0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ето ме и мен преди ИКСИ
« -: Май 14, 2008, 20:50:39 pm »
 Това заключи д-р Стаменов, просто няма какво да се направи...Дори след операцията ни от варикоцеле минаха пет месеца и половина и спермограмата е почти същата, 1% нормално подвижни и това е...И д-р Кацаров дори се произнесе, че промените в тестиса на половинката ми явно са необратими...след като не се е повлиял от операцията...
 На мен ми назначи като за начало хормони, после ще правим цветна снимка и всичко по реда си...Та в този ред на мисли исках да ви помоля за обяснение на хормоните...
1. FSH, LH и E2, от 3-5 ден
2. TS4/какво е това/, FT4/и това не ми е познато/, TAT и MAT също и PRL пролактин ли е, за него мисля, че нещо и гърдите не трябваха да бъдат докосвани...
Re: Ето ме и мен преди ИКСИ
« Отговор #1 -: Май 14, 2008, 21:02:03 pm »
Не бива да се притесняваш. Наистина е стряскащо в началото, но щом това е решението според д-р Стаменов, не бива да се колебаете - значи това е най-доброто за вас и ще има успех. Преценките, лечението и успехите му не подлежат на обсъждане.
Хормоните ФСХ, ЛХ и Е2 ще ги пуснеш от 3 до 5 на цикъла, както ти е казал.
TS4 и FT4 са хормони на щитовидната жлеза, ТАТ и МАТ са антитела също имащи отношение към нея. Много често проблеми с тази жлеза се оказват пречка за забременяване и износване на плода.
PRL е наистина пролактин. Него можеш да изследваш по всяко време на цикъла. Преди изследването трябва да почиваш поне 20 минутки пред лабораторията. Изследва се на гладно. Да не си вземала горещ душ. Да не се докосвани гърдите. Да не сте правили секс.Да не си консумирала месо и картофи вечерта преди изследването.
В общи линии това е.
Някои от изследванията се поемат от касата, но ти сигурно ще ги правиш в клиниката?
Ако имаш други въпроси, питай и не се притеснявай.
Успех
*
« Отговор #2 -: Май 14, 2008, 21:10:23 pm »
Благодаря за прекрасния отговор, много целувки .....
*
« Отговор #3 -: Май 14, 2008, 21:44:18 pm »
Пролактина не се ли изследваше и той на 3 ден или аз се бъркам.
« Отговор #4 -: Май 14, 2008, 22:09:00 pm »
по принцип до 6 ден, но не е съвсем задължително, защото не е свързан с цикъла както ЛХ, ФСХ и др
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #5 -: Май 15, 2008, 19:12:08 pm »
2. TS4/какво е това/
TSH, не TS4.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Май 15, 2008, 19:30:14 pm »
Пролактина не се ли изследваше и той на 3 ден или аз се бъркам.
Изследва се по всяко време при изрично условие да се лежи 30 минути преди кръвовземането, да не се докосват гърдите и да не сте правили секс предната нощ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #7 -: Май 15, 2008, 23:30:01 pm »
Прекрасни сте, благодаря ви за подкрепата...
*
« Отговор #8 -: Май 16, 2008, 11:44:40 am »
Най-добре хормоните на гладно. За тези на щитовидната жлеза - без кафе и кофеинсъдържащи напитки и храни.
късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери