Привет на всички! Ето че и ние с малката Антония сме тук и ви пожелаваме здрави, ящни и послушни дечица!
Дъщеричката ми е на 2 месеца и половина. Никак не е ящна, но си наддава добре. Роди се 3.05 кг, 49 см и на последното мерене преди 4 дни, (на възраст 2 месеца и 1 седмица) дни беше 59 см и 4.700 кг.
За съжаление не я кърмя вече и яде фризолак. Обаче от няколко дни денем никак не иска да се храни. В неделя яде чат пат ок, обаче изпи 300 гр вода, а денят не беше толкова горещ, за да е от жегата. По начало никога не е поглъщала количествата, които всички казват, че трябва да яде на тази възраст, но винаги е наддавала със задоволителни темпове. Проблемът ми е, че сега яде предимно вечер и най-добре хапва в нощното хранене, (след заспиване към 9-10 се буди чак към 4-5, което броя за нощно). Тази нощ излапа нечуваните до сега 140 мл. А вчера за целия ден сигурно и се събират към 150 мл и то с много убеждения. Дали вече не и харесва вкуса на Фризолак?
Има дни, в които яде всеки път по 70-80, понякога стига и до 120 гр, но много рядко, но вчерашният ден малко ме притесни. Явно злоядичка ще върви, а като я гледам, чувства се добре, гука, много се усмихва, пее - детето е в кондиция... Но как така оцелява с по 300-400 гр на ден, не знам.
Имам ли повод за притеснение с това неравномерно, понякога - нередовно и очевидно минималистично хранене?PSИ едно признание - Антония пие сок от круша, защото иначе се помотва с акането. След сок хич и го няма апетита. Нашия педиатър е фен на ранното захранване, но аз си карам само на мляко и конкретно за това не го слушам, само за сока реших да го послушам. Сок от круша давам, пие го с охота. Сега видях, че има голям шанс да си пие млякото, ако сложа вътре и малко сок от круша. Такива експерименти с това дете - ще ни го върне някой ден