Здравей Пуки,
аз като видя генетични изследвания и се хвърлям направо в музиката. Нищо не разбирам и не мога да помогна. Само ще ит кажа за мойте изследвания, които обаче изглеждат по различно от твоите. Правени са в МД в София и заключението е на д-р Кременски. Изследвани ми бяха в 6 г.с. за вродена тромбофилия. В изследванията пише буквално това: 1) Фактор V Laiden-R506Q - нормален генотип, 2)Протромбин - G/A 20210 - нормален генотип, 3) Инхибатор на плазминогенния активатор PAI 4G/5G - хетерозиготен носител 4G/5G. А в коментарите и заключението на професора отдолу за 1) и 2)е написано: He ce отчита повишен риск за венозни тромбози въз основа на изследваните показатели. под 3) е написано "Нормален генотип".
Ей това мене много ме обърка, защото хем е нормален генотип, хем хетерозиготен носител и оттам по логика съдя, че хетерозиготните не са проблем, а по-скоро хомозиготните. Сложна материя е генетиката и според мен трябва да отидеш до Плевен за разчитане. Не ги подценявай тези изследвания. С генетичния материал шега не бива - той е в основата на всичко!
Само да добавя, че проф. Кременски ми каза, че нямам проблем и всичко е о.к., но
д-р Тодорова (моята ендрокриноложка) още тогава ми включи някакво лекарство на растителна основа - Весел дуе за разреждане на кръвта. Беше ми много странно и я питах какво я притеснява в генетичните. Дори беше казала, ако се наложи след 16 г.с. ще бия фраксипирин два пъти седмично. Тогава ми отговори, че се презастрахова заради хетерозиготния носител и иска да е сигурна в кръвоснабдяването на плацентата. Снощи бях при нея на контролен преглед за щитовидната и тя каза, че няма нужда да включваме фраксипирин, но продължаваме с по 1 табл. дневно от това лекарство и 1 аспирин протект дневно (през ден).
Ако те интересува още нещо - питай! Аз само ти споделих моя опит, дано да съм ти помогнала! Но още веднъж ти казвам - задължително се консултирай с генетик, даже ако имаш възможност и с ендрокринолог след това! Разбрах, че д-р Тодорова ще пътува за Плевен и в събота ще преглежда в клиниката на Конова, ако искош се обади и питай дали можеш да я посетиш. Тя е корифей по разчитане на генетични и според мен ще ти даде професионален и полезен съвет.
Приятен ден!