0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

eloiz

• 167
  • Чакам те бебчо...
Re: Проблем с гърдите - на какво може да се дължи?
« Отговор #20 -: Май 18, 2008, 12:47:42 pm »
Задължително си пусни изследване на пролактина.Успех!
« Отговор #21 -: Май 18, 2008, 17:27:25 pm »
Извинявам се че се намесвам в темата,но и аз имам същия проблем-секрет от гърдите.Изследвах си пролактина и е в норма-8.90(1.39-24.20).НА какъв друг хормон може да се дължи?Изписаха ми достинекс за 2 месеца.Това което ме притеснява 4е последния месец няма и следа от овулация,а последната ми менструация продължи само 1 ден!Според Гинеколожката няма кисти.МОля за съвет
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #22 -: Май 20, 2008, 19:23:24 pm »
Извинявам се че се намесвам в темата,но и аз имам същия проблем-секрет от гърдите.Изследвах си пролактина и е в норма-8.90(1.39-24.20).НА какъв друг хормон може да се дължи?Изписаха ми достинекс за 2 месеца.Това което ме притеснява 4е последния месец няма и следа от овулация,а последната ми менструация продължи само 1 ден!Според Гинеколожката няма кисти.МОля за съвет
Да ти кажа честно хич не съм на ясно - ама виж си прогестерона...
« Отговор #23 -: Май 20, 2008, 21:27:16 pm »
Не съм много компетентна,затова няма да давам мнение,само ще ви разкажа как протекоха нещата при мен.
Първо имах няколко оскъдни цикъла,после се появи и белезникаво изтичане от гърдите,и при изследване на пролактина се установи,че имам доста висок пролактин.4 пъти над горната референтна стойност.Пих 5 месеца Бромокриптин,междувременно ми правиха рентгенова снимка за аденом-слава богу,нямах.При повторно изследване на пролактина 1 месец след като сама реших да спра Бромокриптина,се оказа че е в норма.Близо до горната граница,но в норма.
Странното обаче е,че изтичането не беше спряло.Ендокринологът каза,обаче че е важен цвета на това,което излиза от гърдите.При повторното изследване беше прозрачно,като капчица роса,въпреки че винаги е било като лепкаво.Дано успях да ви го обясня.
Просто исках да кажа,че изтичането на секрет от гърдите,очевидно не е показател за висок пролактин,само по себе си.Май когато е породено от повишен пролактин е бяло,а иначе е прозрачно и било почти нормално.
Ако мога да помогна с нещо друго.
П.П.И избягвайте да стискате гърдите си ,защото това допълнително влияе за увеличаване на пролактина!
« Последна редакция: Май 20, 2008, 21:29:01 pm от ВиЛиЛи »
« Отговор #24 -: Май 21, 2008, 13:09:38 pm »
някъде четох че прогестерона се изследва седем дни след доказана овулация.В случай че е нямяло такава кога се изследва?И още един въпрос при прием на Достинекс може ли да изследвам хормони или трябва да изчакам 2 месеца да приключа с приема?
« Отговор #25 -: Юли 18, 2008, 17:43:09 pm »
Можеш да изследваш хормони при прием на Достинекс, това не пречи нищо, той влияе само на пролактина
*
« Отговор #26 -: Юли 18, 2008, 21:42:32 pm »
При мен не винаги го има този секрет,главно преди цикъл.Само веднъж съм изследвала пролактина и беше в норма.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #27 -: Юли 29, 2008, 20:05:28 pm »
Малко странно ми се вижда от киста да тече течност от гърдите .Аз много често образувам кисти и  с дуфастон или противозачатъчни се оправям.Виж за пролактин висок съм чувала такива признаци.Ако желаете да имате бебче моля те насочи се към добър лекар ,който да ти предложи адекватно решение на проблема ,защото това си е проблем не е нормално .Погрижи се за себе си.