Здравейте, момичета!
Това е първата тема, която пускам в този форум, по принцип пиша в БГ-мама.
След направени хормонални изследвания миналия месец, се устнови, че имам много завишен пролактин - 1135.44 при референтни стойности (29.46-513.04).Направо изпаднах в ужас, тъй като към всичките ми проблеми, се прибави още един, който е доста сериозен. Записала съм си час при ендокринолог на 15.05.08 и едва чакам срещата с него. Знам че сигурно ще ме изпрати на ЯМР, знам че може би имам аденом на хипофизата, въпреки че нямам признаци за това, нямам главоболие, секрет от гърдите, нарушение в цикъла и т.н. Може би за сега единственото нещо, което ми е в ред, това е редовната ми менструация (на 29 дни). Около 10 дни преди настъпването й обаче гърдите ми се подуват и силно ме болят, може би това има нещо общо с пролактина.
Та живо ме интересува всякаква информация за високия пролактин. Тъй като целта ми е забременяване, много се притеснявам. Четох, че достинекса е най-доброто лекарство в случая и е без странични ефекти, в сравнение с бромокриптина и парлодела, но пък не се препоръчвал за жени, целящи забременяване. А иначе колко време трае лечението, за да влезе пролактина в норми? И също при висок пролактин бременност не може да настъпи, нали? А смятате ли, че доктора ще ми изпише медикаменти преди направено ЯМР? Искам колкото може по-скоро да започна лечението...
Благодаря на всички, които ще ми помогнат с информация!