Мацки, имам нужда от малко подкрепа.
Най-важното, бремеността, засега е добре. Но на мен ми се разказва играта със здравето. Проблемите следват един след друг и ми действат хем на физиката, хем на психиката вече
Първо беше констатирана за първи път хиперфункция на щитовидната. Докато се уточни какво ще се прави (контроли и ако е все така или по-зле -лечение, към 14-та седм, тъпото е че си мислех, че едно автоимунно заболяване ми стига...), се получи това, дето не трябваше да става - прояви се автоимунното заболяване, с което се сдобих точно преди една година(същия месец). С още слаби симптоми отидох при гастроентеролога, който ме прегледа и каза, че за момента не иска да ми дава лечение (явно да мине първото тримесечие). Да, ама симптомите доста се влошиха. Заболяването е улцерозен колит - имунната система напада лигавицата на дебелото черво и то става на рани - сигурно доста от вас са пили очистително я за операция, я поне за пункция - е представете си го с болките и позивите за тоалетна, ама придружено и с кървене (вече обилно
). И си го представете като постоянно състояние (вече 2 седмици). Разказва ми се играта, мацки
Сигурно хемоглобинът вече ми е паднал доста. Освен това, препоръчителната диета е общо взето ориз и картофи (без плодове, зеленчуци, млечни произведения, ядки и още много - супер за бременна
). Притеснявам се, че не набавям всичко необходимо на бебето
Лошото е, че и лекарства не мога да пия - дразнят много, дори обикновени витамини (гледам да бутам само фолиевата). Спрях фраксипарина, дано не е проблем (но пък може би сега кървя толкова заради него?).
Вчера вече решихме, че не се издържа вече и започнах лечение. Предната криза, която беше също много тежка, защото докато се ориентирам да отида на лекар, докато разбера каква е тази диагноза .. но пък лечението тогава беше специфичното противовъзпалително за тази болест (подобно на аспирина) и кортикостероид, и това лечение се оказа магическо - от първия час от започването на кортикостероида симптомите изчезнаха, ама така изведнъж напълно. Сега ми предписаха само противовъзпалителното, и то в по-малка доза, и вече втори ден нямам никакво подобрение и доста се отчайвам. Лекарството иначе е кат.В в safefetus, но явно лекарите гледат да не рискуват.
Между тези грижи се наложи да изтърпя лека бъбречна криза - два дни ме боля здраво корем и след мануален преглед се разбра, че за щастие не е от матката. Урината - със следи от кръв, седимент не както трябва. За щастие след 2-3 дни се успокои, засега (имам си песъчинки в бъбреците).
Освен това, плацентата била "на много кофти място", каза д-р Марков, при когото все пак успях да отида на ФМ. Трябвало предимно да лежа, поради по-голям риск от отлепване.
Аз и без друго предимно лежа, щото на човек не приличам вече
Момичета, притеснявам се за така дългоочакваното ни бебе - дано всичко е наред! Дано и кризата от улцерозния колит отмине, че вече не издържам.
Благодаря ви за подкрепата и се извинявам, че постингът ми сигурно е натоварващ