0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
момичета ще се радвам на коментар на тази моа странна графика :D
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
mila sigurna li si 4e meri6 BT pravilno

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Къде мериш БТ, с какъв терм-р и колко го държиш?
До тук графиката ти не показва да е имало О.
За да не пропускаш О. е добре да правиш тестове за О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

veni_I_koci

• 609
ако няма нищо този месец ще правя тестове разбира се взела съм си но сега вече е касно

*

veni_I_koci

• 609
Извинявам се това беше за друга тема

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
температурата я меря орално с живачен термометър.това обаче което ми прави впечатление че е много променлива - в другите ми графики стои 36,5 до 14-15 ден и е относително стабилна,а сега....
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Оралното измерване е много неточно.
Добре е да мериш анално.
Според мен има проблем с термометъра или нещо не мериш както трябва.
Може и терм-ра да се разваля.

ПП. Ако всичко е както трябва - измерване , терм-р, то тогава графиката показва, че не е имало О. /до тук/.Причината може да е и това, че са се образували повече от 1 фоликул.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
а какво означава,че е имало повече от 1 фоликул?

това с повечето фуликули може денис да ти го обясни добре...:)
а ти ще си правиш ли домашни тестове за О.?  :roll:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Нормално е да се образува по 1 доминантен фоликул,който се пука и отделя годна за оплождане яйцеклетка, но понякога се образуват повече фоликули. Това нарушава хормоналното равновесие и води до проблеми. Нещата са свъзани и не може да се каже кое е първопричина /промяната в хормоните или повечето фоликули/

Ето ти картинка, но тя е доста пресилена и показва по скоро ПКЯ

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
денис само не разбрах това с образеването на повечето фоликули хормонален проблем ли е и въобще проблем ли е? а що се отнася до тестовете ще ги подновя пак другия месец,че сега сме в ремонт и съм забравила да купя а мисля,че вече е късно за този месец
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Да, проблем е /хормонален/, ако се образуват повече фоликули.
  Причините може да са най-различни, вкл. и неизяснени - прочети за СПКЯ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Само да не се шашкаш като четеш за СПКЯ, защото там пише и доста страшни неща. Дори да  образуваш кисти това съвсем не е СПКЯ, той се доказва само с необходимите изследвания. На мен така първата ми док. ми каза, че имам поликистозни яйчници, без да ми обясни, след това седнах и изчетох много по въпроса и така се бях шашардисала 8O Пък всъщност се оказа, че положението ми не е чак толкова страшно.
P.s.:образуването на повече фуликули е хормонален проблем, хубаво е да се види движението на хормоните, за да се реши какво да се прави, но преди това най-добре да те види док, той най-добре ще каже кое трябва да се направи и кога.
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
момичета какво ще кажете за графиката ми сега?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Май си се отказала да мериш  :D
Графиката ти  не показва да е имало О.
Съжалявам
Не е изключено и да е имало в дните когато не си мерила, защото като цяло графиката не показва проблем

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
Денис,благодаря за отговора. Не съм се отказала да меря,а мисля че имаше проблем с термометъра и мина време докато си набавя нов....
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
здравейте момичета,
този месец пак имам някакво стронно спадане на температурата и незнам какво да си мисля. Ще се радвам на всяко мнение.
Прави тестове за овулация! По БТ можеш да определиш ову , когато тя вече е минала.
здравейте момичета,
този месец пак имам някакво стронно спадане на температурата и незнам какво да си мисля. Ще се радвам на всяко мнение.

Мила, добре е да си записваш в полето белешки: ако Т. е мерена не в обичайното време, тогава обикновено има промяна в Т. при някои момичета нагоре, при други надолу или ако си спала по-малко часове и т.н., т.е. Т. се влияе от различни неща, освен от неправилно измерване... така че този спад вероятно е инцидентен...
Ако си разрешиш в календара да ти виждаме белешките,така ще можем по-вярно да ти даваме съвети...
Както са ти казали и другите момичета е добре да правиш тестове за О., иначе има вероятност да я изпуснеш.
Колко дни ти е МЦ по принцип?

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
здравей Raulina цикълът ми  29 - 30 дни по принцип.Преди правех тестове за овулация но този месец така се случи че пропуснах, а и наче за бележките в календара незнам как да ги разреша да се четат.