Необходимо е само да успееш да се вредиш с въпросния преглед за дата преди термина
Аз разбрах че съм бременна в средата на януари и към края на януари се обадих да си запиша час, за да си ми следи бременността същата лекарка от миналия път. Аз все едно друга не познавах. Та те милите и учтивите ми казах, че до края на май места няма, а за после не записвали, защото не знаели дали тези бременни които се следят сега ще родят до тогава
И ми казаха да се обадя през май.
В началото на май пак им се обадих и пак същата песен. Ама аз най-нахално им казах че съм говорила с лекарката (за последно преди 5 години) и освен това си плащам, така че да намерят час иначе още утре отивам там.
Оказа се, че за платено места има. Но понеже ннамкво си там, та ми дадоха час за след 3-4 седмици. Това се падна в началото на юни. Тогава Лазарова ми каза да идя в началото на септември да си запиша час за секцио. Аз си записах за началото на август, та ще видим дали сега ще ми запише час или през септември.
Аз там само нея познавам и я познавам още от време оно. Работила е в майчин дом доста време, после в Тина Киркова в родилна зала и сега е в Токуда. Така че само нея мога да препоръчам. Ама е в отпуска от 8 до края на август.
Така че ако ви правят проблеми с часовете за преглед, за платено не се чака или се чака значително по-малко. А цената поне при мен беше 30 лева. Не зная какво включва, че аз отидох само да се видим и само едно УЗИ направихме, ама тя попита искам ли влагалищен секрет или нещо друго... Може и това да влиза - ннам. Аз през закрила нищо не плащам и затова не попитах.
Но ако някой е осигурен в Закрила те не поемат избор на екип (освен в луксозната си опция) и тези 1500 лева за раждането и 500 лева за бебето не ги поемат със сигурност. Могат да поемат изследванията на бебето (не като пакет) едва след като го осиурят и него, а това не може да стане докато то не навърши поне месец.