Добър вечер, Бърди и добре завърнал се!
След трикратното посиняване на пръстите на ръцете, устата и брадичката на Боян направихме две консултации с кардиолог, снимка на бял дроб, две консултации с гастроентеролог и алерголог, изследване за ГЕР и една консултация с невролог.
Кардиолозите не откриха проблем, от снимката на белия дроб се видя увеличен тимус, невроложката каза, че е добре с изключение на изкарания рахит
Заключението от снимката е ГЕР ІІ-ІІІта степен и сега детето пие прахчета: зантаз 2*1 и мотилиум 3*1, трябва да ги пие месец, значи остават още две седмици. Детето не повръща. Обяснението е, че храната се връща по хранопровода, но не се излива в устата, това затруднява дишането и за това се получава посиняване.
До тук добре, обаче гастроентероложката е и алерголог. Като отидохме Боян все още беше с онези петна, които излязоха когато въведох карфиола, не знам дали беше просто съвпадение. Още при първата ни среща тя ми каза да сменя млякото на детето с Фризо ХА и да захранвам по "алгоритъма за атопичен дерматит", както и да му давам Зиртек до навършване на една годинка и да отложим ваксините пак до тогава. Аз не я послушах, но при следващата ни консултация отстъпих, но се разбрахме Зиртека да го давам докато му минат петната по гърдите + още 10 дни. При възможност да отида и да изследвам детето при другаря Мустаков още сега. Каза първите меса, които вкарвам да са пуешко и заешко, пилешкото след годинката. Никакви млечни продукти, без банан и май това беше.
Сега за детето - след онези три пъти посиняване не е имало
освен в кошмарите ми. Вчера и днес имаше малко връщане на храна, но беше наистина малко. Гърдичките почти се изчистиха, но едно петно остана - зачервява се, избледнява, пак се зачервява и така. Струва ми се, че ако е топло се зачервява повече, не знам дали може да има такава връзка. Кожата на самото телце - гръбчето, коремчето, кръста и изключително суха, въпреки че след баня мажа с Адерма екзомега. Къпя всяка вечер със сапун Адерма, ако има някакво значение.
Детето яде : картоф, ориз, морков, тиква, тиквичка, броколи и от няколко дни пуешко
ябълка, круша и синя слива, елда. От две седмици не кърмя окончателно. На четирикратно хранене е: 8,30/9 - 210АМ, 12,30/13 - 250 или малко повече зеленчуково пюре, вече през ден редувам с пуешко или без, 16/16,30 - каша или шейк - 50/50 АМ с плодово пюре и 20,30/21 - 270 АМ
Новото мляко е Фризо ХА
преди това беше на Хумана, Зиртек от два дни не съм давала.
Ако си спомняте при Боян проблемно беше лицето, сега то е 6 точки, и се влошаваше, ако консумирам прясно или кисело мляко и след това кърмя.
От тук на сетне, какво не знам
Ужасно дълъг пост стана, горе-долу всичко за детето Ви разказох. Сигурно е много досадно, но тук във Варна специалистите, колкото и странно да звучи, пращат родителите да "отварят интернета и там да четат" или пък да търсят орехова шума
Алтернатива на лекари нямам, значи освен да слушам нямам друг избор
Много Ви благодаря за отделеното време!