Границата в реалния живот се научих сама да си я поставям.
Там със сигурност малцина се грижат за моята чувствителност.
Имам приятелки , чиито деца израстнаха пред очите ми и повярвайте ми , нито за миг не са ме карали да се чувствам зле , да събудят тъга или да ме " ударят " по тънката струна.
Но има и такива , които дръзко завираха "на мама манекенката " или "на тате гордостта" в лицето ми , изпълваха цялото време докато сме заедно с разговори за памперси , биберони , детски обувки , лошата госпожа в детската градина и всякакви конкретики свързани с отглеждането на децата им.
Не мисля , че са го правили съзнателно. Късно осъзнах това.
Просто обичаха парада на суетата. Липсваше им деликатност , въпрос на характер и възпитание.
Е , аз просто ударих по един "игнор" и си реших проблема.
Всеки от тях ,също имаше слабо място , семейни проблеми , липса на собствено жилище , любовен триъгълник , лоши родители , кофти началник , развод и още куп житейски драми.
Никога не си позволих да развявам пред тях моето собствено , лишено от подобни проблеми , битие.
Досещах се, че ще ги заболи!
Толкова ли е трудно?!
Но пък от друга страна , коя съм аз да ги съдя. Просто ги заобикалям и толкова.
Във форума :
винаги ме е боляло ,когато се случи точно тук ,да има подобни прояви.
Предполага се , че след всичко , което сме преживели , ние трябва да знаем най-добре от всички останали , кога точно прекаляваме.
Естествено е , че всяка бременност тук , всяко родено е изстрадано , чакано , свръхжелано и служи за мотивация на борещите се.
Но нека има граница , не случайно форума е структориран в подфоруми.
А другата , етичната граница трябва да сме я научили къде е , поне ние.