Здравейте, момичета
Най-накрая намерих темата, в която да се вклщча. Искам да споделя ситуацията при мен, сходна на Вашите... Надявам се да съм Ви от полза.
Бременна съм в 12 г.с. Засега всичко се развива нормално, наддавам на килограми, до скоро страдах от ужасно гадене, дискомфорт, безсилие и страшна умора. През последните два прегледа при АГ, той ми каза, че наред с бременността се е появила и киста на десния ячник (около 35 мм). Общо взето ми каза да не се притеснявам за нея, че няма опасност за мен и за бебето. Също така сподели, че повечето ранни бременности са съпроводени с кистозни образувания. Според него се очаква кистата да се спука от само себе си при нарастването на плода и напредване на бременността.
Това за момента ме успокои, но... Не крия от Вас, че напоследък страшно се притеснявам за бебето си. Понеже има моменти, в които изпитвам кратки режещи и пробождащи болки в корема. Не спирам да мисля и за евентуално неприятно развитие на нещата, тъй като преди имах спонтанен аборт във 2рия месец. Но от друга страна болките могат да се дължат на разтягане на матката и наместването и в коремната област.
След 2 седмици съм на преглед при АГ, който би трябвяало да каже как се развиват нещата с кистата, дали се е спукала. Ще го разпитам подробно и ще споделя с Вас, за да Ви спестя поне част от притесненията.
Стана дълъг постинг, но силно се надявам да съм била полезна. До скоро