0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
имала ли съм ову според вас
« -: Май 12, 2008, 18:08:41 pm »
 Здравейте,може ли някой да ми обясни защо имам положителен тест за овулация,а температурата след дни не става 37 или повече.Според вас имала ли съм овулация този месец? Предварително ви благодаря!
Re: имала ли съм ову според вас
« Отговор #1 -: Май 12, 2008, 19:10:42 pm »
Не е задължително да стане 37. Теста може да покаже положителен резултат и въпреки това да няма О.
Пропуснала си да мериш в първата фаза и сега няма база за сравнение. Хубаво е да си мериш БТ от първия ден на цикъла. Ако правиш разлика в двете фази 0,2 до 0,5 (поправете ме момичета ако греша) може да се каже, че е имало О (ама май пак не е сигурно).
*
« Отговор #2 -: Май 12, 2008, 19:19:32 pm »
Да, но аз почти никога нямам разлика 0.2-0.5, но на фоликуметрия се вижда,че имам. Но все пак като гледам графиката ти може да се каже, че си имала ову, графиката е добре, но clevergirl е права мери от първия ден или поне веднага след като ти свърши цикъла.

*
« Отговор #3 -: Май 13, 2008, 01:11:07 am »
благодаря ви момичета.имало ли или не вече няма значение,защото пак ми дойде.но ще се постарая за следващия месец да меря температурата от началото на цикъла.
« Отговор #4 -: Май 13, 2008, 20:43:21 pm »
благодаря ви момичета.имало ли или не вече няма значение,защото пак ми дойде.но ще се постарая за следващия месец да меря температурата от началото на цикъла.

нов цикъл , нов късмет :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Май 17, 2008, 08:26:57 am »
За да е сигурно ПО ГРАФИКА че е имало О. БТ трябвада е 0,4-0,6.
Ако е по-малко, напр. 0,3 - може да е имало О., но не сме сигурни и затова трябва да се отиде на лекар, който да те погледне на УЗ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум