0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: за д-р александров
« Отговор #40 -: Март 25, 2009, 21:12:47 pm »
Някой знае ли дали клиниката на д-р Александров ще бъде включена към фонда,защото звънях преди два дена там и ми отговориха,че не са решили още?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #41 -: Март 25, 2009, 22:56:56 pm »
Някой знае ли дали клиниката на д-р Александров ще бъде включена към фонда,защото звънях преди два дена там и ми отговориха,че не са решили още?

Как може да знае някой друг освен тях самите?:)
Дано да решат да се включат да работят и чрез фонда.
*
« Отговор #42 -: Март 26, 2009, 02:37:24 am »
здравейте,днес бях там/вече вчера/и за съжеление казаха че за сега нямали да се включат към фонда,а аз вече само на него се надявах.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #43 -: Март 26, 2009, 02:55:28 am »
здравейте,днес бях там/вече вчера/и за съжеление казаха че за сега нямали да се включат към фонда,а аз вече само на него се надявах.
Еее, много кофти.Толкова много момичета са го избрали за своя лекар, включително и аз :?
Казаха ли защо няма да се включват?....ох, направо ме хвърлиха в оркестъра вече :(Що така тия хора :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #44 -: Март 26, 2009, 09:42:12 am »
...Що така тия хора :(
Защото имат пълното право да изберат дали да работят с фонда или не  :wink:. Д-р Александров е и моят лекар и няма да го сменя, заради това, че няма да работят с фонда.

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #45 -: Март 26, 2009, 09:54:54 am »
Подозирах подобен развой на събитията.
*
« Отговор #46 -: Март 26, 2009, 10:17:42 am »
Направо УЖАС! А сега накъде?! Трябва да чакам ред в друга клиника,а кога ще ми се обадят не е ясно,след като не съм тяхна пациентка! :balk_145:Толкова много се надявах да бъда при него!
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #47 -: Март 26, 2009, 13:37:52 pm »
Остава надеждата това "засега" да мине по-бързо и да решат да работят с фонда.
*
« Отговор #48 -: Март 26, 2009, 13:54:28 pm »
Преди малко разбрах новината, което ужасно ме натъжи ... :( :balk_146: Изобщо не съм си и помислила даже, че АГ-Варна може да не работи с фонда. Толкова момичета се надяваха на това.  Дори мислехме със съпруга ми скоро да разговаряме с Александров
Наистина се надявам да премислят ... Ама много се надявам
Добре, разбирам че е тяхно право да изберат дали да работят, или не с фонда, но
ако всички клиники, които както знаем се броят на пръсти, вземат такова решение, тогава какво правим?
*
« Отговор #49 -: Март 26, 2009, 14:00:40 pm »
Остава надеждата това "засега" да мине по-бързо и да решат да работят с фонда.
Мда. Дано да променят сегашното си решение.
Ели, аз също вчера разбрах  :(. И на мен не ми стана много приятно, но... И аз се замислих какво става, ако и други клиники решат да не работят с фонда. Не можах да го измисля. Явно имат някакви основателни причини, за да вземат такова решение.

*
« Отговор #50 -: Март 26, 2009, 14:07:01 pm »
Ще стане така,че желаещите ще са много,а клиниките две-три и няма да могат да изготвят документите на всички нуждаещи се и какво......незнам! :(
*
« Отговор #51 -: Март 26, 2009, 15:15:34 pm »

Явно имат някакви основателни причини, за да вземат такова решение.

Дани, аз се досещам за някои от причините ... Една от тях е бюрокращината ...
Защото нали клиниките ще изготвят документите, можем да си представим какво чудо ще е  :? И после това с изплащането на сумите, абе да, бая работа си е ..
Те не искат да се занимават, но пък потърпевшите ще сме ние, пациентките ...
Колко хора могат да си позволят да си платят процедурата, или да теглят заеми в това несигурно време?

Ще стане така,че желаещите ще са много,а клиниките две-три и няма да могат да изготвят документите на всички нуждаещи се и какво......незнам! :(

И аз мисля, че точно това ще стане. А как ще поемат толкова процедури? Абсурд. Ще има да си чаааакаме  :(

Друг е въпроса, че не всеки може да си позволи да отсъства от работа, за да пътува до София, Пловдив или Плевен, да плаща квартири и т.н.

Ох, съжалавям че се впуснах така в тази тема, но наистина съм много разочарована, и не знам какво ще правим ... :( :( :(

*
« Отговор #52 -: Март 26, 2009, 15:59:26 pm »
Момичета,казаха ми този петък да им звънна за да ми дадат отговор дали ще учавстват във фонда и после ще ви пиша какво са ми отговорили. Ох,дано да размислят!
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #53 -: Март 26, 2009, 16:08:37 pm »
Момичета,казаха ми този петък да им звънна за да ми дадат отговор дали ще учавстват във фонда и после ще ви пиша какво са ми отговорили. Ох,дано да размислят!

Дано.
Инъче, ще си подам документи за доброволец, да подготвям аз документите на хората.
И изобщо не се шегувам.
*
« Отговор #54 -: Март 26, 2009, 16:44:01 pm »
pepssi,стискам палци да ни кажеш хубави новини!Ох,момичета дано,че вообще не искам да сменям лекаря,а вече не разполагаме с необходимите средства.

« Отговор #55 -: Март 26, 2009, 17:13:19 pm »
Доколкото аз разбрах фонда задължава клиниките да работят с него,
ако се дърпат има вероятност да им вземат лиценза.

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #56 -: Март 26, 2009, 17:16:51 pm »
Доколкото аз разбрах фонда задължава клиниките да работят с него,
ако се дърпат има вероятност да им вземат лиценза.

Не мисля, че фонда има подобни правомощия- не фонда издава лицензите на клиниките. Клиниките сами преценяват дали да сключат договор с Фонда и дали да работят с него.
Поне аз така мисля, но може и да не съм права.
« Последна редакция: Март 26, 2009, 18:54:59 pm от Lisko »
« Отговор #57 -: Март 26, 2009, 18:52:10 pm »
:crossfingers: :crossfingers:Дано!!!
*
« Отговор #58 -: Март 26, 2009, 21:35:24 pm »
беше ясно предварително че фонда се създава точно за определени  клиники. включвайки и лекарствата, превръща клиниките / поне тези които не са станали такива до сега/ в търговци, а не в здравни заведения. Гадно но е така. И не е редно болницата да финансира процедурите по начина определен от фонда 40% авансово и 60% след това. този начин на разплащане този начин прежръща клиниките в кредитори на фонда, включвайки кредитиране даже и по отношение на лекарствата - само този който не е имал да получава пари от държавата не знае това, чакането може да продължи и години.
въпреки всичко клиниките трябва да бъдат здарвни заведени, а не продавачи на медикаменти,и или кредитори на фонда, инвитро лечението  обикновено е амбулаторно, а при почти всяко амбулаторно лечение лакарствата се закупуват от аптеките, не от клиниките, да не говорим, че даже и при болнични лечения се изисква закупуване на медикаментите извън болничните заведения. така че в практиката на IVF в БГ е по-редно търговците на лекарства да снабдяват пациентите с тях, а не да се ангажират клиниките с несвойствена дейност- да практикуват търговия. още повече нашия опит показва, че клиниките продават доста по скъпо лекарствата от аптеките, например от клиника в София сме закупували Пурегон на 120 лв. а от аптека го намерихме на 90 лв. сами знаете, че не става въпрос за една ампула.

благодаря Ви д-р Александров
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #59 -: Март 27, 2009, 01:03:40 am »
Аз не съм пациент на д-р Александров  ,но по повод изказването на  ddnchv  -не съм съгласна .
В клиниките / говоря  поне за  тази ,която посещавам / цените на лекарствата са много по-ниски отколкото в аптечната мрежа .А удобството ,веднага след назначението при стимулация ,да получа нужния медикамент на място ,е голямо.Защото вида на медикамента за стимулация може да се промени според   реакцията и хормоните.И какво -хуквам да търся лекарствата / а те  като специфични  ги няма навсякъде/ .
Клиниките досега също се  явяваха кредитори на пациентите-макар и за кратко - защото предоставят   лекарствата  ,които се плащат в края на процедурата.
Варианта търговците да предоставят лекарствата на пациентите е добър -но пак се връщаме на въпроса  -стига да се знае какви точно  и колко ще са необходими!
А и за Фонда да комуникира с Търговците и Клиниките би създало усложнения -на този етап при създаването му по -добре да стартира  по -бързо - иначе ще трябва още бумащина и бавене.Да се радваме  поне на това ,което бе прието.
Оспамихме малко темата ,така че спирам.
« Последна редакция: Март 27, 2009, 01:09:53 am от nimika »