0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на ВиЛиЛи
« -: Май 06, 2008, 14:35:23 pm »
Момичета,за първи месец си меря БТ.Преди ходих на лекар,който от фоликулометрията ми е казвал,че О ми е между 12 и 15 ден.Но според БТ,този месец трябва да е била по-късно?!?А това малко ме притеснява,защото цикълът ми е 26 дни,тоест малко късничка е тая О.Според вас кога е била?А,и ако е била,точно преди да се покачи Т на 17 ден,означава ли че сме изпуснали момента??БТ я меря орално с дигитален термометър.

Благодаря ви предварително за мнението.
« Последна редакция: Юни 21, 2008, 16:07:01 pm от Мели »
Re: Кога ми е била О,според вас???
« Отговор #1 -: Май 06, 2008, 15:14:01 pm »
Скъпа ВИЛиЛи,мисля че е добре да правиш в домашни условия и тестове за О., въпреки че преди ти е казал док. между кои дни би била О. , защото нали всеки цикъл е различен от предходните...

« Отговор #2 -: Май 06, 2008, 15:16:55 pm »
Ами един месец се бях засилила да правя тестове за овулация,обаче винаги някоя черта или беше много бледа или тестовата липсваше.Абе с две думи явно съм била попаднала на някакви дефектни.Но аз така се разочаровах от тях,че не съм ги ползвала повече.

А да ми препоръчате някоя марка,която в комплекта са повече от 1 тест.
« Отговор #3 -: Май 06, 2008, 15:46:19 pm »
Ами един месец се бях засилила да правя тестове за овулация,обаче винаги някоя черта или беше много бледа или тестовата липсваше.Абе с две думи явно съм била попаднала на някакви дефектни.Но аз така се разочаровах от тях,че не съм ги ползвала повече.

А да ми препоръчате някоя марка,която в комплекта са повече от 1 тест.

Аз лично ползвам Овю (Oview) и съм доволна от тях - 5 броя в кутия и струват около 7лв./ виждала съм да ги продават и за 10лв!!! Важно е наистина да се спазват инструкциите при правенето на тест, а именно да не се пият много течности 4 часа преди това и да не се пишка поне 2часа преди това.Ако имаш възможност най-добре го прави следобяд,към 15ч. например и винаги от "-" до "-" .
:)

« Отговор #4 -: Май 06, 2008, 16:43:08 pm »
Благодаря ти ,Рали.
Просто като започнах да си меря температурата този месец се надявах,че ще има ясно изразени 2 фази и ще мога да се ориентирам по-лесно.И то уж е нагледен метод,а всъщност не  е толкова ясно.
*
« Отговор #5 -: Май 07, 2008, 19:16:01 pm »
Вили, сигурна съм че Денис ще се включи и ще ти каже.Аз ще те разбия ако предполжа но 17-18-19 ден.А?Виж ква съм точна.По-добре изчакай Денис.ПО мои наблюдения-поне по отношение на мен са били точни и Мишел9999 и saraapl.Имай търпение
« Отговор #6 -: Май 07, 2008, 19:19:14 pm »
То и аз като теб нещо предполагам,ама хич не ми се връзва.Пък и ако е била тогава,значи успешно сме я изпуснали :(
« Отговор #7 -: Май 07, 2008, 20:01:58 pm »
ВиЛиЛи, аз мисля че е съвсем възможно да е била на 16/17, и ако сам права хич не си я изпуснала...
нали ако е подходяща средата сперматозоидите живеят по 24 часа...така че не се тревожи ;)
« Последна редакция: Май 07, 2008, 20:04:16 pm от Raliuna »

« Отговор #8 -: Май 07, 2008, 20:04:05 pm »
Да,орално и честно казано не точно по едно и също време,ама винаги веднага като се събудя.
« Отговор #9 -: Май 07, 2008, 23:48:45 pm »
Вилили, според мен О. е била на 17 ден.Не можеш да се надяваш на едни и същи дати всеки месец,тъй като всеки цикъл е разли4ен. Оба4е при положение, 4е сте бебеправили на 16 ден-понеже сперматозоидите живеят 1-2 дни, е напълно възможно 4удото да е станало. Късмет мила!!!!! :P :P :P
« Отговор #10 -: Май 08, 2008, 17:58:03 pm »
Благодаря ви за мненията.То и аз подозирам 17, ама не ми се искаше никак,защото има опасност да сме го пропуснали.Пък и така лутаентаната фаза идва доста къса и поставя нещата още повече под въпрос.
Но още въднъж ви благодаря,пак и то до ден два ще се разбре така или иначе?!? :?
« Отговор #11 -: Май 08, 2008, 18:38:07 pm »
Благодаря ви за мненията.То и аз подозирам 17, ама не ми се искаше никак,защото има опасност да сме го пропуснали.Пък и така лутаентаната фаза идва доста къса и поставя нещата още повече под въпрос.
Но още въднъж ви благодаря,пак и то до ден два ще се разбре така или иначе?!? :?

Ако О е била на 17, то и ЛФ ще се измести и вероятно МЦ ще е 31/32 дни :)
стискам палци да не ти дойде скоро  ;)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #12 -: Май 09, 2008, 08:50:24 am »
Да,...............
Според мен О е била на 16/17 ден от МЦ.
Мери анално- по-точно е.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #13 -: Май 09, 2008, 18:22:21 pm »
Денис,благодаря ти за мнението.От тук от там разбрах,че си един вид специалист в тая област,та ти се доверявам. :DА и мисля сериозно другия месец да правя и тестове за ову,за по сигурно.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Май 10, 2008, 07:54:19 am »
 :D
С удоволствие ще ти помагам, само да стане  :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #15 -: Май 10, 2008, 08:16:33 am »
Здравей Denis,би ли погледнала и моята графика? По принцип съм с по- ниска БТ. Меря ректално и в един и същи час всяка сутрин.Правих хормони и са доста добре. Само ме притеснява че почти не се забелязва двуфазност в графиката ми,ако може да ме просветлиш малко какво ми е положението ,ще ти бъда много благодарна.. :)
« Отговор #16 -: Май 10, 2008, 12:51:44 pm »
Момичета,много ви благодаря за мнението,но днес ми дойде.Така че,за този месец,до тук с надеждите. :(
Но аз не губя кураж и ще се надявам и на другия тираж. :(
« Отговор #17 -: Май 10, 2008, 20:54:30 pm »
ВиЛиЛИ, и аз като теб днес се разписах с М. , ама хайде това да ни е за последно предлагам аз ;)
« Последна редакция: Май 10, 2008, 20:56:38 pm от Raliuna »

« Отговор #18 -: Май 10, 2008, 20:59:42 pm »
ВиЛиЛИ, и аз като теб днес се разписах с М. , ама хайде това да ни е за последно предлагам аз ;)

Съгласна съм. :D
« Отговор #19 -: Май 16, 2008, 15:11:32 pm »

Съгласна съм. :D

ВиЛиЛИ, хайде попълвай си графиката, че идва "чистият" период и скоро пак ще е наш ред ;)