0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на ВиЛиЛи
« Отговор #140 -: Януари 19, 2009, 13:13:27 pm »
Денис,
Обещавам много да се постарая! :lol:
« Отговор #141 -: Януари 20, 2009, 17:34:39 pm »
Такааааааааа.Днес се загледах в миналите си графики и след задълбочено анализиране и дълго взиране :lol: :lol: :lol: установих сякаш някаква зависимост.
Може да ми се смеете,но може и да се съгласите с мен или поне да помислим по темата.
Денис ти със сигурност имаш отговор.
Та значи,овулацията през различните месеци ми варира обикновено на 13 ден и в 2 от 5 цикъла е на 11 ден.Това,което забелязвам е,че в месеците когато овулацията ми е по-рано температурата по време на самия цикъл(предхождаш въпросната овулация),а и темп.преди самата овулация е по-висока.Докато в месеците,когато определям овулацията си на 13 ден,тя е с малко,но по-ниска.
Според вас логично ли е да има такава зависимост и ако да,на какво се дължи.
 :oops:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #142 -: Януари 20, 2009, 22:23:35 pm »
Хм,интересна теория,не знам,но ако някой има отговор да ни осветли,моля :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #143 -: Януари 21, 2009, 07:53:50 am »
Такааааааааа.................
О. се определя приблизително и може да има грешка 1-2 дни дори и с тестовете за О + БТ.
ФФ варира при различна дължина на МЦ, варира също и ЛФ макар и по-малко / от часове до 1-2 дни/
Друго - фоликулите и яйцеклетките в тях са различни и ако на един хубав фоликул му трябва по-малко ЛХ и т.н /на О. оказват влияние доста неща, напр. ензими и т.н./, то на друг му е необходимо повече за да се пукне /най-просто казано/Това се отнася и за прогестерона и Е2 преди О., а именно те са причина графиките за изглеждат по един или друг начин.
И да не забравяме, че на Бт оказват влияние доста странични неща, които нямат нищо общо с половата с-ма - напр. стрес, лош съм, повече храна преди сън, неразположение и т.н.
Т на човешкото тяло дори в покой е доста променлива, така че ние се доверяваме на Бт като ориентир само до толкова до колкото може да преценим дали е имало О. и кога приблизително, използвайки факта, че след О. повечето жени /95%/ реагират с покачване на ТТ с 0,5 до 1,0 градус
 :D
О. не настъпва при едни и същи условия в тялото, а както да кажем, че то е поставено  и при различни условия всеки МЦ   :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #144 -: Януари 21, 2009, 11:57:03 am »
Значи ,Денис,разсъждавайки по написаното от теб и в посока на мойте умозаключения мога да си направя теоретичния извод,че....
например,когато имаме някой по хубав фоликул,хормоните във ФФ са в малко по-големи количества и съответно БТ е малко по-висока,а О е мъничко по-рано.
 :lol:Така де,нагласих си го да звучи в подкрепа на мойта теория.
Но в същото време,както казваш ти всичко е много индивидуално както за всяка жена,така и за всеки неин цикъл.

п.п. :lol: :lol:по-добре да разсъждаваме теоретично,отколкото да се вглеждаме в симптоми. :lol: :lol:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #145 -: Януари 22, 2009, 08:39:54 am »
Да, най-просто казано е така  :D
Аз съм върл противник на вглеждането в себе си и тъвсенето на симптоми - до сега моите наблюдения показват, че момичетата само страдат от това и то месец след месец.
Осъзнаването на симптомите става след като разберат, че са бременни и почва едно обяснение как са предчувствали и са знаели, че е станало, но преди да разберат, че е така едва ли има някой който може със сигурност да каже, че е станало / малко се ядосах/
Просто ми е жал за всички тези, които остават разочаровани за пореден път. Това разочарование във времето нараства, което не е добре нито за тях, нито за околните.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

fibo

• 2168
« Отговор #146 -: Януари 22, 2009, 09:55:32 am »
Да, най-просто казано е така  :D
Аз съм върл противник на вглеждането в себе си и тъвсенето на симптоми - до сега моите наблюдения показват, че момичетата само страдат от това и то месец след месец.
Осъзнаването на симптомите става след като разберат, че са бременни и почва едно обяснение как са предчувствали и са знаели, че е станало, но преди да разберат, че е така едва ли има някой който може със сигурност да каже, че е станало / малко се ядосах/
Просто ми е жал за всички тези, които остават разочаровани за пореден път. Това разочарование във времето нараства, което не е добре нито за тях, нито за околните.
:good_post: :thankyousign:
Борко Бърборко
« Отговор #147 -: Февруари 13, 2009, 11:48:31 am »
Здравейте отново,в моята графична тема. :lol:
Какво ще кажете за графиката ми този месец.Мисля,че овулацията е била на 10-11ден?!?
Но нещо друго ме притеснява.
Ясно е,че има 2 фази,но се чудя защо и във двете фази БТ ми играе толкова много нагоре-надолу.Гледам графиките на други момичета и те са с почти прави нива-най-много 0,05 до 0,10 градуса да им мърда.А мойта има вълни по-големи от тези в Черно море.Та се чудех дали това е нормално или е показател за някакъв проблем?!?Дано да не е,но все пак ми се иска и вашето мнение.
Благодаря предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #148 -: Февруари 14, 2009, 08:23:51 am »
Здравейте ..............
Може да е от терм-ра
Ако е дигитален се държи 2-3-4 мин след сигнала.
Живачен 10 мин

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #149 -: Февруари 14, 2009, 11:16:41 am »
С тези сърчица в дните около ОВУ - стискам паци да е станало. Шанса е огромен :)
Късмет !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #150 -: Февруари 14, 2009, 11:17:41 am »
С тези сърчица в дните около ОВУ - стискам паци да е станало. Шанса е огромен :)
Късмет !
:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

meg4o

• 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
« Отговор #151 -: Февруари 14, 2009, 11:19:24 am »
Супер графика Вили.....даноооооо :D
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
« Отговор #152 -: Февруари 15, 2009, 08:22:01 am »
ВиЛиЛи много хубава гарфика този МЦ. Стискам ти палци  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 stork-boy.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #153 -: Февруари 15, 2009, 08:32:03 am »
Vili ако О ти е била найстина на 10-я ден това не значи ли че можеш да разбереш резултата по рано от 27....или? :?
Такива хубави сърца че и на място, където трябва  :D, и такава хубава температура...пу пу пу
Хайде Вили ти си на ход  :P!
Стискам палци!
« Отговор #154 -: Февруари 15, 2009, 08:48:47 am »
Благодаря ви,момичета!
Така като вярвате,че има шанс за успех и ми вдъхвате голяма надежда.Иска ми се много ,но някакси не ми се вярва.Въпреки,че ние сме направили каквото зависи от нас-останалото е божа работа.Ако не ми е дошло до тогава,мисля да направя тест на 22-ри.
Денис,имам си 2 термометъра.И двата са дигитални и ги държа около 2 минути след сигнала.Не меря всяка сутрин и с двата,но много често ги проверявам един друг и показват еднакви стойности.Възможно ли е това да е в резултат на Дуфастона,защото го пия за първи месец?!?
Благодаря ви!
« Отговор #155 -: Февруари 15, 2009, 20:46:44 pm »
Вили,дано това е твоят месец :crossfingers: :bighug:.
« Отговор #156 -: Февруари 16, 2009, 06:53:51 am »
 Графиката ти е много хубава. След някой - друг ден се надявам тестът да те зарадва!
« Отговор #157 -: Март 05, 2009, 07:03:02 am »
Денис,момичета?!?
Много рано си засякох овуто тоя месец. 8OНа 8-9 ден си усещах матката много чувствителна и дори болезнена при секс.Такава е обикновено при ову.А и БТ показва да е бил спада там някъде.
Какво ще кажете?Кога е била овулацията според вас?То по-важното е да я има,но все пак ми се струва доста ранна?!?
Благодаря предварително.
« Отговор #158 -: Март 05, 2009, 09:01:35 am »
Здравей!Действително,ако съдим по БТ наистина ОВ е минала.Нека Денис си каже компетентното мнение,пожелавам ти успех дано е станало!
*

fibo

• 2168
« Отговор #159 -: Март 05, 2009, 11:50:36 am »
Хмм,Вили,мн интересна графика тоя месец,то на мене ми се струва,че покачването даже е започнало и по-рано osi_10,нека да видим Денис какво мисли,на мен ми е доста трудно... :(
Борко Бърборко