед след 10 дни.

Дано расте бебчо и дано всъщност има бебчо! .

Резултата ми от ЧХГ е 3611 - тук в статията за чхг видях че за 5 или 6 г.с. попадам в нормите. Ще го изследвам и в понеделник за да видя дали ще нарасне за 3 дни.

Момичета какво мислите?
Надявам се да не е мисед или кухо яйце..... ох как се надявам......