0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да помоля за малко подкрепа?
« -: Май 01, 2008, 17:15:04 pm »
Мацки, имам нужда от малко подкрепа.

Най-важното, бремеността, засега е добре. Но  на мен ми се разказва играта със здравето. Проблемите следват един след друг и ми действат хем на физиката, хем на психиката вече :? Първо беше констатирана за първи път хиперфункция на щитовидната. Докато се уточни какво ще се прави (контроли и ако е все така или по-зле -лечение, към 14-та седм, тъпото е че си мислех, че едно автоимунно заболяване ми стига...), се получи това, дето не трябваше да  става - прояви се автоимунното заболяване, с което се сдобих точно преди една година(същия месец). С още слаби симптоми отидох при гастроентеролога, който ме прегледа и каза, че за момента не иска да ми дава лечение (явно да мине първото тримесечие). Да, ама симптомите доста се влошиха. Заболяването е улцерозен колит - имунната система напада лигавицата на дебелото черво и то става на рани - сигурно доста от вас са пили очистително я за операция, я поне за пункция - е представете си го с болките и позивите за тоалетна, ама придружено и с кървене (вече обилно :(). И си го представете като постоянно състояние (вече 2 седмици). Разказва ми се играта, мацки :( Сигурно хемоглобинът вече ми е паднал доста. Освен това, препоръчителната диета е общо взето ориз и картофи (без плодове, зеленчуци, млечни произведения, ядки и още много - супер за бременна :( ). Притеснявам се, че не набавям всичко необходимо на бебето :( Лошото е, че и лекарства не мога да пия - дразнят много, дори обикновени витамини (гледам да бутам само фолиевата). Спрях фраксипарина, дано не е проблем (но пък може би сега кървя толкова заради него?).
Вчера вече решихме, че не се издържа вече и започнах лечение. Предната криза, която беше също много тежка, защото докато се ориентирам да отида на лекар, докато разбера каква е тази диагноза .. но пък лечението тогава беше специфичното противовъзпалително за тази болест (подобно на аспирина) и кортикостероид, и това лечение се оказа магическо - от първия час от започването на кортикостероида симптомите изчезнаха, ама така изведнъж напълно. Сега ми предписаха само противовъзпалителното, и то в по-малка доза, и вече втори ден нямам никакво подобрение и доста се отчайвам. Лекарството иначе е кат.В в safefetus, но явно лекарите гледат да не рискуват.

Между тези грижи се наложи да изтърпя лека бъбречна криза - два дни ме боля здраво корем и след мануален преглед се разбра, че за щастие не е от матката. Урината - със следи от кръв, седимент не както трябва. За щастие след 2-3 дни се успокои, засега (имам си песъчинки в бъбреците).

Освен това, плацентата била "на много кофти място", каза д-р Марков, при когото все пак успях да отида на ФМ. Трябвало предимно да лежа, поради по-голям риск от отлепване.

Аз и без друго предимно лежа, щото на човек не приличам вече :?

Момичета, притеснявам се за така дългоочакваното ни бебе - дано всичко е наред! Дано и кризата от улцерозния колит отмине, че вече не издържам.

Благодаря ви за подкрепата и се извинявам, че постингът ми сигурно е натоварващ :?
Благодаря ти, Бени!

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: Да помоля за малко подкрепа?
« Отговор #1 -: Май 01, 2008, 17:27:04 pm »
Фрешче, дано всичко с бебчо е наред!
И най-вече здравословното ти състояние да е ОК,
защото това е по-важното(поне за сега)!
Ако ти си добре, и то ще е добре!

:crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Последна редакция: Май 01, 2008, 17:33:04 pm от eganeva »
*
« Отговор #2 -: Май 01, 2008, 17:30:50 pm »
Ох Фреши,всичко ще си доиде на мястото....и тези  пусти неволи край нямат ! :(

Прегръщам те и ти пожелавам  по-скоро да отшуми лошото...

:bighug: yahoo_17
« Последна редакция: Май 01, 2008, 17:32:22 pm от Divna »
*
« Отговор #3 -: Май 01, 2008, 17:33:20 pm »
Мило Фрешче, стискам ти много палци всичко да се нареди!!
Това с колита и аз го преживах,не е същото като твоето но симптомите,
които си описала ги изживях,това с кървенето и другите екстри.Пий много вода.
Притесненията са много,опитай да не поддаваш и аз така откачам от лежането и
от паника дали всичко им е наред,а те усещат и става по лошо.Мен ме спасява разглеждането на бебешорски неща,четене и разни любими филми дето ги знам наизуст
ама продължавам да ги въртя.Незнам каквото да ти напиша успокояващо,само знай че
съм с теб и ти стискам много палци.Опитай с положителни мисли,аз много не успявам нищо че така те съветвам,но кагато успея помага.Прегръщам те и горе главата,няма
да се предаваме!!!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #4 -: Май 01, 2008, 17:38:55 pm »
Фреши, аз също ти стискам палци всичко да се оправи около теб и бебчо съвсем скоро. Гледай някакси да си отклоняваш мислите и да се разтоварваш ако ти е възможно с книжки или филми. Това, което казва оле за бебешките неща и на мен ми се струва чудесна идея. Може би пък мислейки за времето, когато бебо дойде на белия свят, ще успееш да се разсееш малко от целия дискомфорт, който изпитваш. Силно те прегръщам и ще се помоля за вас. :D Кураж, мила.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Май 01, 2008, 17:46:24 pm »
Фрешо, за колита незнам нищо, което помага. Предполагам, че докторите не напразно рискуват.
За диетата , не се притеснявай, щото и аз по едно време на бременоста бях само на ориз и картофи /за около месец/, пък си се роди жив и здрав.
За бъбречната криза - аз по време на бремеността изхарах три. Пих неоринал / мисля, че така се казваше/ - екстракт от брашлян.
Имаш силно стиснати палци и от мен!
« Отговор #6 -: Май 01, 2008, 17:53:49 pm »
Фреши, мила...понякога си нямаме и на идея какво ни е приготвила Съдбата да изтърпим.Изпитанията ти са се струпали наведнъж. Но понякога си нямаме и на идея с какво можем самите ние да се преборим.
Искам да ти кажа,че написано така от теб изглежда супермного и супернеиздържащо.Но сложи гадостите на едната везна, сега сложи и живота,който носиш на другата...Надявам се бебето ще натежи повече,нека това ти дава сили! Единствено твоята воля за бебе и твоята вяра ще ти помогне да издържиш,така че ги мобилизирай на мах и вярвам,че ще се справиш. Няма невъзможни неща, а пък има и чудеса,така че се дръж! Мисли за малкото човече и нека това те държи!
Прегръщам те и бъди силна!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #7 -: Май 01, 2008, 18:00:09 pm »
Ех, милички, благодаря ви! На мен много ми помага да споделя и да чуя добра дума на подкрепа - това ще е моята терапия :D
Лейди, и аз го пих това лекарство. Лошото е, че всякакви лекарства ми разказват играта допълнително (може би от помощните вещества, иначе не би трябвало). Много ме успокои за диетата :D
Хайде да похваля и милата ми половинка - толкова е съпричастен със здравословните ми проблеми, че закъде бих била без него :( истински ангел ми е той :D Като се оплача, че съм зле, ме гали с часове по гръбчето, защото знае, че много обичам, и гледа максимално време да сме заедно, дори в една стая, защото знае, че много обичам. Това ме крепи, подкрепата, затова и пуснах темата.
Благодаря ви от сърце!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #8 -: Май 01, 2008, 18:29:02 pm »
Фреши, стискам палци да се повлияеш от предписаното лечение и да успееш да се насладиш на остатъка от бременността. Знам, че си силна и ще издържиш!
:bighug:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #9 -: Май 01, 2008, 19:03:51 pm »
Мила моя, Ели, знаеш, че много те обичам и винаги можеш да разчиташ на мен. Чакам да се обадиш и да си побъбрим навън. Имаш моята силна прегръдка и подкрепа. Много преживяваш, но знам, че ще имаш най-умното и най-мило детенце. Не забравяй, Господ праща изпитания, на тези, които могат да ги понесат. А ти си много силна жена и се гордея, че те познавам лично. Целувам те!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #10 -: Май 01, 2008, 19:11:22 pm »
Фреши, аз знам, че колитът е доста коварно и болезнено нещо. Аз имах един по-продължителен период след втората си неуспешна бременност преди време т.нар. "Синдром на раздразнените черва" (но в по-силна степен) и помня, че тогава лекарите тук ми казваха, че симптомите се засилват и от нерегулираните още хормони;дали не е възможно и при теб колитът да се влияе от хормоните на бременността?! При мен продължи почти половин година, но ме облегчаваше много отвара от копър, успокоява червата. Ако не ти е забранено, можеш да опиташ. Иначе, съжалявам, че толкова неща са ти се струпали на главата, и то точно сега!!!
Стискам палци всичко да е наред и с теб, и с бебето!!!
*
« Отговор #11 -: Май 01, 2008, 19:18:21 pm »
Лелееееееееее защо живота е толкова гаден понякога. Дано се притъпят проблемите и да продължиш безпроблемно до края. Ти си толкова силна жена, ще пребориш и това.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #12 -: Май 01, 2008, 20:13:22 pm »
Фреши, със съвет не мога да ти помогна, защото не съм имала никога проблемите които описваш.
Но имаш стиснати палци от мен, за по-лека бременност и безпроблемна до края.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #13 -: Май 01, 2008, 20:53:29 pm »
  Фреши,искрено се моля проблемите да отшумят при теб.Крайно време е всичко да се оправи!Желая ти много здраве и леко бременеене!Успех до финала!С теб сме! :balk_21:
« Отговор #14 -: Май 01, 2008, 21:07:48 pm »
Фреши, дано всички гадости отминат бързо и най-накрая се насладиш на една чудна бременност (от тук нататък). Прегръщам те :bighug:
« Отговор #15 -: Май 01, 2008, 21:25:52 pm »
Фреши, миличка, пожелавам ти да отминат здравословните проблеми, и дребосъчето да се развива добре и всичко да е наред. Пази се.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #16 -: Май 01, 2008, 21:28:55 pm »
Ти си от хората които заварих в сайта и които страшно обичам и тайничко се моля да прегърнат прекрасна, здравичка рожба. Така, така се зарадвах като разбрах, че си бременна. Дано всичко се оправи и неволите приключат. Страшно се моля и надявам  :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #17 -: Май 01, 2008, 22:17:31 pm »
Аз също най-изкренно ти пожелавам скоро да отминат болежките и всичко да бъде наред до края. Да няма притеснения, а само радостти и усмивки. Прегръщаме те  :D.
*
« Отговор #18 -: Май 01, 2008, 22:39:02 pm »
Фреши, мила, виж само колко момичета те обичат и стискат палци ти и твоето бебче да сте добре! Няма начин да не успееш! Прегръщам те!

« Отговор #19 -: Май 01, 2008, 22:47:34 pm »
Фрешинка, миличка! Моля се от цялото си сърце всичко да е наред с теб и бебчето! Прегръщам те!