О, Зиртека го спряхме. Въпреки че, ако питате гореспоменатата гастро-алерго... детето трябва да го приема непрекъснато поне до годинката.
Дори само това ми е достатъчно, за да и нямам доверие.
Според нея трябва да избягвам, както Дявола тамяна, банани, пилешко месо, млечни каши, праскови, кайсии, обикновено АМ, да не говорим за сирене и прочие и то много дълго време.
Пилешкото и банана, например не бива да ги давам преди годинката.
По-рано можело да давам козе сирене и биволско кисело мляко.
Не каза категорично до кога трябва да пие Фризо ХА, но определено щеше да е след 14-15 месечна възраст.
Карфиола, понеже имах съмнение за едно обривче по гърдите след консумация, също каза след годинката.
Аз, обаче вчера му направих супичка и вътре сложих половин розичка карфиол - няма проблем.
Кайсия също вече дадох, но от бурканче и пак нямаше проблем.
Детето е добре, в идеално здраве. Вече няма грам червенина по лицето, предполагам от ХА мляко, не знам.
На 4 кратно хранене е - сам си направи този режим. Всичко, което яде приготвям аз с изключение на пюре от синя слива и пуешко, защото не мога да намеря. Тях давам от бурканче.
Яде заешко - домашно. Няколко пъти съм слагала сухар в супичката. Днес му направих грис, за пръв път, с пюре от ябълка.
Гастро...ме посъветва да отида в София да пусна изследвания ИГ-нещо си при Мустаков. За алергии...
Не е ли рано за такива изследвания?
Права ли е за храните и въвеждането им?
Ако Ви е възможно да ми дадете някакви насоки, ще бъда много благодарна.