0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

vobi

jeanin
« -: Декември 06, 2004, 19:56:02 pm »
преди месец започнах да взимам жанин вследствие на което цикълът ми промени интензивността си въпреки че е редовен . преди това имах киста която изчезна сама . дали това е от хапчетата
Re: jeanin
« Отговор #1 -: Декември 07, 2004, 12:30:46 pm »
и аз се интересувам от ЖАНИН.
предписаха ми го за 6 месеца, но листовката към опаковката много ме притеснява
jeanin
« Отговор #2 -: Декември 07, 2004, 13:29:37 pm »
Dideto - от профила ти разбирам, че искаш бебе или греша. Защото аз си мисля, че Жанин са противозачатъчни. Доктора, който ти ги предписа наясно ли е че искаш бебе?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Декември 07, 2004, 14:54:04 pm »
Цитат на: vobi
преди месец започнах да взимам жанин вследствие на което цикълът ми промени интензивността си въпреки че е редовен . преди това имах киста която изчезна сама . дали това е от хапчетата

Да, може да е от хапчетата.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #4 -: Декември 07, 2004, 14:54:36 pm »
Цитат на: Dideto
и аз се интересувам от ЖАНИН.
предписаха ми го за 6 месеца, но листовката към опаковката много ме притеснява

Кое точно те притеснява?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
jeanin
« Отговор #5 -: Декември 07, 2004, 15:22:39 pm »
Цитат на: wassilena
Dideto - от профила ти разбирам, че искаш бебе или греша. Защото аз си мисля, че Жанин са противозачатъчни. Доктора, който ти ги предписа наясно ли е че искаш бебе?!

За съжаление понякога на жени, които опитват бебе се налага почивка по една или друга причина и лекарите им изписват противозачатъчни.
искам бебе
« Отговор #6 -: Декември 08, 2004, 16:55:57 pm »
Цитат на: wassilena

Предписани са ми защото преди месец съм оперирана от извънматочна бременност и не трябва да забременнявам поне 6 месеца :)
« Отговор #7 -: Декември 08, 2004, 16:59:33 pm »
Цитат на: Meli

Кое точно те притеснява?

Мели здравей,
притеснява ме, че не трябва да се приема от жени пушачки.
също така, вените още не са ми възстановени от системите и имам едни топчета... незнам това тромбчета ли са или нещо друго...
в листовката пише при тромби да не се пият. също имам и разширени вени.
Имам и миома 15 мм, и незнам дали могат да е пият при миома.

Благодаря
 :thankyousign:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
jeanin
« Отговор #8 -: Декември 08, 2004, 18:05:09 pm »
Здравей, мила! В такъв случай наистина има какво да те притеснява и може би е добре да обсъдиш други контрацептивни методи. Говори си с лекаря по този въпрос. :)

Димитър Кудоглу
jeanin
« Отговор #9 -: Декември 09, 2004, 08:30:05 am »
Мели благодаря!
Днеска ще му звънна, защото в крайна сметка той знае какво е моето състояние, и би трябвало да го е съобразил...
jeanin
« Отговор #10 -: Декември 20, 2004, 06:49:23 am »
Според мен е добре да потърсиш мнението и на друг лекар! Поне няма да ти навреди ...
jeanin
« Отговор #11 -: Декември 21, 2004, 18:29:00 pm »
Цитат на: sladon
Според мен е добре да потърсиш мнението и на друг лекар! Поне няма да ти навреди ...

Аз имам огромно доверие в моя лекар!
Все пак това е човека, който ме познава най-добре.
Това е човека, който ме е оперирал и се е грижил за мен като  за малко дете.

Как да имам по-голямо доверие в друг лекар? :)
« Отговор #12 -: Април 03, 2005, 17:15:43 pm »
Цитат на: Dideto

Кое точно те притеснява?

Мели здравей,
притеснява ме, че не трябва да се приема от жени пушачки.
също така, вените още не са ми възстановени от системите и имам едни топчета... незнам това тромбчета ли са или нещо друго...
в листовката пише при тромби да не се пият. също имам и разширени вени.
Имам и миома 15 мм, и незнам дали могат да е пият при миома
   Ne znam dali vqrvash v bilkite,no ste ti kaja 2 sluchaq:
  1.Bratov4edka mi beshe sas SPKQ i na dvata qichnika:Otstraniha i operativno 1 i 1/4 ot desniq qichnjik.Po nqkakvo 4udo na priordata zabremenq i rodi ,no 4 meseca po-kasno otivaiki na pregled ustanoviha 4e kistata se e poqvila otnovo i e obhvanala pove4e ot polovinata i qichnik.Beshe noemvri mesec 2001 godina i tia pojela da se operira sled novata godina.Otide pri edin plovdi4anin po priakor kitaeca,pregleda se i si kupi bilki.Kogato otide IANUARI da se pregleda otnovo kistata i beshe izcheznala.
  2.Moia priqtelka ,koqto q "bqha otpisali" i beshe s ediniq krak v groba,poradi rak,s bilkite na sastiqt 4ovek e jiva ve4e 4 godini i se 4uvstva mnogo po-dobre.
  Ako jelaesh da probvash za miomata i te interesuva ,pishi ste mu izdirq  pone telefonniqt nomer
*
jeanin
« Отговор #13 -: Април 03, 2005, 22:20:03 pm »
И аз имам СПЯ. Дай ако можеш номера му, пък ако не помогне няма да навреди.
jeanin
« Отговор #14 -: Април 12, 2005, 02:32:19 am »
Цитат на: Mary

Nomera ne moga,no eto ti adresa:
 Plovdiv, kvartal "Kichuk Parij",ul."Nikolai Kopernik"29
 Otvarq sutrin mejdu 8 i 8,30h.
 Uspeh i da pishesh kato polu4ish dobri rezultati  :P
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
jeanin
« Отговор #15 -: Април 12, 2005, 12:31:19 pm »

Наистина ли вярваш, че не може да ти навреди?

Димитър Кудоглу
*

Anonymous

jeanin
« Отговор #16 -: Април 14, 2005, 00:35:36 am »

A ti zasto si tolkova skepti4no nastroena?
   Pone za tova imah jiv primer pred o4ite si.
   A za gospodina koito govorq e bilkar i bilkite mu sa susheni i  
   opakovani v paketi.Kogato si gi kupish ,gi zaparvash v 2 litra goresta  
   voda i si go piesh kato 4ai.
        Az ne mislq ,4e edinstvenoto reshenie sa lekarstvata i operaciite.
    A kakvo sa pove4eto ot lekarstvata??Extracti ot bilki s pove4e  
    sinteti4ni dobavki.Moje da deistvat po-barzo ot bilkite,no za tova
   pak preminavash prez "ada  na vsi4ki strani4ni efecti"- kato nervnost,gadene,poka4vane na kilogrami,zaguba na kosa :roll:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
jeanin
« Отговор #17 -: Април 14, 2005, 16:12:24 pm »
Цитат на: Anonymous

A ti zasto si tolkova skepti4no nastroena?

Бъркаш двете неща.

Не съм скептично настроена срещу билките, напротив.
Билколечението е стар дял от медицината, аз самата познавам доста голям брой диворастящи билки в България, мога да ги позная в природата, да ги отлича от неактивните им двойници, знам кога се берат, коя е лечебната им част, как се приема и защо ... От години лекувам себе си и близките си с билки. Разбира се, един фитотерапевт сигурно знае повече от мен в тази област.

Скептична съм към фразата - ако не помогне, няма да навреди, защото е лишена от здрав разум. :)

Димитър Кудоглу
*

Anonymous

« Отговор #18 -: Юни 11, 2006, 17:54:41 pm »
Цитат на: vobi
преди месец започнах да взимам <b style="color:black;background-color:#ffff66">жанин</b> вследствие на което цикълът ми промени интензивността си въпреки че е редовен . преди това имах киста която изчезна сама . дали това е от хапчетата

Да, може да е от хапчетата.