Доктор Бърди,
За пореден път се обръщам за съвет към Вас
Вчера дъщеря ми повърна няколко пъти, първия път след обедното пюре. Продължихме само на кърма /днес отказа твърда храна на обяд: пюре от картоф и морков, после чиста оризова каша/ до днес следобяд, когато вероятно сбърках че дадох ябълкова каша на Хумана, тъй като е подсладена, но само нея прие /свикнала е да яде оризова каша и елда -кашите които давам - с добавен плод/.Днес около 19.30 имаше полудиарично изхождане /със смесена консистенция/и аз в страха си веднага дадох прахче Хидрасек 10мг, а после моя близка ми напомни, че все пак детето е било на кърма и е възможно да се изходи така, без да има разстройство
. До сега, 23.14ч. няма ново изхождане. Много се страхувам от обезводняване, тъй като тя не пие вода, успявам да дам само по няколко лъжичка, а се опасявам и за количеството кърма, които поема.
Въпросът ми е, с какво да храня детето утре в случай че няма диария или повръщане освен кърмата, изобщо кога е възможно да се върнем към стария хранителен режим. Имате ли идея и как евентуално да я оводнявам, при положение че е трудно с приема на течности.
Благодаря Ви от сърце!
ПП. Бяхме на лекар днес, имаше леко зачервено гърло и чисти гърди. Най-високата температура измерих вчера - 37.1, днес нямаше. Съветите на личната лекарка за сега са ми недостатъчни.