Здравейте докторе,
следя темите Ви от много време и често следвам съветите, които давате.
Имам близнаци на месец и три седмици (Георги и Теодора). Родени са в 37-ма г.с. Децата са основно на кърма (цедя и давам с шише). Дохранвам с NAN1 (две до три хранения в денонощие). Наддават нормално, спокойни и усмихнати деца са
От около седмица насам започнаха проблемите при Теди. Започна да се храни по-вяло, сякаш играе с биберона. По време на хранене "ръмжи" и се напъва. Ползвам шишета на Авент. Опитах с шише на Нук и физиологичното на Чико. Продължава да се напъва докато се храни. Проблемът се задълбочаваше, детето започна да пищи по време на хранене, яде по-малко. Вчера вечерта отказа да се храни, а беше видимо гладна. Давам биберона, преглъща два пъти, плюе и пищи. Веднага я заведох при дежураната педиатърка. Отпрати ме с диагноза colica abdominalna al sulibia (извинете ако не съм го преписала правилно) и рецепта за капки против колики и прахчета за разтройство
Детето няма разтройство. Няма и "характерните" за колики признаци.
Тази нощ и Жоро на два пъти изяжда половината порция, след което отказва да се храни с рев и напъване. Не спа спокойно, цяла нощ пъшка и се напъва.
Днес ще ги заведа на преглед, но моля и за вашето мнение. Насока? Какво да търся като причина?
Стана дълго, извинете ме, но съм много притеснена. И като повечето майки тук съм много разочарована от педиатърката
Предварително благодаря за отделеното време.