0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
размер на фоликула при овулация
« -: Април 25, 2008, 22:33:33 pm »
какъв трябва да е размера  на фоликула при овулация?-индивидуално ли е или има "стандарт"
при д-р Владимиров  бях на 11 ден и на 18 ден от последния  цикъл -вчера -каза че фоликула е  19 -но не ми обясни повече
каза след седмица да отида пак ,като естествено да  :bed:-особено в  събота и понеделник
а тестове за овулация каза, че  няма смисъл да правя-фоликуметрията при него е достаъчно показателна
преди  съм с нередовен цикъл -на 40 дни -сега съм след лапароскопия за киста .

*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: размер на фоликула при овулация
« Отговор #1 -: Април 25, 2008, 22:46:58 pm »
ОТ ЛИЧЕН ОПИТ - НЕ ВЯРВАЙ НА ТЕСТОВЕ! А ДОК ДА Е ПО-ЯСЕН!
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #2 -: Април 26, 2008, 00:19:45 am »
Ами на мен доколкото са ми обяснили, фоликула се пука при 20-22 мм. Нараства с около 1-2 мм на ден, за това ти е казал да кексите в събота и понеделник. След седмица те вика, за да види дали фоликула се е пукнал, или е станал киста. Аз днес бях на преглед и съм с фоликул 18,5 мм и ми казаха да действаме в неделя и вторник, като във вторник съм на преглед да види състоянието на фоликулчето. Дано да съм ти била от полза. Успех, миличка, дано го хванем това яйце!

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #3 -: Април 26, 2008, 09:21:28 am »
sof-благодаря-а първи път следим овулациата и  имам много неясни,а лошото е че въпросите ми идват  след като тръгна от кабинета и асимилирам казаното.
Дано покрай Великден хванем  нашето яйце :balk_45:

Iffi-иначе на 100%се доверявам на д-р Владимиров-той обяснява като го питат ,но при лудницата която  е при него -няма време да ни ограмотява

*
« Отговор #4 -: Април 28, 2008, 20:43:54 pm »
 Съгласна с Доктора! Няма смисъл от тестове ако ходиш на фоликулометрия. Разбира се, че всичко е индивидуално. Ориентировъчно м/у 21-24мм е размерът малко преди овулация. По-големи от фоликули говорят вече за киста.
 Пък по-ясно от това "Правете секс сега!" здраве му кажи! Ади успех!