Не че съм особено компетентна, ама... с по половин хапче КБ не е сигурно че ще появи овулация. По принцип схемата е по една таблетка. Така че ако няма овулация не се панирай. Лошото е че може да ти докара само кисти без да има овулация ако дозата на КБ е ниска. (При мен се оказа че и едно хапче е малко и последният път бах 5-9 ден по две КБ)
Иначе за Дуфастона... аз бих го пила. По принцип ако е имало овулация, или ако го пия след евентуална овулация е 2*1 таблетка 17-25 ден. Аз го пиех по 10 дена. Ако е имало овулация пази бремеността. Ако не - лигавицата се развива така все едно си е имало овулация и е много вероятно ако няма бременност до 2-3 дни да ти дойде МЦ.
Когато не си пила дуфастон (или утрогестан) и не ти доде до 30-35 ден и тестът е отрицателен тогава за да предизвика МЦ се пият 10 хапчета (сутрин, обед вечер по едно) и ти идва след... (ох вече забравих, някъде бях писала, ама нещо от порядъка на 10 дни, та не се панирай)
Тамара , а ти по каква схема пи Дуфастона за предизвикване на ову?
Сигурно това е грешка, ама ако не е - Дуфастонът НЕ предизвиква овулация. Клостилбегитът я предизвиква.
Лошото е, че дори и КБ не я предизвиква. КБ отговаря фоликулите да узреят достатъчно, за да могат да се пукнат. Ако не се пукат, лекарите ги пукат с Прегнил. И тук пак има 1000 ако
1. ако не са достатъчно узрели не могат да се спукат и се абсорбират. Ако ходиш на преглед веднъж на месец това може да не се види
2. ако не са достатъчно узрели обаче могат и да изглежда като хипер стимулация, кисти...
3. за да узреят трябва да се вдигне дозата на КБ
4. ако има хиперстимулация... май трябва да се спре КБ - не знам
5. ако не се пукат и с големи дози прегнил, може да е защото не са доузрели
6. може яйчниците да са с дебела обвивка
7. ако решиш да следиш овулацията мерейки температури дуфастонът вдига температурата и я поддържа висока докато го пиеш
И това май са само част от акотата. Затова казах ако имаш 10-15 следени цикъла вече можеш да познаеш какво е станало. Затова е по-добре да се довериш на лекаря. На него през главата са му минали сигурно хиляди такива. А аз съм само една и си познавам моят организъм. А и без това всеки път преди да пиеш КБ трябва да те погледне да няма задържан фоликул по-голям от 20мм. Ако има не можеш да пиеш КБ.
Аха и бромкриптина май съм го пила преди 10 години, ама не си спомням за какво е. Така че и него не трябва да го пренебрегваш...
fatalwoman
ако съм ти отговорила на въпроса - ок, ако не съм те разбрала питай пак
аз за съжаление мога да ти кажа само как беше при нас
не и как е при теб (ама ти това си го знаеш, нали)