0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #60 -: Август 03, 2008, 10:52:01 am »
Благодаря предварително  :)
Трябва да избера между д-р Гунев и МД и д-р Бойко Димитров от Токуда и ми е много трудно  :?, за това съм благодарна за всички споделени мнения.
*
« Отговор #61 -: Август 03, 2008, 13:52:46 pm »
Сега прочетох за промяната на цените в Токуда и споделих с мъжа ми, че е почти два пъти по-скъпо от преди няколко месеца, а неговият отговор беше: "Нищо, за толкова важно нещо си струва и пак бихме ги дали...". Аз нямам какво да добавя, а и Токуда не сме я избирали по ценовата листа, а по качествата и отношението на персонала, както и хигиена.
Що се отнася до Диков, само добри отзиви има за него, но в стаята лежах с едно момиче, със секцио при него, когато Лазарова мина на визитация и видя шева каза: "Те бързат да извадят бебето и затова режат толкова много. Аз съм малко по-бавна, но шевовете ми са по-малки." Според мен когото и да изберете от Токуда, все ще сте доволни. Успех!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #62 -: Август 03, 2008, 14:25:24 pm »
 :offtopic:

Аз раждах със секцио при Лазарова преди 5 години. Когато преди две години се опитах да покажа шева на сина си, като ме попита как е излязъл от корема... ами то нищо не личи. Сега поне ще може да види как са ми разпорили корема като на вълка от седемте козлета (надявам се). Не че това ще му хареса.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #63 -: Август 04, 2008, 12:34:16 pm »
Бижу, благодаря! Дано наистина събереш отзиви, ти си пред мен и ще се ползвам и аз от информацията :D Аз тамън сутринта бях при него, тегли го човекът към секцио, аз имах известно желание за нормално... Имам миомектомия през 2000 с последваща лапаро, доказала, че всичко е перфектно, според другите лекари, които питах, щом са минали 8 години от операцията няма проблем, (само евентуално готовност на екип за секцио при нужда), но според Димитров не трябвало да се допускат силни контракции и все пак съществувал риск от руптура. Може и да е прав човекът и така да е по-сигурно за мен... Някой да има коментар по въпроса? Иначе личните ми впечатления досега от Димитров са, че относно проследяването на бременност не му се занимава много (нормално, като се занимават основно с раждания), но иначе ми направи приятно впечатление, че е отзивчив - бях в Токуда с друг здравословен проблем и от другото отделение лекарите му звъннаха, той си даде първо един телефон, после ми даде още един, дето не го изключвал, а като му се обадих, каза да изчакам да отбие колата, за да говорим. Днес пък видях, че са едни малки листчета си е записал най-важните данни за момичетата, които са заявили да раждат при него и беше отбелязал най-важните съпътстващи особености при мен. Докато за Диков съм чувала, че всеки път трябва отначало да му обясняваш. В БГ мама имаше едно мнение за Димитров, че за нормално раждане като му се обадила мацката, дошъл в болницата и стоял 10 часа, докато роди. Но все пак, Бижу, си права че е от основна важност и дали е добър оператор, ако ще се прави секцио.
Иначе и аз съм с осигуровка в Дженерали. Какво покриват зависи и от пакета, нашият не покривал болнично лечение, така че не съм се интересувала нататък.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #64 -: Август 04, 2008, 13:22:20 pm »
Фреши, нали и аз съм миомектомия.след това доказано, че съм добре и мога да раждам нормално.бяха минали почти 2г но в МД не им се рискуваше.По време на секциото чух коментари от оператора че матката ми е перфектно зашита и е можело да се опита нормално.Да но с не много силни контракции. един вид все има опастност от руптура на матката.Затова заложих на по сигурното направо секцио.успех.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #65 -: Август 04, 2008, 13:22:39 pm »
Фреши, и аз бях тази сутрин при д-р Димитров  :D Направи ми много добро впечатление на ангажиран и отговорен. Даде отговор на всичките ми въпроси още преди да съм му ги задала. И на мен веднага ми даде телефон и си записа на прословутите лисчета моята история. И на мен това не ми харесваше при Гунев, че всеки път обяснявах на ново.

Още сондирам мнения, но май клоня към него и Токуда. Пък в крайна сметка той прави толкова много секция и то знам, че с Диков двамата работят доста често - все ще се е научил за толкова години  :)все пак е рутинна операция, не трансплантация. В крайна сметка има толкова хора раждали не при Дяволов или Богословава и пак са живи и здрави.
Мисля го, мисля го и май ще се оставя в ръцете на съдбата. В крайна сметка има и голяма доза късмет. За мен е важно да се чуствам спокойна, а в МД само като вляза и настръхвам.
Питах го за анестезиолог и определено му стана приятно, че ще избирам д-р Илиев. Сигурно и на тях им е по-спокойно да работят с кадърен екип.
Цената за сега е 1500 лв избор на екип, 500 лв пакет за бебе, избор на анестезиолог 150 лв, упойка 150 лв.
Стори ми се, че определено няма такива опашки след повишението на цените.
Ще пиша пак, ако науча нещо.
*
« Отговор #66 -: Август 04, 2008, 13:34:28 pm »

Стори ми се, че определено няма такива опашки след повишението на цените.
Off topic:
според мен точно това е целта да завишат цените ;)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #67 -: Август 04, 2008, 15:31:45 pm »
Момичета, раждането минава за няколко часа каквото и да бъде спонтано или секцио,
после бебетата отиват при неонатолозите!
Незнам за други места, аз имам еднократен опит и съм за Токуда и д-р Масларска!
Дай боже да имам и втори шанс, пак бих родила там само заради нея!
Тя възстанви Митака и спаси останалата в мен душица!
 yahoo_17Късмет!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #68 -: Август 04, 2008, 17:39:23 pm »

Цената за сега е 1500 лв избор на екип, 500 лв пакет за бебе, избор на анестезиолог 150 лв, упойка 150 лв.
Аз за цени още не съм питала, така че мерси - значи тези 1500 не включват упойката и избора на анестезиолога?
Ако си била с час малко преди 8.30, доста бременна и с мъж, значи съм те видяла :D

Ния, благодаря много, че се включи. Може да ми се промива мозъка от американски книги и статии - там нали все ги гони идеята за естествено раждане, даже след секцио пак :? Имаше да го мисля иначе, но понеже общото ми състояние никак не е добре заради хронично автоимунно заболяване, което въобще не можем да овладеем, май секцио ще е по-разумно. Развивам и сериозна анемия, а още не съм влезнала в 7-ми месец.

Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #69 -: Август 04, 2008, 18:48:09 pm »
Аз бях от 10.20ч, иначе другото е същото - доста бременна и с мъж!  :lol:

Току що говирих с акушерката от МД, на чието мнение толкова разчитах, но каза, че не познава работата на д-р Димитров  :( и не може да го коментира.

Мишанта, благодаря за включването  :)
*
« Отговор #70 -: Август 05, 2008, 00:25:05 am »
Що се отнася до Диков, само добри отзиви има за него, но в стаята лежах с едно момиче, със секцио при него, когато Лазарова мина на визитация и видя шева каза: "Те бързат да извадят бебето и затова режат толкова много. Аз съм малко по-бавна, но шевовете ми са по-малки." Според мен когото и да изберете от Токуда, все ще сте доволни. Успех!
Бих посъветвала да не "давате уши" точно на подобен род коментари, още повече да се изнасят на такова място. Ако лекарката е казала такова нещо е твърде неколегиално от нейна страна, което повече няма да коментирам...(наслушала съм се как добри лекари се клепат едни други...) После, ако ми кажат подобно нещо, нали веднага бих се запитала - всичко има своите плюсове и минуси, големият разрез е вследствие на бързото вадене на бебето, ами какъв е минусът при малък разрез и бавно вадене на бебето... Поинтересувайте се за това от личния си добър акушер-гинеколог, попитайте и неонатолог и преценете кой прав кой крrв, ако можете избирайте страна...  Но има още нещо съмнявам се, че д-р Диков реже безогледно при положение, че съм го чувала как обяснява колко важно е да се избере мястото на разрез, за да може жената спокойно да се пече по бански на плажа и шевът да е и естетически издържан за доброто й самочувствие... Но може би го има и елементът - телосложение на жената, разположение и големина на бебето и спешност на случай. Така че трябва да се внимава с подобни изказвания...

А д-р Масларска е The First/The Best - страхотен специалист и човек!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #71 -: Август 05, 2008, 06:56:37 am »
Фреши, ето и моето мнение по въпроса: щом доктор те съветва, избери секциото. Нито ти, нито детето ти е американче. Риск от руптура на матката си е важен фактор, с който трябва да се съобразиш, защото при руптура операцията се превръща в животоспасяваща /не искам да те плаша/.
В кръга на майтапа се радвай, че ще се спасиш от контракциите.

Малко офф! За мен болен мозък е този, измислил тезата, че щом жената ражда секцио все едно не е родила.
*
« Отговор #72 -: Август 05, 2008, 07:48:30 am »
Цитат
Но може би го има и елементът - телосложение на жената, разположение и големина на бебето и спешност на случай.

Ето точно това и аз исках да кажа. Аз и братовчедка ми раждахме при един и същ доктор през 2 месеца. И двете бебета бяха седалищно, като моето с краката надолу дори. И двете се родиха малки - едната 2.500, другата 2.600.
Тя тръгна да ражда 4 дни преди планово секцио по спешност, защото детето беше тръгнало надолу и имаше контракции. Тя раждаже около 58 кг.
Аз родих на датата, която бяхме избрали и детето си стоеше високо горе както обикновено, добре оплетено в пъпната връв. Аз влезох да раждам 79 кг.
Моят белег е малко по-голям от нейния и маааааалко по-нависоко. Но с бански пак не си личи. Ама и да личише, не ми пука. :D

п.п. сега се сещам, че на момичето с което лежахме заедно в една стая й се стори огромен моя белег, ама тя роди нормално, така че нямаше база за сравнение. :wink:
« Отговор #73 -: Август 05, 2008, 08:56:56 am »
Фреши, ето и моето мнение по въпроса: щом доктор те съветва, избери секциото.

Фреши,
след престоя ми в реанимацията на ТК, смело заявявам, че няма нищо романтично в естественото раждане. Има късметлийки с по-малки бебчета, за които не е чак толкова травмиращо. Но дори и при по-малко бебе, пак се случват усложнения. Нагледах се на жени, шити доста повече от мен.
Още повече при тебе си има показания за секцио. Послушай доктора, прав е.

За цената в Токуда, малко множко ми се вижда  :? Аз родих в ТК. Болницата е ужасна, спор няма. Но пък бях в ръцете на наистина прекрасни доктори. Платих си официално за избор на екип 500 лв. Доктора не ми е искал допълнително пари (което се случва по принцип там  :?). Ако всичко е ок, на петия ден те изписват. А за 1500 лева ще купиш доста неща за бебето. Пет дни се приживяват всякак.
Мисля, че и Мишето имаше проблем с упойката в Токуда. Май има нещо вярно за анестезиолозите там  :?

lb2f
*
« Отговор #74 -: Август 05, 2008, 09:16:51 am »
Мисля, че и Мишето имаше проблем с упойката в Токуда. Май има нещо вярно за анестезиолозите там  :?

White и Pippi също имаха проблем с анестезията. При това White беше избрала анестезиолог. :?
*
« Отговор #75 -: Август 05, 2008, 11:55:22 am »
ognyana, а чувала ли си нещо за д-р Бойко Димитров от Токуда?
За съжаление, не.  :(
Ще се опитам да разбера нещо, но не обещавам. Ако до 3 дни не се поява тук, значи нищо не съм направила...
отговор - на лични
« Последна редакция: Август 05, 2008, 12:16:36 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #76 -: Август 05, 2008, 17:15:07 pm »

White и Pippi също имаха проблем с анестезията. При това White беше избрала анестезиолог. :?

Да казват бързо при кой анестезиолог са били и какви проблеми са имали :D

Никаква романтика не ме гони за естествено раждане, ами чисто прагматични подбуди, всъщност, желанието ми по принцип да имаме повече от едно дете. Вече матката е рязана веднъж, операции общо 5, общи и всякакви упойки повече - доста ми е дошло, а и като правенето на бебе отнема 5 години при нас, докато се възстановя и т.н., ще съм на 45 сигурно :lol: освен това съм се пазила три месеца след коремна операция по правилата (добре че се пазих, нямах проблеми) и в тях не влиза вдигане на 12-13 кг количка и бебе по стълби :lol: То ако беше абсолютно медицинско показание, няма спор, да не съм луда, но двама други лекари, които питах, казаха, че няма проблем, все пак са минали 8 години, затова имам колебания.
Тъй като общото ми състояние обаче никак не е добре с тенденция за влошаване, май в крайна сметка ще е по-разумно секцио...
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #77 -: Август 05, 2008, 17:28:21 pm »
Фреш, всеки гинеколог-оператор ще ти каже, че наааай-късно 2 години след секциото си готова за ново.

освен това, нека те подсетя, че тук е пълно с майки, родили секцио, които сме носили бебета и колички без проблем, пък още не са ни се пръснали матките от това...

обърни внимание на думите на онези, които ти казаха, че най-важен е неонатологът в едно раждане...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #78 -: Август 05, 2008, 17:44:00 pm »

Да казват бързо при кой анестезиолог са били и какви проблеми са имали :D

За съжаление при мен отговорът е д-р Владислав Илиев. :?
Избрах го по препоръка на д-р Диков. Срещнахме се предварително и обсъдихме нещата (щях да раждам естествено, но се наложи секцио по спешност). Не ме хвана спиналната упойка, приспаха ме, но ме пусна преди да ме качат в стаята. Болеше...
Следващия път (живот и здраве) ще си избера и екип неонатолози, защото освен д-р Масларска работят още 5-6 неонатолози и впечатленията ми от тях не са цветущи.
Няма обаче сравнение мужду Токуда и държавна болница. Хигиената е на страхотно високо ниво. За мен това в комплект с добрата неонатология беше решаващо. Пари се изкарват.
« Последна редакция: Август 05, 2008, 17:51:05 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #79 -: Август 05, 2008, 17:54:50 pm »
отговор - на лични
и аз искам на лични, моля
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.