Милите ми виртуални сестрички, толкова мили неща сте ми написали
Така ми стоплихте сърцето
Ние малко прекаляваме с ходенето на УЗ, през 5 дни
но поне го гледаме човека, че расте
Което е най-най-важното! Даже върви малко по-голямо бебето, което в дадената ситуация е много добре.
Улцерозният колит засяга предимно края на дебелото черво (май се казва проктит). При предната ми криза поне нямах болки, ама сега в комбинация с бременността е малко по-различно. Аз имах невероятния късмет преди година да попадна на страхотен лекар, който само по симптомите (вкл.неизяснен стерилитет) се насочи към тази диагноза, която се потвърди после. Не ми се мисли колко по-зле щях да стана, ако не ми бяха поставили адекватната диагноза. После постигнах пълна ремисия (много бързо след лечението с урбазон), но си пих Салофалка (точно него пия) до ноември чак. Сега разчитам на съветите на "най-големият специалист по това заболяване в БГ" - доц.Кадиян, която е много мила и внимателна - така че трябва да ме оправят лекарите, така си мисля. Още нямам подобрение (но поне не се влошавам, и това е нещо), ще изчакам още няколко дни и ще й се обаждам, ако трябва да засилим лекарствата.
Това автоимунно заболяване по теория се повлиява по-скоро добре от бременност и се твърди, че ако забременееш в ремисия, би трябвало да нямаш проблеми, но ето че реши да се обади
С бъбреците съм имала една сериозна криза и няколко по-леки преди, та не им се плаша, само Док каза, че е опасно болките по съвместителство, така да се каже, да не доведат до маточни контракции.
Дано скоро успея да ви зарадвам с вести за крепко здраве.
От сърце ви благодаря, толкова сте ми в сърцето - нека и вие и рожбите ви се радват на крепко здраве!
Целувки от мен!