0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #160 -: Август 28, 2008, 19:19:41 pm »
На скоро появилите се бебета да пожелая на първо място много здраве, останалото само си идва.
Тамара, дезинфектантите са кажи-речи на всеки два метра, има над мивките, в стаята за преповиване на бебетата и т.н. Изглеждат като течен сапун и аз ги мислих за такива в началото.
FreshBreeze, храната я носят от стол-ресторанта им на последния етаж /между другото разбрах, че там сега били направили и някакво готино кафе, но нямам лични впечатления/. На майките, родили секцио, в началото им прилагат малко по-специална диета за захранване, после си манават на нормален режим. Винаги можеш да отидеш и да си вземеш още нещо от ресторанта горе.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #161 -: Август 28, 2008, 19:53:07 pm »
Тамара, говоря за нормалните болници, където се спазва хигиена. И аз не съм маниачка, но не държа детето ми да излиза с вътреболнична инфекция. Само че те тези вътреболнични инфекции не се пренасят току така от придошлите цветнокожи, а от недобрата хигиена в отделни болници. Колкото до въпроса за личната хигиена - ми не са я научили жената, че като се влезе в къщи, се сменят външните дрехи, после се мият ръцете и тогава вече се пипа каквото и да било. Ама мен на това са ме учили още от невръстно дете, така че за мен е нормално и уча на това детето си. За останалите... не мога да коментирам. Въпрос на личен избор и възпитание.
Колкото до операциите - никой не желае припадащи мъже в залата за ОП, така че няма да му покажат червата ти. Пък дори и да родиш естествено, от това, че се напъваш пред него и те е видял в по-особена ситуация, също не е за притеснение. Мисля че и двамата сте се напъвали да го направите това дете /говоря за твоя случай, не за ин витро/.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #162 -: Август 28, 2008, 21:20:04 pm »
Тамара, говоря за нормалните болници, където се спазва хигиена.
Да де, МД-София не е в тази категория.
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #163 -: Август 30, 2008, 22:28:05 pm »
Имате ли наблдения от "Майчин дом" Варна и клиника "Ева " в Сливен. Много се чудя коя да избера. Знам само че ако е Варна ще съм при доктор Капка Атанасова или Максим Яков.

« Отговор #164 -: Септември 01, 2008, 10:11:04 am »

И кои са тия болници? Щото и ТК не е сред тях  :?

lb2f
« Отговор #165 -: Септември 01, 2008, 11:58:17 am »
Имате ли наблдения от "Майчин дом" Варна и клиника "Ева " в Сливен. Много се чудя коя да избера. Знам само че ако е Варна ще съм при доктор Капка Атанасова или Максим Яков.

За този екип знам, че са много добри оператори. Повече ще знам, живот и здраве, в началото на Ноември, защото ще раждам при тях (секцио).
« Отговор #166 -: Септември 01, 2008, 13:06:37 pm »
Благодаря предварително  :)
Трябва да избера между д-р Гунев и МД и д-р Бойко Димитров от Токуда и ми е много трудно  :?, за това съм благодарна за всички споделени мнения.

Аз раждах секцио при д-р Бойко Димитров  в началото на април и мога да кажа, че съм очарована от него! Отличен професионалист и прекрасен човек! Препоръчвам го горещо, няма да сбъркаш. Преди няколко дни оперира сестра ми от киста на яйчника и тя е със същите впечатления. Предвид това, че се появихме инцидентно, графика му е претоварен, ни вмъкна за операция на следващия ден поради сериозността на състоянието на сестра ми. Няма събота, неделя, работно време... винаги откликва и може да се разчита на него!

Успех, леко и безпроблемно раждане и бързо възстановяване  :wink:
*
« Отговор #167 -: Септември 03, 2008, 10:15:08 am »

И кои са тия болници? Щото и ТК не е сред тях  :?

Ми то само май в ИСУЛ се опитват да правят нещо по отношение на вътреболничните инфекции. Ама там не израждат...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #168 -: Септември 04, 2008, 09:12:29 am »
Здравейте на всички!Може ли някоя мама дето е родила със секцио във АГ-Варна да ми каже каква е цената там?
*
« Отговор #169 -: Септември 04, 2008, 10:44:24 am »
Аз  ще правя там на 7 ет .Секциото е 950 лв и се лежи ,ако всичко е ок около 6 дни
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #170 -: Септември 04, 2008, 14:36:17 pm »

За този екип знам, че са много добри оператори. Повече ще знам, живот и здраве, в началото на Ноември, защото ще раждам при тях (секцио).
Бубе стискам палци за Ноември, всичко да мине наред , и ще чакам отзиви, че аз съм за началото на Декември.А ти сега при кой от тях ходиш на консултации, аз понеже съм от Бургас, и се чудя дали да се записвам вече при д-р. Атанасова, за да ходя всеки месец до Варна или да изчакам още. А и там как стоят нещата със здравната каса. Благодаря ти предварително.

« Отговор #171 -: Септември 19, 2008, 14:55:45 pm »
Да дам отчет - след толкова размисли и страсти от мен в темата, ходих на консултация при доктора, който ме е оперирал през 2000 г от миома, каза човекът секцио - заради операцията и защото било много чакано бебе. Така че слушам и изпълнявам, не е точно както исках, но поне един въпрос по-малко :lol: Мисля да е в майчин дом, заради Доктора, който се съгласи да ме поеме.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #172 -: Септември 19, 2008, 15:05:40 pm »
Мисля, че си взела правилно решение :)
Аз поне се чувствах достатъчно сигурна, когато раждах там, още повече че и лекаря беше същия който ме оперира преди 5 г. и честно да си кажа отново бих родила в МД, без дори да се замисля за другите възможности:D
А за разните му там стафилококи и стрептококи не се притеснявай, ние си излязохме без такива екстри.
« Отговор #173 -: Септември 19, 2008, 15:52:05 pm »
А ти сега при кой от тях ходиш на консултации, аз понеже съм от Бургас, и се чудя дали да се записвам вече при д-р. Атанасова, за да ходя всеки месец до Варна или да изчакам още. А и там как стоят нещата със здравната каса. Благодаря ти предварително.[/color]

Малеее, Аника, аз отговорих ли ти?! Съвсем съм се загубила из дебрите на мозъка си и не помня :oops: Пуста бременна простота...
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #174 -: Септември 20, 2008, 14:39:00 pm »
И аз съм се насочила към МД - София и д-р Дяволов. В сряда е първият ми преглед при него.
Фреши, ти при кой д-р ще раждаш?
*
« Отговор #175 -: Септември 20, 2008, 16:24:49 pm »
Фреши ,браво за това че си решила и ще те тормози един въпрос по малко.нас като ни изписаха също нямахме нито стрептококи нито стафилококи.ако се наложи пак отивам там :lol:.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #176 -: Септември 24, 2008, 16:55:28 pm »
Благодаря, момичета :D

Има известна вероятност да съм на кортикостероид в този период, та дано не ми спадне имунитета и да прихвана нещо, но надявам се всичко да е наред! Ходих в деня на отворените врати и да ви кажа, на 12-ти етаж хич не е зле, има прилични вип стаи срещу скромните 35 лева, а бебето си е постоянно при теб.
Иначе докторът, дето ме оперира (общо пет пъти по-сериозни и по-маловажни работи) е доцент Доганов и съм щастлива, че се съгласи да се заеме пак с мен, ще съм спокойна в негови ръце :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #177 -: Септември 24, 2008, 22:50:12 pm »
Фреши:balk_47:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #178 -: Септември 25, 2008, 00:16:09 am »
Фреши, хайде, че то не остана :wink:
След секцио обаче мисля, че не се лежи на 12тия етаж, доколкото помня СтефиЗ е попаднала там случайно, по стечение на обстоятелствата. Освен сега ако няма промяна някаква. Иначе да, съвсем прилично е, след скорошен ремонт, ние също се прибрахме само аз и Мона, без разни коки :wink:
*
« Отговор #179 -: Септември 25, 2008, 07:33:20 am »
След като ще си пациентка на Доганов мисля, че няма да има проблем да си на 12 ет. :wink: