нищо не мога да разбера има ли проблем или няма,защото си имам Хашимото,повишени НК клетки и мисля че ми стигат проблеми
Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хетерозиготен носител на Хаплотип А2
Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI – 1): носителство на генотип 4G/5G
Носител на генотип 5G/5G
Интерпретация на резултата:
Носителство на хаплотипа А2 се свързва с предразположение към повишена агрегация на тромбоцитите и повишен риск към венозни и артериални тромбози. Носителството на алел А2 асоциира с намаляване на антитромботичния ефект на Aspirin, прилаган с профилактична цел при лица носители. Съчетанието на два или повече генетични дефекта е фактор, допълнително увеличаващ предразположението към усложнения на бременността и загуба на плода. Интерпретацията на резултата от тези изследвания трябва да се разглежда като елемент от целия набор от изследвания, провеждани при жени с репродуктивни неудачи и има отношение към крайния риск за подобни усложнения при следващи бременности.
А това е консултацията от д-р Конова-не са ли много тези ампули-40 броя?
1/ Преди ембриотрансфер (ET) на следваща ART процедура:
- Immunovenin intact, amp. 5 ml, 250 mg, 40 amp., i.v., еднократна инфузия, на седми-десети ден преди ЕТ
- Intralipid 20% (4 ml в 250 ml 0.9% NaCl) i.v., еднократна инфузия, същия ден или в деня след Immunovenin intact.