0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на ВиЛиЛи
« Отговор #60 -: Юни 28, 2008, 12:31:12 pm »
Денис,пуснах търсачката на сайта да чета за ЛУФ синдрома и така попаднах на един твой пост,в който обясняваш на едно момиче със съмнения за синдрома какво точно е и как изглужда графиката в такъв случай.
Това,което ме озадачи и заинтригува,обаче е ,че накрай и казваш да не пие парацетамол и аспирин в дните около предполагаемата овулация.Много ме интересува защо и пишеш това ,и то свързано ли е с ЛУФа.Защото този месец преди и по време на овуто ми бях доста настинала и пих оспамокс,аспирин,аналгин и парацетамол.Да не би това да е причина до някъде да ми са се задържали фоликулите.Търся връзка и причина.И чакам,ако не възразяваш да ми обясниш!Мерси!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #61 -: Юни 28, 2008, 14:16:28 pm »
Това е мое мнение на базата на материали, които съм чела във връзка със СПКЯ и ЛУФСиндрома.
Ако се приемат нестероидни противовъзпалителни средства/ парацетамол, аспирин  - най-вече/ няколко дни преди О. - може да попречат на фоликула да се пукне.
Според мен не е добре, да се приема аспирин  профилактично, ако не е изписан от лекар и ако има проблем с О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #62 -: Юни 30, 2008, 07:19:29 am »
Момичета,някой пил ли е оргаметрил?
Док каза да го пия 10 дни (днес ми е 6ти) и след това след 5-10 дни да чакам да ми дойде!Дали така ще стане?При приема на оргаметрила е абсолютно невъзможна бременност,нали?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #63 -: Юни 30, 2008, 08:20:43 am »
Ако няма бременност от Оргаметрила ще ти дойде М., ако има той ще я подпомогне.
Ако Оргаметрила се приема след О. или малко преди нея - няма проблем за О. и респ. за зачеването.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #64 -: Юни 30, 2008, 22:27:57 pm »
Ей,Денис,как ме успокои!
Аз някъде бях чела,че Оргаментирла пречел на развитието на ембриона.И  се бях психясала,ама ти благодаря ,че ме успокои.
И искам да ти изразя искреното си възхищение за вниманието,което ни обръщаш и обясняваш търпеливо,изчерпателно и ясно.Много ,много ти благодаря!
Аз не че имам много надежди,ама щом доки видя 3 неспукани фуликула,какво пречи да е имало и 4ти дето се е спукал.Така де нали надеждата ни умира последна.Та и аз на тоя принцип.
*

Dime

• 228
  • Благодаря ти Господи !
« Отговор #65 -: Юли 01, 2008, 13:15:48 pm »
Миличка,днес ни си мерила БТ?
Как си?
Аз продължавам да стискам палци за теб :D :goodluck:
« Отговор #66 -: Юли 01, 2008, 14:54:15 pm »
Мерси за стиснатите палци,Диме.Температурата е добра,мерих я просто не беше нанесена.Ама с това хапче сега не знам кога да чакам или нечакам.
Ще я карам ден за ден!
*
« Отговор #67 -: Юли 01, 2008, 19:17:43 pm »
А пък аз ще ти стискам много, много палци. Успех, миличка, с теб съм.  :lol:

*
« Отговор #68 -: Юли 02, 2008, 08:50:58 am »
И днес гледам, че няма ..., продължавам да  :crossfingers:
 :balk_21:

« Отговор #69 -: Юли 02, 2008, 22:32:01 pm »
Меги,ми то заради оргаметрила ще ми закъснее,ама не знам с колко.И това е най-гадното,че даже и да ми закъснее аз няма да резбера.Но общо взето нямам особени надежди!
*
« Отговор #70 -: Юли 02, 2008, 22:43:02 pm »
Вили, наистина предполагам, че нямаш надежди, но ще продължавам да ти стискам палци, защото много ми се иска все пак да стане.

« Отговор #71 -: Юли 05, 2008, 09:25:00 am »
Момичета,чуденката става все по-голяма!
Тва пусто зацапване,така и не спря,дори от оргаметрила.А от вчера се позасили(спрях вече оргаметрила).Но не мисля,че това е цикъл,защото е толкова тъмно кафяво,дет се вика почти черно!!!!
Какво става??????????
« Отговор #72 -: Юли 05, 2008, 11:01:45 am »
 Вили , от фолиевата защо по 3 пиеш?
Правила ли си си тестче за всеки случай? А хормоните ти как са?
« Отговор #73 -: Юли 05, 2008, 11:22:50 am »
От фолиевата пия по 3,защото имам някакво хетерозиготна мутация на един ген,пък и ако приеманото ми идва в повече,той организма ще си изхвърли излишното.
А тестче не съм правила и скоро едва ли ще направя,защото предпочитам да не виждам нищо,отколкото една самотна чертичка!
А за хормоните не знам сега как са,трябва като ми дойде(то и как ли ще разбера,при това положение)да ги направя,но поради финансови причина  :(може да ги отложа за другия цикъл.
Та тва е положението.
*
« Отговор #74 -: Юли 07, 2008, 22:04:47 pm »
Вили, дойде ли ти наистина, че вече си го отбелязала за първи ден?

« Отговор #75 -: Юли 07, 2008, 22:09:39 pm »
Дойде си като хората вече.И по цвят и по количество си е цикъл. 8)
Мисля в четвъртък да пусна хормони,ако нещо не ми се объркат плановете де и после да ида док да види дали са се разкарали тия фоликули.Само се моля да ги няма,щото ако още са тук не знам какво следва,но със сигурност няма да е хубаво!
Та така за сега.
*
« Отговор #76 -: Юли 07, 2008, 22:16:40 pm »
Дано всичко е ОК, мила. Ще ти стискам палци, тъкмо прочетох в седмичната, че си "цъфнала", но не се отчайвай, знам, че е трудно, но ние сме силни и ще се справим със всичко.  :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #77 -: Юли 10, 2008, 16:36:36 pm »
Такаааааааа.
Резултатите от хормоните са на лице.

Тестостерон  - 0,15  реф(0,05-0,73)
FSH         -6.66   реф. за жени в фолик.фаза(4,0-13,0)
LH         -2,44  реф.за жени в фолик.фаза (1,0-18,0)

и любимия ми и отново проблемен
Пролактин  -1172,92  реф(34-581)

Пуснах и ДХЕА-S но той ще е готов другата сряда.

Сигурно в понеделник ще ходя на доктор,но се чудя дали от пролактина са ми били задържани тия фоликули.Най-вероятно,нали?!Защото нали той възпрепятства овулацията!
Уф,и аз вече не знам.Другите ми се виждат добре,вие какво ще кажете момичета???
*
« Отговор #78 -: Юли 10, 2008, 16:46:38 pm »
Дори и без стимулация могат да станат.Въпрос на хормони :D

*
« Отговор #79 -: Юли 10, 2008, 16:51:03 pm »
Наистина пролактина ти е доста висок.
Какво вземаш за него?
Преди изследването на пролактин има някой изисквания-спазиха ли ги?